Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών: Ψηφοφορία ντροπής για τη Χρύση Αυγή

Το Σωμα­τείο Ελλή­νων Ηθο­ποιών εξέ­δω­σε την παρα­κά­τω ανα­κοί­νω­ση-καταγ­γε­λία, ενη­με­ρώ­νο­ντας πως στο ψήφι­σμα κατα­δί­κης της ναζι­στι­κής εγκλη­μα­τι­κής Χρυ­σής Αυγής (20/1/2017) για την παρου­σία της στο Δημο­τι­κό Σχο­λείο Ικο­νί­ου, η παρά­τα­ξη «Αλή­θεια-αλλη­λεγ­γύη» με επι­κε­φα­λής τον Σπύ­ρο Μπι­μπί­λα ψήφι­σε λευκό.

Η απά­ντη­ση του Σπύ­ρου Μπι­μπί­λα είναι χει­ρό­τε­ρη και από τη στά­ση του στην ψηφο­φο­ρία. Νομι­μο­ποιεί τη Χρυ­σή Αυγή και εξι­σώ­νει φασι­σμό και κομ­μου­νι­σμό Δια­βά­στε την στο τέλος.

Ανα­λυ­τι­κά η ανακοίνωση:

Συνά­δελ­φοι,

Στη σημε­ρι­νή συνε­δρί­α­ση του ΔΣ του Σωμα­τεί­ου μας συζη­τή­θη­κε εκτά­κτως ως πρώ­το θέμα η κατα­δί­κη της νέας επί­θε­σης  της Χρυ­σής Αυγής σε σχο­λείο στο Πέρα­μα. Με βάση αυτό προ­τεί­να­με να προ­χω­ρή­σου­με σε ψήφι­σμα κατα­δί­κης της ναζι­στι­κής εγκλη­μα­τι­κής Χρυ­σής Αυγής καταγ­γέλ­λο­ντας την παρου­σία της στο Δημο­τι­κό Σχο­λείο Ικο­νί­ου, τους μπρά­βους που μπή­καν μέσα ξυλο­κο­πώ­ντας και προ­πη­λα­κί­ζο­ντας γονείς και εκπαι­δευ­τι­κούς. Την ανά­γκη και οι δάσκα­λοι ηθο­ποιοί να σηκώ­σουν το ανά­στη­μά τους, να υπο­δε­χτούν και να αγκα­λιά­σουν τα προ­σφυ­γό­που­λα σε όλα τα σχολεία.

Η παρά­τα­ξη «Αλή­θεια – αλλη­λεγ­γύη» με επι­κε­φα­λής τον Σπύ­ρο Μπι­μπί­λα ψήφι­σε λευ­κό. Αυτή η ψηφο­φο­ρία είναι ψηφο­φο­ρία ντρο­πής για το Σωμα­τείο μας. Όποιος νοιά­ζε­ται για τα παι­διά στο Πέρα­μα, νοιά­ζε­ται και για τα παι­διά όλου του κόσμου, δεν τα θέλει πνιγ­μέ­να στο Αιγαίο, δεν τα θέλει στις σκη­νές, στα χιό­νια και το κρύο, δεν τα θέλει αμόρ­φω­τα, πει­να­σμέ­να και φοβι­σμέ­να. Η στά­ση των χρυ­σαυ­γι­τών είναι απάν­θρω­πη, είναι αισχρή.

Η Χρυ­σή Αυγή είναι εγκλη­μα­τι­κή οργά­νω­ση για­τί είναι φασι­στι­κή. Στους φασί­στες το Σωμα­τείο μας δεν σήκω­σε ποτέ λευ­κή σημαία. Εκα­το­ντά­δες είναι οι συνά­δελ­φοί μας ηθο­ποιοί που φυλα­κί­στη­καν, εξο­ρί­στη­καν, οδη­γή­θη­καν σε στρα­τό­πε­δα συγκέ­ντρω­σης στη Γερμανία.

Κατα­δι­κά­ζου­με, απο­μο­νώ­νου­με την εγκλη­μα­τι­κή Χρυ­σή Αυγή. Δυνα­μώ­νου­με την πάλη μας ενά­ντια στους πολέ­μους που σπέρ­νουν το θάνα­το, την προσφυγιά.

 

Για το ΣΕΗ

Η Πρό­ε­δρος Λίλα Καφαντάρη 

Ο Αν. Γεν. Γραμ­μα­τέ­ας Δημή­τρης Αντωνιάδης

***

Λέει ο Σπ. Μπι­μπί­λας, φτά­νο­ντας να εξι­σώ­νει το φασι­σμό με τον κομμουνισμό:

Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΣΕΗ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΕΙ ΤΟ ΚΟΙΝΟ.. ΜΑΣ ΖΗΤΗΘΗΚΕ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΧΑΡΚΤΗΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΙΣΧΗ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΕΚΑΝΕ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΟ ΠΕΡΑΜΑ… ΖΗΤΗΣΑΜΕ ΝΑ ΑΠΑΛΕΙΦΘΗ Ο ΟΡΟΣ ΑΥΤΟΣ ΓΙΑΤΙ ΔΥΣΤΥ­ΧΩς Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΜΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ ΔΕΝ ΣΚΕΠΤΕΤΑΙ ΛΟΓΙΚΑ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΣΑΝ ΝΟΜΙΜΟ ΚΟΜΑ… Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΔΕΗ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΜΕ ΥΠΟΝΟΟΥΜΕΝΑ ΜΑΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕ ΔΙΠΛΑ ΣΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.Η ΟΛΗ ΜΑΣ ΠΟΡΕΙΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΙ ΑΠΟ­ΨΕΙς ΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕ. ΕΠΙ­ΣΗς ΕΙΠΩΘΗΚΕ ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΕΗ ΠΡΟΣΚΕΙΝΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΓΡΑΨΟΥΜΕ .. ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΝΟΗΘΟΥΜΕ ΟΤΙ ΘΑ ΖΗΤΑΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΦΡΟΝΗΜΑΤΩΝ ΟΠΩς ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΠΟΤΕ ΟΙ ΦΑΣΙ­ΣΤΕς ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΟΜ­ΜΟΥ­ΝΙ­ΣΤΕς… ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΤΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ…ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΙ ΠΛΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ.. Η ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΟΙΤΑΖΕΙ ΠΡΩ­ΤΙ­ΣΤΩς ΤΑ ΟΞΥΤΑΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΗΘΟΠΟΙΩΝ. ΜΠΡΟΣΤΑ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΟΔΗΓΗΘΕΙ ΤΟ ΣΕΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΗΘΟΠΟΙΩΝ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟ ΠΟΥ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΟΞΥΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΝΑ ΤΑ ΕΠΙΛΥΣΕΙ , ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΜΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΥΠΑΙΤΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΗΝ ΔΕΟΥΣΑ ΣΗΜΑΣΙΑ ΣΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΗΛΩΣΑΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΕΗ ΣΕ ΕΝΔΕΙΞΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΟΣΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΕΗ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟ. ΑΝ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΜΑΖΙΚΑ ΔΕΝ ΝΟΙΑΣΤΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ. Η ΜΑΖΙΚΗ ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟ­ΓΕς ΔΕΝ ΕΦΕΡΕ ΚΑΛΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ , ΟΥΤΕ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΜΙΑ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΥ ΠΡΟΣΚΕΙΤΑΙ ΣΤΟ ΚΚΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΛΥΣΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΟΤΑΝ Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΗΘΟΠΟΙΩΝ ΤΗΣ ΕΧΕΙ ΓΥΡΙΣΕΙ ΕΠΙΔΕΙΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΟΗΤΑ ΓΙΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ. ΤΟ ΣΕΗ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΗΘΟΠΟΙΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΤΥΜΠΑΝΙΖΕΙ ΟΤΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΟΤΑΝ Ο ΚΛΑΔΟΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙΤΑΙ ΕΤΣΙ … ΕΜΕΙΣ ΖΗΤΑΜΕ ΝΕΕΣ ΕΚΛΟ­ΓΕς ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΗΘΟΠΟΙΩΝ. ΑΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΕΤΣΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ­ΛΥ­ΤΩς ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΦΕΤΟΣ ΠΟΥ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΟ ΣΕΗ ΤΑ 100 ΤΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΓΙΟΡΤΕΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΗΘΟΠΟΙΟΥΣ..

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο