Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ψηφίστηκε από 153 στη Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών — ΌΧΙ ψήφισε το ΚΚΕ

Έπει­τα από τρεις ημέ­ρες συζή­τη­σης στην Ολο­μέ­λεια της Βου­λής,  με 153 θετι­κές, 146 αρνη­τι­κές και 1 παρών κυρώ­θη­κε η αμε­ρι­κα­νο­να­τοϊ­κής κοπής Συμ­φω­νία των Πρεσπών.

Κατά της συμ­φω­νί­ας ψήφι­σε το ΚΚΕ, οι βου­λευ­τές του οποί­ου ανέ­δει­ξαν στις ομι­λί­ες τους τον πραγ­μα­τι­κό χαρα­κτή­ρα της συμ­φω­νί­ας ως εργα­λεί­ου προ­ώ­θη­σης των συμ­φε­ρό­ντων ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ στην περιο­χή και απο­κα­λύ­πτο­ντας πλή­ρως το ρόλο που έχει ανα­λά­βει η κυβέρ­νη­ση ΣΥΡΙΖΑ στην προ­ώ­θη­ση των επι­κίν­δυ­νων για τους λαούς σχε­δια­σμών των ιμπεριαλιστών. 

Εκτός των κυβερ­νη­τι­κών βου­λευ­τών, και των προ­ερ­χό­με­νων από το Ποτά­μι βου­λευ­τών Θεο­δω­ρά­κη, Δανέλ­λη και Μαυ­ρω­τά, την συμ­φω­νία Τσί­πρα-Ζάεφ ψήφι­σαν οι Θεο­χα­ρό­που­λος, Λυκού­δης, Παπα­κώ­στα, Παπα­χρι­στό­που­λος, Κουντουρά

Παρών ο Ψαρια­νός. Όχι ο Βασί­λης Κόκ­κα­λης και ο Γ. Αμυράς.

Κατά της συμ­φω­νί­ας ψήφι­σαν η Νέα Δημο­κρα­τία, η Δημο­κρα­τι­κή Συμπα­ρά­τα­ξη, η Ένω­ση Κεντρώ­ων και η ναζι­στι­κή Χρυ­σή Αυγή. 

Δ. Κου­τσού­μπας: Κατα­δι­κά­ζε­τε κ. Τσί­πρα τον διευ­θυ­ντή του Γρα­φεί­ου Τύπου σας που δια­δί­δει ψέμα­τα, Καρ­τε­ρό τον λένε

Θρα­σύ­τα­τη επί­θε­ση Τσί­πρα στο ΚΚΕ – Προ­κλη­τι­κός απο­λο­γη­τής των ιμπε­ρια­λι­στι­κών σχεδίων

«Πλην Λακε­δαι­μο­νί­ων»: Η πλή­ρης δικαί­ω­ση του ΚΚΕ στο Μακεδονικό

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο