Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Χυδαία προβοκάτσια του iskra.gr ενάντια στο ΚΚΕ

Σε μια χυδαία λαθρο­χει­ρία με προ­φα­νή σκο­πό να συκο­φα­ντή­σει το ΚΚΕ προ­χώ­ρη­σε η- προ­σκεί­με­νη στη Λαϊ­κή Ενό­τη­τα του Π.Λαφαζάνη- ιστο­σε­λί­δα iskra.gr. Βάζο­ντας τον βαρύ­γδου­πο τίτλο «47 ΚΚ κατα­δι­κά­ζουν την πυραυ­λι­κή επί­θε­ση στη Συρία. Απου­σιά­ζει το ΚΚΕ!», η ιστο­σε­λί­δα δημο­σί­ευ­σε κεί­με­νο κατα­δί­κης της επί­θε­σης στην Συρία που υπο­γρά­φουν 47 κομ­μου­νι­στι­κά και εργα­τι­κά κόμ­μα­τα. Έτσι, με αυτήν την αθλιό­τη­τα, ο συντά­κτης του κει­μέ­νου νόμι­ζε ότι θα σπι­λώ­σει το ΚΚΕ χωρίς να απο­κα­λυ­φθεί η κου­το­πό­νη­ρη προ­βο­κά­τσια του.

Τι απέ­κρυ­ψαν συνει­δη­τά οι οπορ­του­νι­στές του iskra.gr; 

Πρώ­τον: Το κεί­με­νο με τις 47 υπο­γρα­φές κομ­μου­νι­στι­κών και εργα­τι­κών κομ­μά­των απο­τε­λεί πρω­το­βου­λία του Πορ­το­γα­λι­κού Κομ­μου­νι­στι­κού Κόμ­μα­τος που δημο­σιεύ­θη­κε στον ιστό­το­πο της Διε­θνούς Συνά­ντη­σης Κομ­μου­νι­στι­κών και Εργα­τι­κών Κομ­μά­των (ΔΣΚΕΚ) “Solidnet” στις 17 Απρί­λη. Πρό­κει­ται ουσια­στι­κά για ανα­κοί­νω­ση του Πορ­το­γα­λι­κού ΚΚ, με συγκε­κρι­μέ­νο σκε­πτι­κό κατα­δί­κης της επί­θε­σης στην Συρία, που τέθη­κε στη διά­θε­ση όσων εργα­τι­κών και κομ­μου­νι­στι­κών κομ­μά­των επι­θυ­μούν να την συνυπογράψουν. 

Δεύ­τε­ρον: Πριν εκδη­λω­θεί η παρα­πά­νω πρω­το­βου­λία του Πορ­το­γα­λι­κού ΚΚ, το ΚΚΕ ήταν μετα­ξύ των 29 ευρω­παϊ­κών κομ­μου­νι­στι­κών και εργα­τι­κών κομ­μά­των που εξέ­δω­σαν ανα­κοί­νω­ση κατα­δί­κης του ιμπε­ρια­λι­στι­κού πολέ­μου στην Συρία. Την ανα­κοί­νω­ση αυτή έχουν υπο­γρά­ψει μέχρι και σήμε­ρα 50 κομ­μου­νι­στι­κά και εργα­τι­κά κόμ­μα­τα. Αυτό, οι κύριοι του iskra το απέ­κρυ­ψαν αρχι­κά προ­κει­μέ­νου να δημιουρ­γή­σουν εντυ­πώ­σεις και μόνον όταν έγι­νε αντι­λη­πτή η προ­βο­κά­τσια τους, έσπευ­σαν να προ­σθέ­σουν από κάτω την εν λόγω ανακοίνωση.

iskra liars 1

Τρί­τον: Παρά το γεγο­νός ότι έγι­νε αντι­λη­πτή η χυδαία λαθρο­χει­ρία τους, οι συντά­κτες του iskra συνε­χί­ζουν να δια­τη­ρούν άθι­κτο τον προ­βο­κα­τό­ρι­κο τίτλο για το ΚΚΕ, προ­κει­μέ­νου να δημιουρ­γή­σουν εντυ­πώ­σεις. Γκε­μπε­λι­σμός; Κου­το­πο­νη­ριά; Ξεδια­ντρο­πιά; Από επαγ­γελ­μα­τί­ες οπορ­του­νι­στές, πρώ­ην συνο­δοι­πό­ρους του κ.Τσίπρα στην κοροϊ­δία της «πρώ­της φοράς αρι­στε­ρά», όλα πρέ­πει να τα περι­μέ­νει κανείς.

Το συμπέ­ρα­σμα είναι ότι η πρω­το­πό­ρα αντι­ι­μπε­ρια­λι­στι­κή-αντι­πο­λε­μι­κή δρά­ση του ΚΚΕ, που από την πρώ­τη στιγ­μή βρί­σκε­ται στην πρώ­τη γραμ­μή του αγώ­να ενά­ντια στην ιμπε­ρια­λι­στι­κή επί­θε­ση στην Συρία, διορ­γα­νώ­νο­ντας πλη­θώ­ρα κινη­το­ποί­η­σε­ων και εκδη­λώ­σε­ων, τους ενο­χλεί βαθύ­τα­τα. Γι’ αυτό και προ­σπα­θούν με άθλια τεχνά­σμα­τα και γκε­μπε­λι­κές τεχνι­κές να συκο­φα­ντή­σουν το ΚΚΕ. Αν νομί­ζουν, οι πρώ­ην υπουρ­γοί της συγκυ­βέρ­νη­σης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και οι κάθε λογής επι­στή­μο­νες του οπορ­του­νι­σμού, ότι έτσι θα πετύ­χουν κάτι, πλα­νώ­νται πλά­νην οικτράν. 

«Λαφα­ζα­νι­σμός», ανώ­τα­το στά­διο του οπορτουνισμού

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο