Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

«Χώρα-τρομοκράτης» η Ρωσία σύμφωνα με τη Βουλή της Λιθουανίας

Η Βου­λή της Λιθουα­νί­ας (Σέι­μας) υιο­θέ­τη­σε ομό­φω­να χθες ένα ψήφι­σμα που χαρα­κτη­ρί­ζει τη Ρωσία «χώρα-τρο­μο­κρά­τη» και υπο­στη­ρί­ζει ότι η ρωσι­κή δρα­στη­ριό­τη­τα στην Ουκρα­νία θα πρέ­πει να θεω­ρη­θεί γενο­κτο­νία. Οι Λιθουα­νοί βου­λευ­τές κάλε­σαν επί­σης τη διε­θνή κοι­νό­τη­τα να θεω­ρή­σει αυτή τη δρα­στη­ριό­τη­τα έγκλη­μα πολέ­μου και έγκλη­μα κατά της ανθρωπότητας.

Το ψήφι­σμα της «Σέι­μας» προ­κά­λε­σε την αντί­δρα­ση της Ρωσί­ας, με τον ρωσι­κό υπουρ­γείο Εξω­τε­ρι­κών να χαρα­κτη­ρί­ζει την από­φα­ση εξτρεμιστική.

Μιλώ­ντας στο Sputnik, η εκπρό­σω­πος του υπουρ­γεί­ου, Μαρία Ζαχά­ρο­βα, είπε πως «οι χώρες που υιο­θε­τούν τέτοια έγγρα­φα, δια­κη­ρύ­ξεις, δηλώ­σεις, κάνουν τέτοια, σε γενι­κές γραμ­μές, εξτρε­μι­στι­κά βήμα­τα, δεν υπάρ­χει άλλος τρό­πος να τα απο­κα­λέ­σου­με (…), όλες αυτές οι χώρες είναι μέλη του ΝΑΤΟ».

Η Ζαχά­ρο­βα σημεί­ω­σε ακό­μη πως τις τελευ­ταί­ες δεκα­ε­τί­ες, το ΝΑΤΟ έχει επα­νει­λημ­μέ­να προ­χω­ρή­σει σε παρά­νο­μες και επι­θε­τι­κές ενέρ­γειες που οδή­γη­σαν σε μεγά­λες ανθρώ­πι­νες απώλειες.

Η Μαρία Ζαχά­ρο­βα πρό­σθε­σε ότι η από­φα­ση της Σεϊ­μάς της Λιθουα­νί­ας δεν έχει καμία σχέ­ση «με την επι­θυ­μία να επι­λυ­θεί η εξαι­ρε­τι­κά δύσκο­λη κατά­στα­ση στην Ουκρα­νία».

902.gr, Rev.tv

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο