Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ψυχρό μέτωπο από τα Βαλκάνια με βροχές και πτώση της θερμοκρασίας

Ενα ψυχρό μέτω­πο από τα Βαλ­κά­νια, που θα κινη­θεί νότια, θα προ­κα­λέ­σει μετα­βο­λή του και­ρού το διή­με­ρο Τετάρ­της και Πέμ­πτης, με τοπι­κές βρο­χές και σπο­ρα­δι­κές καται­γί­δες, οι οποί­ες στα­δια­κά θα επη­ρε­ά­σουν το μεγα­λύ­τε­ρο τμή­μα της χώρας μας. Όμως, η μετα­βο­λή αυτή θα είναι πρό­σκαι­ρη, αφού κατά τη διάρ­κεια της Πέμ­πτης στα­δια­κά και από τα βόρεια τα φαι­νό­με­να θα σταματήσουν.

Σύμ­φω­να με τα προ­γνω­στι­κά στοι­χεία του Εθνι­κού Αστε­ρο­σκο­πεί­ου Αθηνών/Meteo.gr, σήμε­ρα από τις μεση­με­ρια­νές ώρες ανα­μέ­νο­νται βρο­χές και τοπι­κές καται­γί­δες αρχι­κά στη Μακε­δο­νία και στη Θρά­κη, οι οποί­ες βαθ­μιαία θα επη­ρε­ά­σουν τα βόρεια τμή­μα­τα της Θεσ­σα­λί­ας και της Ηπεί­ρου και μετά το από­γευ­μα το Βόρειο Αιγαίο.

Τις βρα­δι­νές ώρες και τις πρώ­τες πρω­ι­νές ώρες της Πέμ­πτης, τα φαι­νό­με­να θα επε­κτα­θούν νοτιό­τε­ρα και στα νησιά του Ανα­το­λι­κού Αιγαί­ου, όμως θα είναι εξα­σθε­νη­μέ­να και θα έχουν τοπι­κό χαρα­κτή­ρα, ενώ θα έχουν στα­μα­τή­σει στα βόρεια. Κατά τη διάρ­κεια της Πέμ­πτης γρή­γο­ρα οι βρο­χές θα στα­μα­τή­σουν και στα κεντρι­κά, ενώ βρο­χές και τοπι­κές καται­γί­δες, πιθα­νώς ισχυ­ρές, προ­βλέ­πο­νται στην Πελο­πόν­νη­σο. Μετά το από­γευ­μα τα φαι­νό­με­να θα περιο­ρι­στούν στην Κρήτη.

Παράλ­λη­λα, πτώ­ση θα παρου­σιά­σει η θερ­μο­κρα­σία αύριο στο μεγα­λύ­τε­ρο τμή­μα της χώρας και, σε σχέ­ση με τα επί­πε­δα σήμε­ρα, θα είναι έως και έξι βαθ­μούς χαμη­λό­τε­ρη στα κεντρι­κά τμή­μα­τα, με τη μέγι­στη θερ­μο­κρα­σία να μην ξεπερ­νά τους 20–21 βαθ­μούς Κελσίου.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο