Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για τη Λιβύη: Μια λαθροχειρία που δεν μπορεί να κρύψει την αλήθεια

Είναι πολύ γνω­στό ότι το ΚΚΕ έχει καταγ­γεί­λει κι απο­κα­λύ­ψει τεκ­μη­ριω­μέ­να από την πρώ­τη στιγ­μή το απα­ρά­δε­κτο κι ανυ­πό­στα­το «Τουρ­κο­λι­βυ­κό σύμ­φω­νο» με ανα­κοί­νω­ση του Γρα­φεί­ου Τύπου της ΚΕ του Κόμ­μα­τος, τοπο­θε­τή­σεις του ΓΓ, όπως κι άλλων στε­λε­χών και βου­λευ­τών, τόσο στη Βου­λή όσο και στην Ευρω­βου­λή. Το ΚΚΕ με ευθύ­νη υπο­γράμ­μι­σε τους μεγά­λους κιν­δύ­νους που αυτό περι­κλεί­ει για τα κυριαρ­χι­κά δικαιώ­μα­τα της χώρας. Ανέ­δει­ξε επί­σης τις μεγά­λες ευθύ­νες της ΕΕ, των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ για την ιμπε­ρια­λι­στι­κή επέμ­βα­ση στη Λιβύη το 2011 καθώς κι όλων των αστι­κών κομ­μά­των που την στή­ρι­ξαν. Για­τί αυτή η επέμ­βα­ση άνοι­ξε το δρό­μο στο δια­με­λι­σμό και τη διά­λυ­ση της Λιβύ­ης, το «Τουρ­κο­λυ­βι­κό σύμ­φω­νο» και στο ντό­μι­νο αμφι­σβη­τή­σε­ων συνό­ρων και κυριαρ­χι­κών δικαιω­μά­των στην Ανα­το­λι­κή Μεσόγειο.

Αυτή την κρυ­στάλ­λι­νη τοπο­θέ­τη­ση επι­χεί­ρη­σαν να παρα­κάμ­ψουν ο γνω­στός καθη­γη­τής… στην ψευ­δο­λο­για, βου­λευ­τής της ΝΔ Και­ρί­δης μαζί με τον απο­κρου­στι­κό εσμό ακρο­δε­ξιών ιστο­σε­λί­δων τύπου …Μακε­λειού.

Με μια άθλια λαθρο­χει­ρία εμφα­νί­ζουν το πρό­σφα­το ψήφι­σμα του Ευρω­κοι­νο­βου­λί­ου με θέμα «η κατά­στα­ση στη Λιβύη» ως «ψήφι­σμα για το Τουρ­κο­λι­βυ­κό σύμ­φω­νο» και τερα­το­λο­γούν με σκο­πι­μό­τη­τα σε βάρος του ΚΚΕ, ενώ γνω­ρί­ζουν πολύ καλά ότι το ψήφι­σμα τέθη­κε ενιαία σε ψηφο­φο­ρία στην Ολο­μέ­λεια και δεν μπή­κε σε ξεχω­ρι­στή ψηφο­φο­ρία η σχε­τι­κή ανα­φο­ρά στο «Τουρ­κο­λυ­βι­κό σύμφωνο».

Ενη­με­ρώ­νου­με και πάλι ότι η μονα­δι­κή φορά που τέθη­κε σε ξεχω­ρι­στή ψηφο­φο­ρία στην Ολο­μέ­λεια του ΕΚ ‑και μάλι­στα με μεγά­λη καθυ­στέ­ρη­ση- η κατα­δί­κη του «Τουρ­κο­λι­βυ­κού συμ­φώ­νου» ήταν τον Ιού­νη του 2022 με μορ­φή τρο­πο­λο­γί­ας στην «Έκθε­ση Προ­ό­δου της Τουρ­κί­ας» και οι ευρω­βου­λευ­τές του ΚΚΕ ασφα­λώς ψήφι­σαν υπέρ.

Οι Ευρω­βου­λευ­τές του ΚΚΕ στην λίστα όσων υπερ­ψή­φι­σαν η κατα­δί­κη του «Τουρ­κο­λι­βυ­κού συμ­φώ­νου» τον Ιού­νη του 2022.

Όμως τι είδους ψήφι­σμα τέθη­κε σε ψηφο­φο­ρία στην Ολο­μέ­λεια του Ευρω­κοι­νο­βου­λί­ου αυτή τη φορά και χρη­σι­μο­ποιεί­ται για το αντι — ΚΚΕ ξεσά­λω­μα; Η καθό­λου βολι­κή αλή­θεια για τους ψευ­δο­λό­γους είναι ότι δεν τέθη­κε η κατα­δί­κη του «Τουρ­κο­λι­βυ­κού σύμ­φω­νου» αλλά αντί­θε­τα το ξέπλυ­μα της ιμπε­ρια­λι­στι­κής επέμ­βα­σης και των βομ­βαρ­δι­σμών των ΕΕ – ΝΑΤΟ — ΗΠΑ στη Λιβύη που οδή­γη­σαν στο σημε­ρι­νό χάρ­βα­λο στη χώρα. Εκθεια­ζό­ταν η στρα­τη­γι­κή που ήταν το θερ­μο­κή­πιο που προ­ε­τοί­μα­σε το «Τουρ­κο­λι­βυ­κό σύμ­φω­νο». Αυτή λοι­πόν τη στρα­τη­γι­κή κατα­ψή­φι­σε το ΚΚΕ ενώ ακρι­βώς την ίδια στρα­τη­γι­κή στη­ρί­ζουν όλα αυτά τα χρό­νια η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ όσο και η ακρο­δε­ξιά κάθε απόχρωσης.

Είναι ενδει­κτι­κό ότι ο βου­λευ­τής Και­ρί­δης κατη­γο­ρεί το ΚΚΕ για ένα ψήφι­σμα που ανα­φέ­ρει μέσα «λαμ­βά­νο­ντας υπό­ψη ότι η Κυβέρ­νη­ση Εθνι­κής Ενό­τη­τας (αυτή του Ντμει­μπά) εξα­κο­λου­θεί να είναι η μόνη κυβέρ­νη­ση που ανα­γνω­ρί­ζε­ται από τη διε­θνή κοι­νό­τη­τα». Πρό­κει­ται για την ίδια κυβέρ­νη­ση και τις δυνά­μεις που έστη­σαν με την κυβέρ­νη­ση Ερντο­γάν το «Τουρ­κο­λι­βυ­κό Σύμ­φω­νο» κι ο ΥΠΕΞ Ν. Δέν­διας κλεί­στη­κε για ώρες στο αερο­πλά­νο προ­κει­μέ­νου να μην τους συνα­ντή­σει. Περί αυτού το ψηφί­σμα­τος πρόκειται…

Πρό­κει­ται για το ψήφι­σμα που στη­ρί­ζει όπως λέει «το πολύ­τι­μο έργο της EUBAM Libya και της EUNAVFOR MED Irini, των απο­στο­λών της κοι­νής πολι­τι­κής ασφά­λειας και άμυ­νας (ΚΠΑΑ)», των ιμπε­ρια­λι­στι­κών επεμ­βά­σε­ων της ΕΕ με εκστρα­τευ­τι­κά σώμα­τα καλώ­ντας μάλι­στα σε «ανα­νέ­ω­ση της εντο­λής τους». Περί αυτού του ψηφί­σμα­τος πρόκειται…

Αλλά μπο­ρεί κάποιος να ανα­ρω­τη­θεί αν ο Και­ρί­δης ήθε­λε τόσο πολύ να είναι το ψήφι­σμα «για το Τουρ­κο­λι­βυ­κό Σύμ­φω­νο» όπως δόλια το βάφτι­σε κι όχι για την κατά­στα­ση δια­με­λι­σμού της Λιβύ­ης τότε για­τί η Ευρω­κοι­νο­βου­λευ­τι­κή Ομά­δα της ΝΔ δεν έθε­σε την ανα­φο­ρά του ψηφί­σμα­τος στο «Τουρ­κο­λυ­βι­κο Σύμ­φω­νο» σε ξεχω­ρι­στή ψηφο­φο­ρία; Προ­φα­νώς και δεν ξεχάστηκαν…

Γνω­ρί­ζουν άρι­στα ότι τόσο εντός της ευρω­ο­ο­μά­δας που ανή­κει η ΝΔ, του Ευρω­παϊ­κού Λαϊ­κού Κόμ­μα­τος (ΕΚΛ)όσο και στις άλλες πολι­τι­κές ομά­δες υπάρ­χει σημα­ντι­κός αριθ­μός ευρω­βου­λευ­τών που δεν θα την υπερ­ψή­φι­ζαν, για αυτό τώρα ανα­γκά­ζο­νται και βαφτί­ζουν «το κρέ­ας ‑ψάρι» ανα­κα­λύ­πτουν για μια ακό­μα φορά «περή­φα­νες νίκες» της κυβέρ­νη­σης της ΝΔ, στις οποί­ες πρό­θυ­μοι χει­ρο­κρο­τη­τές εμφα­νί­ζο­νται κι οι κάθε λογής ακρο­δε­ξιοί και φασι­στοει­δή. Για­τί είναι εξί­σου γνω­στό ότι η ΕΕ θεω­ρώ­ντας την αστι­κή τάξη της Τουρ­κί­ας στρα­τη­γι­κό εταί­ρο με τις ανα­ρίθ­μη­τες απο­φά­σεις — «χάδια»της ενθαρ­ρύ­νει τις αξιώ­σεις της με στό­χο να την απο­σπά­σει από την επιρ­ροή της αστι­κής τάξης της Ρωσίας.

Να λοι­πόν η πάσα αλή­θεια για το ψήφι­σμα «για την κατά­στα­ση στη Λιβύη» που με την ψήφο του το ΚΚΕ στην ευρω­βου­λή κατέ­στη­σε σαφές ότι είναι εξαι­ρε­τι­κά επι­κίν­δυ­νη για τους λαούς όσο και για τα κυριαρ­χι­κά δικαιώ­μα­τα της χώρας που απει­λού­νται στο πλαί­σιο των ιμπε­ρια­λι­στι­κών σχε­δια­σμών ΕΕ,ΝΑΤΟ, ΗΠΑ.

Μ.Ξ.

902.gr

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο