Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ψήφισμα στήριξης σε Κουβανούς αντεπαναστάτες εξέδωσε το γερμανικό Die Linke

Τον πραγ­μα­τι­κό του ρόλο, ως νερο­κου­βα­λη­τής των ιμπε­ρια­λι­στών και εχθρός των λαϊ­κών συμ­φε­ρό­ντων, απο­κά­λυ­ψε το «αρι­στε­ρό» κόμ­μα της Γερ­μα­νί­ας, το Die Linke.

Σε πρό­σφα­το ψήφι­σμα που εξέ­δω­σε η εκτε­λε­στι­κή επι­τρο­πή του κόμ­μα­τος το Die Linke απώ­λε­σε και τελευ­ταίο «φύλο συκής», εκφρά­ζο­ντας την στή­ρι­ξη του στο αντε­πα­να­στα­τι­κό «Κίνη­μα του Σαν Ισί­δoρο» στην Κούβα!

Υπό το πρό­σχη­μα των ανθρω­πί­νων δικαιω­μά­των και του… «εκδη­μο­κρα­τι­σμού της Κου­βα­νι­κής κοι­νω­νί­ας», το «αδελ­φό κόμ­μα» του ΣΥΡΙΖΑ στη Γερ­μα­νία ουσια­στι­κά εκφρά­ζει την αλλη­λεγ­γύη του στην, υπο­στη­ρι­ζό­με­νη και χρη­μα­το­δο­τού­με­νη, από τις ΗΠΑ αντε­πα­να­στα­τι­κή επι­χεί­ρη­ση που έχει στη­θεί εδώ και λίγους μήνες στην Αβάνα.

Πρό­κει­ται επί της ουσί­ας για ευθεία στή­ρι­ξη του γερ­μα­νι­κού σοσιαλ­δη­μο­κρα­τι­κού κόμ­μα­τος στις απο­στα­θε­ρο­ποι­η­τι­κές προ­σπά­θειες της κυβέρ­νη­σης των ΗΠΑ, που εντά­θη­καν επί των ημε­ρών Τραμπ και που ανα­μέ­νε­ται να έχουν συνέ­χεια και με τη νέα διοί­κη­ση του Τζο Μπάιντεν.

Θυμί­ζε­ται ότι το Die Linke απο­τε­λεί βασι­κό μέλος του λεγό­με­νου «Κόμ­μα­τος της Ευρω­παϊ­κής Αρι­στε­ράς».

Με πλη­ρο­φο­ρί­ες από idcommunism.com

Στη­μέ­νη, αντε­πα­να­στα­τι­κή ενέρ­γεια υπο­στη­ρι­ζό­με­νη από τις ΗΠΑ | Κίνη­μα San Isidro | Video

Ελλη­νο­κου­βα­νι­κός Σύν­δε­σμος Θεσ­σα­λο­νί­κης: Καταγ­γέλ­λει την στη­ρι­ζό­με­νη από τις ΗΠΑ αντε­πα­να­στα­τι­κή προ­βο­κά­τσια του «Σαν Ισίδορο»

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο