Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ωραιόκαστρο: Οι πρωταγωνιστές σκοταδιστικών αντιλήψεων και πρακτικών δικάζουν γονείς για να στείλουν μήνυμα σε όποιον τολμήσει να αντισταθεί 

Δικά­ζο­νται αύριο Τετάρ­τη (1 Ιου­νί­ου 2017) δύο μέλη του ΔΣ του Συλ­λό­γου Γονέ­ων και Κηδε­μό­νων του 5ου Δημο­τι­κού Σχο­λεί­ου Ωραιο­κά­στρου για­τί αντι­τά­χθη­καν και κατάγ­γει­λαν τις προ­σπά­θειες δημιουρ­γί­ας ξενο­φο­βι­κού και ρατσι­στι­κού κλίματος.

Και η μήνυ­ση από τους πρω­τα­γω­νι­στές της προ­σπά­θειας καλ­λιέρ­γειας ξενο­φο­βι­κού και ρατσι­στι­κού κλί­μα­τος, για­τί η γονέ­ας Κατε­ρί­να Καρα­νι­κο­λά­ου, και ο επι­κε­φα­λής της Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης εξέ­θε­σαν (γνω­στο­ποί­η­σαν) τις από­ψεις και τα έργα τους.

Η δική τους δίω­ξη είναι μια προ­σπά­θεια εκφο­βι­σμού, να στεί­λουν μήνυ­μα σε όποιον τολ­μή­σει να αντι­δρά­σει και να αντι­στα­θεί  σε σκο­τα­δι­στι­κές αντι­λή­ψεις και πρακτικές.

Αλλω­στε, η μήνυ­ση ακο­λού­θη­σε μιας έντο­νης και συστη­μα­τι­κής προ­σπά­θεια πίε­σης και  απο­μό­νω­σης της κ. Κ. Καρανικολάου.

Μιλή­σα­με με την κ Κατε­ρί­να Καρα­νι­κο­λά­ου, γονέα, που τόλ­μη­σε να αντι­στα­θεί σε σκο­τα­δι­στι­κές πρα­κτι­κές και αντι­λή­ψεις, σε αυτούς που έκρυ­ψαν την πραγ­μα­τι­κό­τη­τα της αλλη­λεγ­γύ­ης στους πρό­σφυ­γες από τους εργα­ζό­με­νους, τους απλούς ανθρώ­πους της περιο­χής και τους μαθη­τές του Ωραιοκαστρου

Ας ακού­σου­με τι μας είπε στην ΕΡΤopen

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο