Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ωραία, μας ανακοίνωσε την ελεημοσύνη… Οι δηλώσεις Τσίπρα για το κοινωνικό μέρισμα

Σε δηλώ­σεις για τη δια­νο­μή του κοι­νω­νι­κού μερί­σμα­τος προ­χώ­ρη­σε ο πρω­θυ­πουρ­γός  από το Μαξί­μου για «τη στο­χευ­μέ­νη στή­ρι­ξη οικο­νο­μι­κά ευά­λω­των νοι­κο­κυ­ριών» όπως είπε.

Με τη δοκι­μα­σμέ­νη τακτι­κή «δέκα σου παίρ­νω, ένα σου δίνω», με το απα­τη­λό αφή­γη­μα της «δίκαι­ης ανά­πτυ­ξης», με τρικ όπως η περ­σι­νή «13η σύντα­ξη», θέλει να κρύ­ψει την τυφλή υπο­τα­γή στις απαι­τή­σεις των θεσμών, να σκε­πά­σει με ψευ­το­πα­ρο­χές στους πιο εξα­θλιω­μέ­νους την αγριό­τη­τα της ταξι­κής, αντι­λαϊ­κής τους πολι­τι­κής και ταυ­τό­χρο­να να περιο­ρί­σει τις απαι­τή­σεις του λαού, τον οποίο τσα­κί­ζουν, στην ελε­η­μο­σύ­νη. Παράλ­λη­λα, αυτα­πά­τες στα λαϊ­κά στρώ­μα­τα ότι αν στη­ρί­ξουν με τις θυσί­ες τους την ανά­καμ­ψη της κερ­δο­φο­ρί­ας των καπι­τα­λι­στών, όλο και κάτι θα περισ­σέ­ψει και για εκείνους.

Και βέβαια κρύ­βει ότι αυτή η «υπε­ρα­πό­δο­ση» για την οποία υπε­ρη­φα­νεύ­ε­ται, είναι απο­τέ­λε­σμα της φορο­λη­στεί­ας, των πετσο­κο­μέ­νων συντά­ξε­ων, των περι­κο­πών και των άλλων μέτρων σε βάρος του λαού.

Κι αυτό, την ώρα που ο ίδιος και οι υπουρ­γοί του δια­κη­ρύσ­σουν σε όλους τους τόνους την απο­φα­σι­στι­κό­τη­τά τους να τελειώ­σει στα γρή­γο­ρα την τρί­τη «αξιο­λό­γη­ση», με ό,τι συνε­πά­γε­ται αυτό για την κλι­μά­κω­ση της επί­θε­σης στο λαό.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο