Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Όλα τα αναγκαία μέτρα για καθημερινό διάβασμα και διάδοση του «Ριζοσπάστη»

🔻 Ενθαρρυντικό στοιχείο τα πάνω από 20.000 φύλλα το περασμένο Σαββατοκύριακο, εν μέσω περιορισμών στην κίνηση λόγω κορονοϊού
🔻 Στην πρώτη θέση κυκλοφορίας η εφημερίδα μας στις 7 — 8 Μάρτη

Στην πρώ­τη θέση της κυκλο­φο­ρί­ας βρέ­θη­κε ο «Ριζο­σπά­στης του Σαβ­βα­το­κύ­ρια­κου» (7–8 Μάρ­τη 2020), με τον οποίο άνοι­γε η τετρά­μη­νη εξόρ­μη­ση για την αύξη­ση της δια­κί­νη­σής του από τις Οργα­νώ­σεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Πιο συγκε­κρι­μέ­να, στη μεγά­λη πανε­ξόρ­μη­ση που διορ­γα­νώ­θη­κε πριν από δύο βδο­μά­δες και πριν υπάρ­ξει η κλι­μά­κω­ση των περιο­ρι­σμών λόγω κορο­νοϊ­ού, η συνο­λι­κή δια­κί­νη­ση (από τις ΚΟ και το πρα­κτο­ρείο) έφτα­σε στα 53.203 φύλ­λα, από τα οποία τα 28.007 στην Αττι­κή και τα 25.196 στην επαρχία.

Πρό­κει­ται για μια προ­σπά­θεια που αφή­νει σημα­ντι­κή παρα­κα­τα­θή­κη. Ετσι, παρά την ανα­στο­λή της 4μηνης πολι­τι­κής εξόρ­μη­σης για την αύξη­ση της κυκλο­φο­ρί­ας, που μετα­τέ­θη­κε λόγω της παν­δη­μί­ας του κορο­νοϊ­ού, η καλύ­τε­ρη αξιο­ποί­η­ση παρα­μέ­νει «ένα το κρα­τού­με­νο», ειδι­κά λόγω των έκτα­κτων συν­θη­κών στις οποί­ες καλού­μα­στε να δράσουμε.

Οι μεγά­λες δυνα­τό­τη­τες φάνη­καν άλλω­στε και στην κυκλο­φο­ρία του «Ριζο­σπά­στη του Σαβ­βα­το­κύ­ρια­κου» στις 14–15 Μάρ­τη. Παρά τους αντι­κει­με­νι­κούς περιο­ρι­σμούς και τις δυσκο­λί­ες, η δια­κί­νη­ση της εφη­με­ρί­δας μας κινή­θη­κε στον μέσο όρο των τελευ­ταί­ων μηνών. Πιο συγκε­κρι­μέ­να η κυκλο­φο­ρία του «Ριζο­σπά­στη» έφτα­σε τα 20.705 φύλ­λα σε όλη τη χώρα. Απο­δει­κνύ­ο­ντας το έντο­νο ενδια­φέ­ρον ενός κόσμου να ακού­σει τι λέει το ΚΚΕ για τις εξελίξεις.

Αναστολή της 4μηνης πολιτικής εξόρμησης

Θυμί­ζου­με ότι η Γραμ­μα­τεία της ΚΕ του ΚΚΕ, λόγω των εξε­λί­ξε­ων με τον κορο­νο­ϊό, ανα­κοί­νω­σε ότι η τετρά­μη­νη εξόρ­μη­ση για την άνο­δο της κυκλο­φο­ρί­ας του «Ριζο­σπά­στη» ανα­στέλ­λε­ται, καλώ­ντας ταυ­τό­χρο­να μέλη, φίλους και οπα­δούς του Κόμ­μα­τος «με όλους τους πρό­σφο­ρους τρό­πους να δώσουν τη μάχη της ενη­μέ­ρω­σης για τις εξε­λί­ξεις, τη μάχη της προ­βο­λής των θέσε­ων και των ανα­λύ­σε­ων του Κόμ­μα­τος, κανείς να μη μένει ανενημέρωτος».

Οπως σημεί­ω­νε η Γραμ­μα­τεία στην ανα­κοί­νω­ση (δημο­σιεύ­τη­κε την Πέμ­πτη 19/3), σε αυτές τις συν­θή­κες είμα­στε στην «πρώ­τη γραμ­μή για να μην μπουν σε καρα­ντί­να τα εργα­τι­κά — λαϊ­κά δικαιώ­μα­τα», «για να μην κρυ­φτούν οι ευθύ­νες του κρά­τους, της σημε­ρι­νής και όλων των προη­γού­με­νων κυβερ­νή­σε­ων για τη σημε­ρι­νή κατά­στα­ση του δημό­σιου συστή­μα­τος Υγεί­ας, για να μην περά­σει η λογι­κή ότι όλα είναι ατο­μι­κή ευθύ­νη». Αλλά και «για να δυνα­μώ­σει η αλλη­λεγ­γύη στα τμή­μα­τα του λαού μας που το έχουν περισ­σό­τε­ρη ανά­γκη, ώστε κανείς να μην είναι μόνος και σε αυτήν την κρίση».

Σε αυτήν τη μάχη «το καθη­με­ρι­νό διά­βα­σμα και η αξιο­ποί­η­ση της αρθρο­γρα­φί­ας του “Ριζο­σπά­στη”, της ύλης που φιλο­ξε­νεί το πόρ­ταλ “902.gr”, είναι ανα­ντι­κα­τά­στα­τα όπλα. Γι’ αυτό χρειά­ζε­ται η καθη­με­ρι­νή φρο­ντί­δα όλων, να παίρ­νο­νται όλα τα ανα­γκαία μέτρα για την προ­μή­θεια του “Ριζο­σπά­στη” και τη διά­δο­σή του με κάθε δυνα­τό και πρό­σφο­ρο τρόπο.

Για­τί ειδι­κά σε συν­θή­κες όπως οι σημε­ρι­νές, έχει μεγά­λη ισχύ το σύν­θη­μα ότι όταν η αλή­θεια βρί­σκε­ται στα χέρια μας γίνε­ται δύνα­μη στη δρά­ση σε όλες τις συνθήκες».

Σε αυτήν την κατεύ­θυν­ση, μια σει­ρά Οργα­νώ­σεις του Κόμ­μα­τος και της ΚΝΕ δίνουν βάρος στη δημιουρ­γία ή ενί­σχυ­ση όπου ήδη υπάρ­χει του δικτύ­ου συν­δρο­μη­τών της εφη­με­ρί­δας.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο