Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ως ύποπτος για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού καλείται ενώπιον του εισαγγελέα γνωστός κωμικός ηθοποιός

Κατά­θε­ση με την ιδιό­τη­τα του υπό­πτου διά­πρα­ξης τριών σοβα­ρών αδι­κη­μά­των σεξουα­λι­κής βίας καλεί­ται να δώσει στον εισαγ­γε­λέα Κώστα Σπυ­ρό­που­λο, γνω­στός ηθο­ποιός, δια­κε­κρι­μέ­νος για κωμι­κούς ρόλους που έχει ερμη­νεύ­σει στην τηλε­ό­ρα­ση και στο θέατρο.

Ο ηθο­ποιός καλεί­ται στα τέλη της ερχό­με­νης εβδο­μά­δας, σε ανω­μο­τί κατά­θε­ση για δυο από­πει­ρες βια­σμού και έναν βια­σμό κατά ενη­λί­κων γυναι­κών συνα­δέλ­φων του, υπο­θέ­σεις που έφθα­σαν στη Δικαιο­σύ­νη μετά από καταγ­γε­λί­ες που έγι­ναν από τις παθού­σες στο Πει­θαρ­χι­κό Όργα­νο του Συλ­λό­γου Ελλή­νων Ηθοποιών.

Σύμ­φω­να με πλη­ρο­φο­ρί­ες, ο βια­σμός φέρε­ται να έχει τελε­στεί το 2008 και η υπό­θε­ση καταγ­γέλ­θη­κε ως από­πει­ρα αλλά ανα­βαθ­μί­στη­κε από τον εισαγ­γε­λι­κό λει­τουρ­γό που πλέ­ον ζητά εξη­γή­σεις για τετε­λε­σμέ­νη πρά­ξη. Ο βια­σμός φέρε­ται να τελέ­στη­κε στο καμα­ρί­νι του ηθο­ποιού όπου το θύμα πήγε προ­κει­μέ­νου να συζη­τή­σουν για κάποιον ρόλο. Οι δύο από­πει­ρες σύμ­φω­να με τις καταγ­γε­λί­ες, τελέ­στη­καν το 2010 και το 2014 , με τις καταγ­γέλ­λου­σες να υπο­στη­ρί­ζουν πως ήρθαν αντι­μέ­τω­πες με βίαιες πρά­ξεις του ελεγ­χό­με­νου ενώ βρέ­θη­καν μαζί του για επαγ­γελ­μα­τι­κούς λόγους. Στην μία περί­πτω­ση, που αφο­ρά το έτος 2010, ο ελεγ­χό­με­νος ηθο­ποιός απο­μό­νω­σε την συνά­δελ­φο του στο καμα­ρί­νι του ενώ στην δεύ­τε­ρη περί­πτω­ση, το 2014, η παθού­σα κλει­δώ­θη­κε από τον ελεγ­χό­με­νο μέσα στο αυτο­κί­νη­το του σε ερη­μι­κή τοπο­θε­σία το Ψυχι­κό μετά από επαγ­γελ­μα­τι­κή συνά­ντη­ση που είχαν. Και στις δύο αυτές υπο­θέ­σεις, σύμ­φω­να με τις καταγ­γέλ­λου­σες, ο ηθο­ποιός εμφα­νί­ζει αντί­στοι­χη τακτι­κή και όταν παρά τη βία που ασκεί δεν επι­τυγ­χά­νει τον στό­χο του, φέρε­ται να απει­λεί τις συνα­δέλ­φους του με επαγ­γελ­μα­τι­κό απο­κλει­σμό τους.

Ο εγκα­λού­με­νος δικαιού­ται να ζητή­σει και να λάβει προ­θε­σμία για τις εξη­γή­σεις του ώστε να ετοι­μά­σει και να παρα­δώ­σει υπό­μνη­μα με τις θέσεις του στον κ. Σπυ­ρό­που­λο. Αμέ­σως μετά ο εισαγ­γε­λι­κός λει­τουρ­γός αφού αξιο­λο­γή­σει το υλι­κό που έχει στη διά­θε­ση του και τα επι­χει­ρή­μα­τα που θα ανα­πτύ­ξει ο ηθο­ποιός για να αντι­κρού­σει τις καταγ­γέλ­λου­σες, θα προ­χω­ρή­σει στην τελι­κή ενέρ­γεια του για την υπό­θε­ση, είτε ασκώ­ντας ποι­νι­κή δίω­ξη είτε αρχειο­θε­τώ­ντας τη δικογραφία.

Αν ο ηθο­ποιός διω­χθεί η υπό­θε­ση θα ανα­τε­θεί σε ανα­κρι­τή για τη διε­νέρ­γεια κύριας έρευ­νας και ο κατη­γο­ρού­με­νος θα κλη­θεί σε απολογία.

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ Το σημα­ντι­κό­τε­ρο αρχαιο­λο­γι­κό εύρη­μα δεν θα βγει από τη γη, Βέρα Κλών­τζα-Γιά­κλο­βα – Μανώ­λης Κλώντζας

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο