Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Χωρίς ρεύμα δεκάδες περιοχές στη χώρα — Σε περικοπές ηλεκτροδότησης στην Αττική προχωρά ο ΔΕΔΔΗΕ

Τίθε­ται σε εφαρ­μο­γή το σχέ­διο προ­γραμ­μα­τι­σμέ­νων περι­κο­πών στη ηλε­κτρο­δό­τη­ση στην Αττι­κή από σήμε­ρα, όπως ανα­κοί­νω­σε ο ΔΕΔΔΗΕ.

«Ανα­μέ­νε­ται να πραγ­μα­το­ποι­η­θούν μετά από σχε­τι­κή εντο­λή του ΑΔΜΗΕ εκ περι­τρο­πής δια­κο­πές της ηλε­κτρο­δό­τη­σης στην Αττι­κή, οι οποί­ες είναι ανα­γκαί­ες για τη δια­τή­ρη­ση του ισο­ζυ­γί­ου παρα­γω­γής / ζήτη­σης, προ­κει­μέ­νου να δια­σφα­λι­σθεί η ομα­λή λει­τουρ­γία του ηλε­κτρι­κού συστή­μα­τος της ηπει­ρω­τι­κής χώρας», ανα­φέ­ρει ο Διαχειριστής.

Κατά τη διάρ­κεια των δια­κο­πών του ηλε­κτρι­κού ρεύ­μα­τος, ο ΔΕΔΔΗΕ εφι­στά την προ­σο­χή στους πολί­τες στα ακόλουθα:

-Να απο­φεύ­γουν τη χρή­ση ανελ­κυ­στή­ρων προ­κει­μέ­νου να απο­φευ­χθεί το ενδε­χό­με­νο εγκλω­βι­σμού τους.

-Για λόγους ασφα­λεί­ας, όλοι οι πολί­τες θα πρέ­πει να γνω­ρί­ζουν ότι η ηλε­κτρο­δό­τη­ση μπο­ρεί να επα­νέλ­θει ανά πάσα χρο­νι­κή στιγ­μή και άρα όλες οι ηλε­κτρι­κές εγκα­τα­στά­σεις θα πρέ­πει να θεω­ρού­νται διαρ­κώς «υπό τάση».

Οι περιο­χές στις οποί­ες προ­γραμ­μα­τί­ζο­νται δια­κο­πές είναι:

Βρι­λήσ­σια, Χαλάν­δρι, Πάτη­μα Χαλαν­δρί­ου, Πεντέ­λη, Γέρα­κας, Πολύδροσο

Βού­λα, Βάρη, Βου­λιαγ­μέ­νη, Βάρ­κι­ζα, Καβού­ρι, Γλυ­φά­δα, Λαγο­νή­σι, Αγία Μαρίνα

Κηφι­σιά, Πεύ­κη, Νέο Ηρά­κλειο, Μετα­μόρ­φω­ση, Μαρού­σι, Μενί­δι, Νέα Φιλα­δέλ­φεια, Λυκό­βρυ­ση, Γαλά­τσι, ‘Ανω Κυψέ­λη, Παλαιό Ψυχι­κό, Φιλο­θέη, Νέα Ιωνία, ‘Αγιοι Ανάρ­γυ­ροι, Ίλιον, Νέα Χαλ­κη­δό­να, Καμα­τε­ρό, Περισ­σός, ‘Ανω Πατήσια

Ηλιού­πο­λη, ‘Αλι­μος, Καλα­μά­κι, ‘Αγιος Δημή­τριος, Καλ­λι­θέα, Νέος Κόσμος, Νέα Σμύρ­νη, Αργυ­ρού­πο­λη, Υμητ­τός, Γλυ­φά­δα, Δάφ­νη, Καρέ­ας, Παλαιό Φάλη­ρο, Ελληνικό

Μαρ­κό­που­λο, Πόρ­το Ράφτη, Βραυ­ρώ­να, Κορω­πί, Καλύ­βια, Παια­νία, Κερατέα

Κάλα­μος, Βαρ­νά­βας, Αφί­δνες, Πολυ­δέν­δρι, Μαλα­κά­σα, Ιππο­κρά­τειος Πολιτεία

Νέα Μάκρη, Μαρα­θώ­νας, Σχοι­νιάς, Κάτω Σού­λι, Μάτι, ‘Αγιος Ανδρέ­ας, Πικέρ­μι, Ραφή­να, Καλ­λι­τε­χνού­πο­λη, Διόνυσος

Εκά­λη, Νέα Ερυ­θραία, ‘Αγιος Στέ­φα­νος, Δρο­σιά, Στα­μά­τα, Ροδό­πο­λη, Διό­νυ­σος, ‘Ανοι­ξη, Βαρυ­μπό­μπη, Κρυονέρι

Σπά­τα, Μαρ­κό­που­λο, Λού­τσα, Κορωπί.

Ως προς την διάρ­κεια των δια­κο­πών, διευ­κρι­νί­ζε­ται ότι θα εξαρ­τη­θεί από την εξέ­λι­ξη της πυρ­κα­γιάς και ότι θα κατα­βλη­θεί προ­σπά­θεια να μην είναι μεγά­λης διάρκειας.

Τέλος οι πολί­τες παρα­κα­λού­νται κατά τις ώρες αιχ­μής 13:00–15:00 και 18:00–22:00 να:

-Απο­φεύ­γουν τη χρή­ση των ηλε­κτρο­βό­ρων συσκευών (πλυ­ντή­ριο, φούρ­νος, θερ­μο­σί­φω­νας κ.λπ.) και να τη μετα­θέ­τουν κατά τις λοι­πές ώρες (εκτός αιχμής).

-Ρυθ­μί­ζουν τη θερ­μο­κρα­σία των κλι­μα­τι­στι­κών στους 26 βαθμούς.

Χωρίς ρεύμα δεκάδες περιοχές στη χώρα

Στις περιο­χές όπου βρί­σκο­νται σε εξέ­λι­ξη οι πυρ­κα­γιές εντο­πί­ζο­νται τα περισ­σό­τε­ρα προ­βλή­μα­τα στην ηλε­κτρο­δό­τη­ση αυτήν την ώρα, ενώ στη Μάνη γίνο­νται και πάλι δια­κο­πές εξαι­τί­ας της χθε­σι­νής αναζωπύρωσης.

Ανα­λυ­τι­κά οι περιο­χές χωρίς ρεύ­μα αυτήν την ώρα είναι:

Στην Αττι­κή: Ιππο­κρά­τειος Πολι­τεία, τμή­μα της Μαλα­κά­σας, των Αφι­δνών, τμή­μα στο Πολυ­δέν­δρι, το αντλιο­στά­σιο Κρυο­νε­ρί­ου και τα βασι­λι­κά κτή­μα­τα Τατοΐου.

Στην Εύβοια περιο­χή Αγ. Άννας — Μαντουδίου.

Στην Πελο­πόν­νη­σο: Στην Ηλεία τα χωριά Χελι­δό­νι, Κρυο­νέ­ρι, Νεράι­δα, Πουρ­νά­ρι, Καυ­κα­νιά, Λάσ­δι­κα, Πεύ­κες, Λάλα. Στη Μεσ­ση­νία: Δασο­χώ­ρι, Αγία Θεο­δώ­ρα, Βρά­χος, Άνω Μέλ­πεια, Άγιος Αθα­νά­σιος, Μονα­στη­ρά­κι, Άγιοι Θεό­δω­ροι, Καρ­νά­σι. Στη Μάνη: Σιδη­ρό­κα­στρο , Μυρ­σί­νη, Λυγε­ρά, Κονά­κια, Πολυάραβος.

Στο Αγρί­νιο τα χωριά Ελαία, Καλ­λι­θέα, Δαφνοχώρι.

Χωρίς ρεύ­μα είναι επί­σης η Λέρος, ενώ στην Κω γίνο­νται εκ περι­τρο­πής δια­κο­πές ρεύ­μα­τος έως ότου εγκα­τα­στα­θούν στο νησί τα ηλε­κτρο­πα­ρα­γω­γά ζεύ­γη που απαι­τού­νται για την απο­κα­τά­στα­ση της ηλεκτροδότησης.

«Ο Χικ­μέτ στην Ελλά­δα», του Ηρα­κλή Κακαβάνη

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο