Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ψυχρό μέτωπο θα σαρώσει τη χώρα απόψε και τη Δευτέρα — Έντονα φαινόμενα και θυελλώδεις άνεμοι

Το ψυχρό μέτω­πο ενός νέου βαρο­με­τρι­κού χαμη­λού, το οποίο βρί­σκε­ται στην Ιτα­λία, από τις νυχτε­ρι­νές ώρες από­ψε και κατά τη διάρ­κεια της Δευ­τέ­ρας θα σαρώ­σει την Ελλά­δα από τα δυτι­κά προς τα ανα­το­λι­κά, προ­κα­λώ­ντας κατά τόπους ισχυ­ρές καται­γί­δες και πρό­σκαι­ρα θυελ­λώ­δεις ανέ­μους στα πελάγη.

Ανα­λυ­τι­κό­τε­ρα, σύμ­φω­να με τα δια­θέ­σι­μα προ­γνω­στι­κά στοι­χεία του Εθνι­κού Αστε­ρο­σκο­πεί­ου Αθηνών/Meteo.gr, ισχυ­ρές βρο­χές και καται­γί­δες ανα­μέ­νο­νται τις νυχτε­ρι­νές ώρες της Κυρια­κής προς τις πρώ­τες πρω­ι­νές ώρες της Δευ­τέ­ρας αρχι­κά στα δυτι­κά, οι οποί­ες βαθ­μιαία θα κινη­θούν ανα­το­λι­κά επη­ρε­ά­ζο­ντας έως το βρά­δυ το μεγα­λύ­τε­ρο τμή­μα της χώρας μας.

Πιθα­νό­τη­τα τοπι­κών χαλα­ζο­πτώ­σε­ων υπάρ­χει στα νησιά του Αιγαί­ου, ενώ χιο­νο­πτώ­σεις θα εκδη­λω­θούν στα ορει­νά της Ηπεί­ρου και της Μακε­δο­νί­ας. Τα φαι­νό­με­να όμως θα έχουν σύντο­μο χαρα­κτή­ρα, αφού στα­δια­κά και από τα δυτι­κά γρή­γο­ρα ο και­ρός θα παρου­σιά­σει βελτίωση.

Παράλ­λη­λα, η διέ­λευ­ση του ψυχρού μετώ­που θα προ­κα­λέ­σει πρό­σκαι­ρα θυελ­λώ­δεις ανέ­μους στα πελά­γη, με εντά­σεις που θα φτά­νουν τοπι­κά τα οκτώ μποφόρ.

Γκι­γιέν – Ρίτσος, Αγγου­λές, Χικ­μέτ (ΕΚΠΤΩΣΗ 15% και δώρο τα έξο­δα αντικαταβολής)

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο