Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ψηφίστηκε ο νόμος για την πρώτη κατοικία

Ψηφί­στη­κε κατά πλειο­ψη­φία από την Ολο­μέ­λεια της Βου­λής η τροπο­λο­γία για την κατ’ εφη­μι­σμόν προ­στα­σία της πρώ­της κατοικίας.

Σε σύνο­λο 231 παρό­ντων βου­λευ­τών υπέρ του άρθρου 68, στο οποίο ενσω­μα­τώ­θη­κε ο βασι­κός κορ­μός της τρο­πο­λο­γί­ας, τάχθη­καν 194 βου­λευ­τές, ενώ 33 βου­λευ­τές κατα­ψή­φι­σαν και 4 δήλω­σαν παρών.

Τα υπό­λοι­πα άρθρα, από 69–84 που αφο­ρούν επι­μέ­ρους ρυθ­μί­σεις για την προ­στα­σία της Α’ κατοι­κί­ας, 192 βου­λευ­τές ψήφι­σαν ΝΑΙ, 33 ΟΧΙ και 6 δήλω­σαν ΠΑΡΩΝ. Υπέρ της νέας ρύθ­μι­σης τάχθη­καν οι βου­λευ­τές του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ και της Ένω­σης Κεντρώ­ων. Η Δημο­κρα­τι­κή Συμπα­ρά­τα­ξη και η Χρυ­σή Αυγή την κατα­ψή­φι­σαν, ενώ το ΚΚΕ δήλω­σε παρών.

Η κυβερ­νη­τι­κή τρο­πο­λο­γία εξυ­πη­ρε­τεί απο­κλει­στι­κά τα συμ­φέ­ρο­ντα των τρα­πε­ζών, οι οποί­ες δεν έχουν να χάσουν τίπο­τα, ενώ όλο και λιγό­τε­ροι μπο­ρούν να προ­στα­τεύ­σουν τη πρώ­τη κατοι­κία διό­τι συνε­χί­ζε­ται η στα­δια­κή μεί­ω­ση της μικρής προ­στα­σί­ας που παρεί­χε ο νόμος Κατσέλη.

Υπεν­θυ­μί­ζου­με ότι η κυβέρ­νη­ση απέρ­ρι­ψε τρο­πο­λο­γία ΚΚΕ με «μέτρα ανα­κού­φι­σης της λαϊ­κής οικο­γέ­νειας από την υπερχρέωση»

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο