Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ψήφος Αποδήμων: Απάντηση Παφίλη στην ανήθικη επίθεση Βαρουφάκη

Πίσω από τις θέσεις του Γ. Βαρου­φά­κη κρύ­βο­νται τα λόμπι και μεγά­λα συμ­φέ­ρο­ντα, σχο­λί­α­σε ο κοι­νο­βου­λευ­τι­κός εκπρό­σω­πος του ΚΚΕ Θανά­σης Παφί­λης, προ­σθέ­το­ντας ότι στο ΚΚΕ «έχου­με αρχές, δεν είμα­στε σαλ­τα­δό­ροι της πολι­τι­κής». Με αυτό τον τρό­πο απά­ντη­σε στον πρό­ε­δρο του ΜΕΡΑ25 που «συνει­δη­τά και προ­βο­κα­τό­ρι­κα» έκα­νε «μια επί­θε­ση ανή­θι­κη» στο ΚΚΕ στη συζή­τη­ση επί του νομο­σχε­δί­ου για την ψήφο των Ελλή­νων του εξωτερικού.

Ο Γ. Βαρου­φά­κης «βγά­ζει φλας αρι­στε­ρά και στρί­βει δεξιά», τόνι­σε ο Θανά­σης Παφί­λης, λέγο­ντας ότι εκφρά­ζει «ακρο­δε­ξιές από­ψεις», ζητώ­ντας να ψηφί­ζουν όλοι με βάση το «προ­φε­ου­δαρ­χι­κό και ανα­χρο­νι­στι­κό δίκαιο του αίμα­τος». Που σημαί­νει ότι θα ψηφί­ζει οποιοσ­δή­πο­τε έχει ελλη­νι­κή κατα­γω­γή λόγω του προ­πάπ­που του και η ψήφος του δεν θα έχει καμία συνέ­πεια σε αυτόν, διό­τι δεν θα έχει πραγ­μα­τι­κό δεσμό με τη χώρα, όπως ο φορο­λο­γι­κός, παρά μόνο ψυχι­κό. Επι­σή­μα­νε πως με αυτό τον τρό­πο τα διά­φο­ρα λόμπι και ξένες κυβερ­νή­σεις θα μπο­ρούν να καθο­ρί­ζουν ορια­κά εκλο­γι­κά απο­τε­λέ­σμα­τα στην Ελλάδα.

Ανέ­φε­ρε χαρα­κτη­ρι­στι­κά πως «μου θύμι­σε Χρυ­σή Αυγή το κρε­σέ­ντο του ελλη­νι­σμού», σημειώ­νο­ντας ότι δεν είναι ίδιοι όλοι οι Έλλη­νες. Όπως είπε, Έλλη­νας ήταν και ο Εφιάλ­της και οι ταγ­μα­τα­σφα­λί­τες, υπάρ­χουν εργά­τες, αλλά και πλου­το­κρά­τες εντός και εκτός της Ελλά­δας και πρό­σθε­σε πως ελλη­νι­κής κατα­γω­γής γερου­σια­στές «κάνουν την πάπια» και δεν υπο­στη­ρί­ζουν την Ελλά­δα, αλλά την εκά­στο­τε πολι­τι­κή των ΗΠΑ, ενώ ανα­φε­ρό­με­νος σε λόμπι Ελλή­νων εφο­πλι­στών που στή­ρι­ξαν την υπο­ψη­φιό­τη­τα Μπους, σημεί­ω­σε ότι για αυτούς υπάρ­χει το «δίκαιο του χρή­μα­τος» διό­τι ήθε­λαν την τρο­φο­δο­σία του 6ου αμε­ρι­κα­νι­κού στόλου.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο