Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ψηλά ο πήχης διακίνησης του Ριζοσπάστη με την Πολιτική Απόφαση του 21ου Συνεδρίου του ΚΚΕ

Με την ορμή από τις εργα­σί­ες του 21ου Συνε­δρί­ου, οι Κομ­μα­τι­κές Οργα­νώ­σεις του ΚΚΕ ρίχνο­νται στη μάχη για την όσο δυνα­τόν πλα­τύ­τε­ρη δια­κί­νη­ση της Πολι­τι­κής του Από­φα­σης, η οποία κυκλο­φο­ρεί με τον «Ριζο­σπά­στη» του Σαββατοκύριακου.

Σε αυτή την προ­σπά­θεια απο­τε­λεί παρα­κα­τα­θή­κη η μεγά­λη πανε­ξόρ­μη­ση με τις Θέσεις της ΚΕ για το 21ο Συνέ­δριο, που τις έφε­ρε στα χέρια χιλιά­δων ανθρώ­πων του μόχθου.
Η Πολι­τι­κή Από­φα­ση έφυ­γε από το τυπο­γρα­φείο για να κυκλο­φο­ρή­σει ως ένθε­το, με τον «Ριζο­σπά­στη του Σαββατοκύριακου.

Πολιτική Απόφαση 21ου Συνέδριου ΚΚΕΜε πυρε­τώ­δεις ρυθ­μούς, με την πεί­ρα της πανε­ξόρ­μη­σης που έφε­ρε τις Θέσεις της ΚΕ για το 21ο Συνέ­δριο στα χέρια χιλιά­δων ανθρώ­πων του μόχθου και σφρά­γι­σε με επι­τυ­χία μια σει­ρά από επό­με­νες μάχες με τον «Ριζο­σπά­στη», η ΚΟ Αττι­κής ρίχνε­ται στην προ­σπά­θεια της όσο το δυνα­τόν πλα­τύ­τε­ρης δια­κί­νη­σης των Πολι­τι­κών Απο­φά­σε­ων του 21ου Συνε­δρί­ου που κυκλο­φο­ρούν ένθε­το στον «Ριζο­σπά­στη» αυτό και το επό­με­νο Σαββατοκύριακο.

Ο πήχης έχει μπει ψηλά στα πλά­να δια­κί­νη­σης, καθώς πέρα από τη δια­κί­νη­ση σε οπα­δούς και φίλους, προ­γραμ­μα­τί­ζο­νται περιο­δεί­ες και μαζι­κές εξορ­μή­σεις με τον «Ριζο­σπά­στη» σε χώρους δου­λειάς και εργα­το­γει­το­νιές της Αττι­κής. Μετα­ξύ αυτών η εξόρ­μη­ση — περιο­δεία που οργα­νώ­νει η ΚΟ Ναυ­τερ­γα­τών την Κυρια­κή το πρωί στο λιμάνι.

Οπως τονί­ζει ο Μάκης Μακρής, μέλος της ΚΕ και του Γρα­φεί­ου της ΚΟ Αττι­κής του ΚΚΕ, «έχει ξεκι­νή­σει η προ­ε­τοι­μα­σία για την πανε­ξόρ­μη­ση με τις Απο­φά­σεις του Συνε­δρί­ου, που απο­τε­λεί συνέ­χεια, “πατά­ει” στην επι­τυ­χη­μέ­νη προ­σπά­θεια που έγι­νε προ­συ­νε­δρια­κά να φτά­σουν οι Θέσεις σε όσο το δυνα­τόν περισ­σό­τε­ρους εργα­ζό­με­νους, αυτο­α­πα­σχο­λού­με­νους, νέους και γυναί­κες των λαϊ­κών οικο­γε­νειών. Οι Απο­φά­σεις απο­τε­λούν το επι­στέ­γα­σμα μιας πολύ­μη­νης συζή­τη­σης στο Κόμ­μα, αλλά και με φίλους του Κόμ­μα­τος για τα ζητή­μα­τα που έθε­σαν οι Θέσεις.

Κρίσιμο ζήτημα για την υλοποίησή τους είναι το να γίνουν κτήμα κάθε Κομματικής Οργάνωσης, κάθε Οργάνωσης της ΚΝΕ, κάθε μέλους τους, των οπαδών του Κόμματος, να μελετηθούν σε βάθος αφού αποτελούν τον οδηγό της δράσης μας για τα επόμενα χρόνια ώστε να μπορέσουμε να εκπληρώσουμε αυτό που αποτύπωσε το σύνθημα του Συνεδρίου ως στόχο:
“Δυνατό ΚΚΕ. Νους — καρδιά — οργανωτής της εργατικής — λαϊκής πάλης για το σοσιαλισμό”!

Η πανε­ξόρ­μη­ση ακρι­βώς σε αυτή την κατεύ­θυν­ση, επι­διώ­κει να φτά­σουν οι Απο­φά­σεις σε όσο το δυνα­τόν περισ­σό­τε­ρα χέρια, σε όσο το δυνα­τόν περισ­σό­τε­ρα εργα­τι­κά — λαϊ­κά σπί­τια. Γι’ αυτό και οργα­νώ­νε­ται μεθο­δι­κά, με χαρ­τί και μολύ­βι, με προ­σπά­θεια να μπουν όσο το δυνα­τόν περισ­σό­τε­ρες δυνά­μεις στη μάχη της δια­κί­νη­σης, δρα­στή­ριοι οπα­δοί του Κόμ­μα­τος, να φτά­σου­με στους χιλιά­δες με τους οποί­ους συνα­ντη­θή­κα­με τους προη­γού­με­νους μήνες σε σημα­ντι­κές μάχες. Και ιδιαί­τε­ρα σε όσους γνώ­ρι­σαν το Κόμ­μα αυτό το τελευ­ταίο διά­στη­μα, ήρθαν σε επα­φή με τις θέσεις και τη δρά­ση του, να μάθουν από το ΚΚΕ τι λέει το ΚΚΕ.

Η πανε­ξόρ­μη­ση είναι ενταγ­μέ­νη στο πολι­τι­κό άνοιγ­μα που ήδη υλο­ποιεί­ται με ανοι­χτές συσκέ­ψεις, συγκε­ντρώ­σεις, βιβλιο­πα­ρου­σιά­σεις που διορ­γα­νώ­νουν οι Κομ­μα­τι­κές Οργα­νώ­σεις, έρχε­ται ως συνέ­χεια και των επι­τυ­χη­μέ­νων Μαθη­τι­κών και Φοι­τη­τι­κών Φεστι­βάλ. Δίνε­ται με την πανε­ξόρ­μη­ση συνέ­χεια αυτό το Σαβ­βα­το­κύ­ρια­κο και φυσι­κά το επό­με­νο για το δεύ­τε­ρο κείμενο.Γίνε συνδρομητής στο ΡιζοσπάστηΚΑΙ το καλοκαίρι Συντροφιά με το Ριζοσπάστη

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο