Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Χ. Γκουαϊδό: Προκλητική η μαριονέτα των ΗΠΑ δήλωσε ότι «ανθρωπιστική βοήθεια» θα εισέλθει στη Βενεζουέλα στις 23 Φλεβάρη

Σε νέα πρό­κλη­ση προ­έ­βη η μαριο­νέ­τα των ΗΠΑ, ο αυτο­α­να­κη­ρυ­χθείς «πρό­ε­δρος» της Βενε­ζου­έ­λας Χουάν Γκουαϊ­δό δηλώ­νο­ντας σήμε­ρα ότι η «ανθρω­πι­στι­κή βοή­θεια» των ΗΠΑ θα εισέλ­θει στη χώρα στις 23 Φεβρουα­ρί­ου, παρά την σαφή στά­ση του νόμι­μου προ­έ­δρου Νικο­λάς Μαδού­ρο ότι δεν θα επι­τρέ­ψει την είσο­δο τέτοιου είδους «βοή­θειας» εκ μέρους της Ουάσινγκτον.

«Η 23η Φεβρουα­ρί­ου θα είναι η μέρα που η ανθρω­πι­στι­κή βοή­θεια θα εισέλ­θει στη Βενε­ζου­έ­λα», ανα­κοί­νω­σε ο 35χρονος Γκουαϊ­δό μπρο­στά σε δια­δη­λω­τές της αντι­δρα­στι­κής αντι­πο­λί­τευ­σης στο Καρά­κας, ζητώ­ντας από τον στρα­τό να επι­τρέ­ψει την είσο­δο τρο­φί­μων και φαρ­μά­κων που ξεκί­νη­σαν να συγκε­ντρώ­νο­νται σε κέντρα απο­θή­κευ­σης σε μεθο­ρια­κές πόλεις στην Κολομ­βία και τη Βρα­ζι­λία, στα σύνο­ρα της χώρας.

Εκμε­ταλ­λευό­με­νος την ευαί­σθη­τη οικο­νο­μι­κή συγκυ­ρία και προ­φα­σι­ζό­με­νος «βοή­θεια τρο­φί­μων και φαρ­μά­κων», ο Γκουαϊ­δό πρό­σθε­σε ότι οι ένο­πλες δυνά­μεις, που παρα­μέ­νουν πιστές στον πρό­ε­δρο Νικο­λάς Μαδού­ρο, θα πρέ­πει να επι­τρέ­ψουν την είσο­δο της «βοή­θειας» στην χώρα. Ο πρα­ξι­κο­πη­μα­τί­ας-μαριο­νέ­τα της Ουά­σινγ­κτον ζήτη­σε από περί­που 250.000 εγγε­γραμ­μέ­νος εθε­λο­ντές να βοη­θή­σουν στη δια­νο­μή της βοήθειας. 

«Η ανθρω­πι­στι­κή βοή­θεια θα εισέλ­θει στη Βενε­ζου­έ­λα, σίγου­ρα, επει­δή ο σφε­τε­ρι­στής- όπως απο­κά­λε­σε τον πρό­ε­δρο Μαδού­ρο- δεν θα έχει άλλη επι­λο­γή από το να φύγει από την Βενε­ζου­έ­λα» σημεί­ω­σε μετα­ξύ άλλων ο πρα­ξι­κο­πη­μα­τί­ας, κάτι που προ­κα­λεί εύλο­γα ερω­τη­μα­τι­κά για το αν — και τι- σχε­διά­ζουν οι ΗΠΑ και οι σύμ­μα­χοι τους τις επό­με­νες μέρες. 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο