Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

«Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε»: Χουντικής έμπνευσης σχόλιο ενάντια στις διαδηλώσεις από στέλεχος της ΝΔ

Την… «δόξα» της πρώ­ην αντι­δη­μάρ­χου του Δήμου Αθη­ναί­ων Αλε­ξί­ας Έβερτ που ανή­με­ρα της επε­τεί­ου του Πολυ­τε­χνεί­ου χαρα­κτή­ρι­ζε δια­δη­λω­τές ως «κατσα­ρί­δες και τρω­κτι­κά» φαί­νε­ται πως ζήλε­ψε πολι­τεύ­τρια της ΝΔ από την Θεσ­σα­λο­νί­κη. Ακο­λου­θώ­ντας την ίδια φασί­ζου­σα – ενδη­μι­κή στον χώρο της Νέας Δημο­κρα­τί­ας – αντί­λη­ψη, μια κυρία ονό­μα­τι Αφρο­δί­τη Λατι­νο­πού­λου ανέ­βα­σε στο λογα­ρια­σμό της στο Twitter φωτο­γρα­φία με την «Αύρα» της αστυ­νο­μί­ας να δια­λύ­ει πρό­σφα­τη συγκέ­ντρω­ση συνο­δευό­με­νη από το κατά­πτυ­στο σχό­λιο «Ψεκά­στε, σκου­πί­στε, τελειώ­σα­τε. Η λύση για κάθε πορεία».

twitter latinop

Απ’ ότι φαί­νε­ται, ολο­έ­να και περισ­σό­τε­ρα «άρι­στα» στε­λέ­χη της ΝΔ αντι­λαμ­βά­νο­νται το δικαί­ω­μα στην λαϊ­κή δια­μαρ­τυ­ρία με ιδε­ο­λο­γι­κούς όρους που παρα­πέ­μπουν στον Χίτλερ, τον Πατ­τα­κό και τον Πινο­σέτ. Οι δια­δη­λω­τές, οι απερ­γοί, όσοι επι­λέ­γουν να εκφρά­σουν μαζι­κά την δια­φω­νία τους με την κυβερ­νη­τι­κή πολι­τι­κή είναι «σκου­πί­δια», άλλο­τε «κατσα­ρί­δες», που μ’ ένα ψέκα­σμα τελειώ­νεις μαζί τους.

Ο πολι­τι­κά χυδαί­ος, φασί­ζων λόγος που εκφρά­ζουν στε­λέ­χη του κυβερ­νώ­ντος κόμ­μα­τος, όπως η Αλ. Έβερτ, ο Μ. Λαζα­ρί­δης, η Λατι­νο­πού­λου και άλλοι, αντι­κα­το­πτρί­ζει τις ιδε­ο­λο­γι­κές κατα­βο­λές της Νέας Δημο­κρα­τί­ας. Ο πρω­τό­γο­νος αντι­κομ­μου­νι­σμός, το βαθύ μίσος ενά­ντια στο εργα­τι­κό-λαϊ­κό κίνη­μα και τις λαϊ­κές διεκ­δι­κή­σεις ήταν και είναι βασι­κά συστα­τι­κά του ιδε­ο­λο­γι­κού και πολι­τι­κού χαρα­κτή­ρα της ΝΔ. Ενός αστι­κού κόμ­μα­τος που πίσω από τον φερεν­τζέ του «φιλε­λευ­θε­ρι­σμού» κρύ­βει τους δεσμούς αίμα­τος που παρα­δο­σια­κά το συν­δέ­ουν με την απο­κρου­στι­κή μαυ­ρί­λα της ακροδεξιάς.

Όσο για το σχό­λιο της πολι­τεύ­τριας της ΝΔ από την Θεσ­σα­λο­νί­κη περί «ψεκά­σμα­τος» και «σκου­πί­σμα­τος», για ένα πράγ­μα να είναι σίγου­ρη: Τον τελευ­ταίο λόγο θα τον έχει ο εργα­ζό­με­νος λαός, αυτόν που η πολι­τι­κή της κυβέρ­νη­σης συν­θλί­βει καθη­με­ρι­νά κατα­δι­κά­ζο­ντας τον στην φτώ­χεια, την ανερ­γία, την κατα­στο­λή, την περι­κο­πή δικαιω­μά­των, κλπ.

Και τότε θα δού­με ποιός θα κρα­τά το ψεκα­στή­ρι και την σκούπα…

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο