Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ψηφίστηκε η απαράδεκτη τροπολογία για τη ΛΑΡΚΟ

Με 158 «ναι» και 140 «όχι», σε σύνο­λο 298 βου­λευ­τών, υπερ­ψη­φί­στη­κε η απα­ρά­δε­κτη τρο­πο­λο­γία για τη ΛΑΡΚΟ στην ονο­μα­στι­κή ψηφο­φο­ρία που ζήτη­σε και το ΚΚΕ στην Ολο­μέ­λεια της Βου­λής κατά τη συζή­τη­ση νομο­σχε­δί­ου για τα πλα­στι­κά μιας χρήσης.

Η τρο­πο­λο­γία της κυβέρ­νη­σης στο­χεύ­ει στην παρα­πέ­ρα απα­ξί­ω­ση, στην ιδιω­τι­κο­ποί­η­ση ακό­μα και στο ορι­στι­κό κλεί­σι­μο μιας στρα­τη­γι­κού χαρα­κτή­ρα επι­χεί­ρη­σης όπως είναι η ΛΑΡΚΟ. Για εγκλη­μα­τι­κό σχέ­διο έκα­νε λόγο από το βήμα της Βου­λής ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημή­τρης Κουτσούμπας.

Απερ­για­κή συγκέ­ντρω­ση διορ­γα­νώ­νουν το Σάβ­βα­το 17 Οκτώ­βρη από τους εργα­ζό­με­νους της ΛΑΡΚΟ.

Το ΚΚΕ παλεύει ενάντια στο εγκληματικό — διαλυτικό σχέδιο για τη ΛΑΡΚΟ μαζί με τους εργαζόμενους της

Με την ψήφι­ση της τρο­πο­λο­γί­ας η κυβέρ­νη­ση ετοι­μά­ζε­ται να ολο­κλη­ρώ­σει το εγκλη­μα­τι­κό της σχέ­διο για τη ΛΑΡΚΟ, τόνι­σε ο Γενι­κός Γραμ­μα­τέ­ας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημή­τρης Κου­τσού­μπας, μιλώ­ντας στην Ολο­μέ­λεια της Βου­λής. Η παρέμ­βα­ση του έγι­νε με αφορ­μή την τρο­πο­λο­γία που επι­σπεύ­δει την εκποί­η­ση και την διά­λυ­ση της ΛΑΡΚΟ.

Ο Δημή­τρης Κου­τσού­μπας σημεί­ω­σε πως το σχέ­διο αυτό, που υλο­ποι­ή­θη­κε από όλες τις αστι­κές κυβερ­νή­σεις, είναι εγκλη­μα­τι­κό για­τί η ΛΑΡΚΟ είναι στρα­τη­γι­κής σημα­σί­ας επι­χεί­ρη­ση. Όπως εξή­γη­σε, το σχέ­διο αυτό οδη­γεί όχι μόνο σε παρα­πέ­ρα ιδιω­τι­κο­ποί­η­ση, αλλά και σε λου­κέ­το, ενώ πρό­σθε­σε πως η ΛΑΡΚΟ είναι πραγ­μα­τι­κό χρυ­σω­ρυ­χείο, γεγο­νός που απο­δεί­χθη­κε με την σχε­τι­κή τρο­πο­λο­γία του ΚΚΕ.

Ανα­φε­ρό­με­νος στις κινη­το­ποι­ή­σεις των εργα­ζο­μέ­νων της ΛΑΡΚΟ, εξέ­φρα­σε τη συμπα­ρά­στα­ση του Κόμ­μα­τος σε αυτούς και στις οικο­γέ­νειες τους, υπο­γραμ­μί­ζο­ντας πως το Σάβ­βα­το το ΚΚΕ θα είναι μαζί τους στη Λάρυ­μνα και σήμε­ρα κατα­θέ­τει αίτη­μα ονο­μα­στι­κής ψηφο­φο­ρί­ας για την τρο­πο­λο­γία. Επί­σης, υπεν­θύ­μι­σε πως όλα αυτά τα χρό­νια το ΚΚΕ πάλε­ψε και στά­θη­κε απέ­να­ντι σε αυτά τα δια­λυ­τι­κά σχέδια.

Πηγή: 902.gr

mpelogiannis

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο