Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Όλα όσα (έκανε πως) δεν είδε η εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου με την απαράδεκτη και προκλητική πρόταση

Προ­κλη­τι­κή πρό­τα­ση-ασπί­δα προ­στα­σί­ας ήταν επί της ουσί­ας η προ­χτε­σι­νή πρό­τα­ση της εισαγ­γε­λέα Αδα­μα­ντί­ας Οικο­νό­μου στη δίκη της Χρυ­σής Αυγής. Της οργά­νω­σης όπου η ναζι­στι­κή ιδε­ο­λο­γία είναι το κίνη­τρο της εγκλη­μα­τι­κής της δρά­σης και ο εγκλη­μα­τι­κός της χαρα­κτή­ρας είναι αλλη­λέν­δε­τος με τη ναζι­στι­κή της ιδεολογία.

Αμέ­τρη­τα και ατρά­ντα­χτα είναι τα απο­δει­κτι­κά στοι­χεία για τη δρά­ση της ναζι­στι­κής, εγκλη­μα­τι­κής οργά­νω­σης Χρυ­σής Αυγής που ανα­δεί­χθη­καν στο δικα­στή­ριο όλα αυτά τα χρόνια.

Μάλι­στα, ντο­κου­μέ­ντα από τη δικο­γρα­φία παρου­σί­α­σε τα προη­γού­με­να χρό­νια και το «902.gr» (δεί­τε ανα­λυ­τι­κό­τε­ρα παρακάτω).

Συγκε­κρι­μέ­να δηλώ­σεις του αρχη­γού Μιχα­λο­λιά­κου και των στε­λε­χών της που εξυ­μνούν τον ισό­θεο Χίτλερ, το ναζι­στι­κό καθε­στώς και τις θηριω­δί­ες του, την αρία φυλή, φωτο­γρα­φι­κά ντο­κου­μέ­ντα με ναζι­στι­κά σύμ­βο­λα, σβά­στι­κες, σημαί­ες της Βέρ­μαχτ, των SS, ναζι­στι­κά τατουάζ στα μπρά­τσα των στε­λε­χών της, απο­κα­λυ­πτι­κά φωτο­γρα­φι­κά ντο­κου­μέ­ντα, μαρ­τυ­ρί­ες με επι­θέ­σεις σε μετα­νά­στες, αντι­φα­σί­στες, πρω­το­πό­ρους συν­δι­κα­λι­στές, κομ­μου­νι­στές, βίντεο με τα τάγ­μα­τα εφό­δου εν δρά­σει, με στι­λιά­ρια, με όπλα, συνο­μι­λί­ες και μηνύ­μα­τα με εντο­λές, όπου ακο­λου­θού­σαν εγκλη­μα­τι­κές πρά­ξεις. Εγκλη­μα­τι­κές παραι­νέ­σεις χρυ­σαυ­γι­τών πυρη­ναρ­χών πως «ό,τι κινεί­ται σφά­ζε­ται»,

Αμέ­τρη­τα και ατρά­ντα­χτα τα απο­δει­κτι­κά στοι­χεία που ανα­δεί­χθη­καν για την ευθύ­νη της ηγε­σί­ας στις οργα­νω­μέ­νες επι­θέ­σεις των ταγ­μά­των εφό­δου που δρού­σαν κατό­πιν εντο­λών, οδη­γιών, ενη­μέ­ρω­σης και έγκρι­σης της ηγε­σί­ας της (πυρη­νάρ­χης — περι­φε­ρειάρ­χης βου­λευ­τής — αρχη­γός) κ.ά.

Όλα αυτά ήταν ανύ­παρ­κτα στην πρό­τα­ση της Εισαγ­γε­λέα. Ύστε­ρα από 8 ώρες αγό­ρευ­σης, κατέ­λη­ξε ότι οι 65 κατη­γο­ρού­με­νοι ‑οι 18 ναζι­στές πρώ­ην βου­λευ­τές της Χρυ­σής Αυγής και 47 μέλη της- θα πρέ­πει να αθωωθούν.

Συγκε­κρι­μέ­να, για την κατη­γο­ρία της έντα­ξης και διεύ­θυν­σης της ναζι­στι­κής οργά­νω­σης ζήτη­σε την απαλ­λα­γή της ηγε­σί­ας της Χρυ­σής Αυγής και στε­λε­χών της υπερ­θε­μα­τί­ζο­ντας και υιο­θε­τώ­ντας την επι­χει­ρη­μα­το­λο­γία της ναζι­στι­κής οργά­νω­σης. Δεν απο­δέ­χθη­κε ότι υπήρ­ξε κεντρι­κός σχε­δια­σμός για τις εγκλη­μα­τι­κές πρά­ξεις. «Η ηγε­σία δεν γνώ­ρι­ζε, δεν έδι­νε εντο­λή, δεν υπήρ­χε σχε­δια­σμός, δεν υπήρ­χε στο­χο­ποί­η­ση των θυμά­των από την ηγε­σία της», ανέ­φε­ρε προ­κλη­τι­κά στην πρό­τα­σή της. Και αυτό παρά το γεγο­νός πως στη δικο­γρα­φία υπήρ­χαν συνο­μι­λί­ες όπου φαι­νό­ταν η στο­χο­ποί­η­ση του Φύσ­σα, η ικα­νο­ποί­η­ση για το θάνα­τό του, αλλά και η γνώ­ση της ηγε­σί­ας για τη δολο­φο­νία. Πόσο μάλι­στα, όταν ηχη­τι­κά ντο­κου­μέ­ντα όπου ο κατη­γο­ρού­με­νος Νίκος Απο­στό­λου, υπεύ­θυ­νος των ταγ­μά­των εφό­δου της Χρυ­σής Αυγής του Πει­ραιά ανέ­φε­ρε πως «για να κάνεις κάτι παίρ­νεις πρώ­τα τον Γιάν­νη, ο Γιάν­νης το λέει στο Μεγά­λο και αν δώσει το ΟΚ ο Μεγά­λος πας».

Δεν υπήρ­χε κίνη­τρο για τις εγκλη­μα­τι­κές πρά­ξεις, όλες ήταν συμ­πτω­μα­τι­κές, μεμο­νω­μέ­νες ή και εδρά­ζο­νταν στη σφαί­ρα της… ψυχο­λο­γί­ας… Όσο για τη ναζι­στι­κή ιδε­ο­λο­γία, για τα «είμα­στε φασί­στες, ναζι­στές, μαχαι­ρο­βγάλ­τες» κ.λπ. υιο­θέ­τη­σε πλή­ρως τα όσα είπε ο αρχη­γός της Χρυ­σής Αυγής περί απο­χώ­ρη­σης το 1992 ακραί­ων ιδε­ο­λο­γι­κά μελών. Όμως, όπως ανέ­φε­ρε, και να είναι ναζι­στές αυτό είναι ποι­νι­κά αδιά­φο­ρο… Σημειώ­νε­ται πως τα … ακραία ιδε­ο­λο­γι­κά άτο­μα που τάχα απο­χώ­ρη­σαν, εξα­κο­λου­θού­σαν να υπάρ­χουν στη Χρυ­σή Αυγή με κορυ­φή τον ίδιο τον Ν. Μιχα­λο­λιά­κο, όπως ισχυ­ρί­ζε­ται ο πρώ­ην υπαρ­χη­γός της, Αντώ­νης Ανδρου­τσό­που­λος.

Είναι χαρα­κτη­ρι­στι­κό ότι όσον αφο­ρά την πολι­τι­κή ευθύ­νη που ανέ­λα­βε ο αρχη­γός της ναζι­στι­κής οργά­νω­σης Μιχα­λο­λιά­κος μετά από και­ρό για τη δολο­φο­νία Φύσ­σα σε ραδιο­φω­νι­κή εκπο­μπή και… μετα­φρά­στη­κε από τα στε­λέ­χη της ως ανά­λη­ψη του πολι­τι­κού κόστους(!), η εισαγ­γε­λέ­ας την υιο­θέ­τη­σε πλή­ρως. Επί­σης, στην αγό­ρευ­σή της επι­κα­λέ­στη­κε δήλω­ση στε­λέ­χους της Χρυ­σής Αυγής, του ναζι­στή Κασι­διά­ρη, ότι «μαζί με τη δολο­φο­νία Φύσ­σα δολο­φο­νή­θη­κε και η Χρυ­σή Αυγή»…

Υιοθέτησε παιδαριώδεις δικαιολογίες

Ήταν τέτοια η εθε­λο­τυ­φλία στην πρό­τα­σή της που έφτα­σε μέχρι το σημείο να υιο­θε­τή­σει αυθαί­ρε­τες, αστή­ρι­κτες και παι­δα­ριώ­δεις δικαιο­λο­γί­ες των στε­λε­χών της Χρυ­σής Αυγής, όπως το επι­χεί­ρη­μά τους ότι «όλες οι καλές δου­λειές νύχτα γίνο­νται» (Κασι­διά­ρης), ότι δήθεν εννο­ού­σαν τη δρά­ση της Αστυνομίας.

Απο­συ­νέ­δε­σε τις υπο­θέ­σεις από το γενι­κό­τε­ρο σχε­δια­σμό της εγκλη­μα­τι­κής ναζι­στι­κής οργά­νω­σης. Σύμ­φω­να με την εισαγ­γε­λέα και την πρό­τα­σή της, η δολο­φο­νία του Παύ­λου Φύσ­σα, του Σαχ­ζάτ Λουκ­μάν, οι επι­θέ­σεις στους κομ­μου­νι­στές και συν­δι­κα­λι­στές του ΠΑΜΕ, στο στέ­κι «Αντί­πνοια», στον μαθη­τή στο Π. Φάλη­ρο κ.τ.λ., ήταν άσχε­τα μετα­ξύ τους περι­στα­τι­κά!!! «Δεν απο­δεί­χθη­κε κεντρι­κός σχε­δια­σμός σε βάρος πολι­τι­κών αντι­πά­λων και μετα­να­στών (…) Η ηγε­σία της Χρυ­σής Αυγής δεν φέρει ουδε­μία ευθύ­νη, αφού δεν προ­έ­κυ­ψε ότι έδω­σε εντο­λή ούτε ότι είχε εγκρί­νει τις πρά­ξεις που τελέ­στη­καν εκ των προ­τέ­ρων», ανέ­φε­ρε χαρα­κτη­ρι­στι­κά, προ­κα­λώ­ντας βάναυ­σα το λαϊ­κό αίσθη­μα και τα θύμα­τα επι­θέ­σε­ων της Χρυ­σής Αυγής.

Για τη δολο­φο­νία του Παύ­λου Φύσ­σα η πρό­τα­σή της περιο­ρί­στη­κε στην ενο­χή του χρυ­σαυ­γί­τη δολο­φό­νου Ρου­πα­κιά, χωρίς να ανα­φερ­θεί στο κίνη­τρο της δολο­φο­νί­ας και θεω­ρώ­ντας ‑χωρίς να στοι­χειο­θε­τεί­ται από που­θε­νά- ότι δεν είχε από την αρχή ανθρω­πο­κτό­νο σκο­πό. Επί­σης, ότι το τάγ­μα εφό­δου δεν ήξε­ρε και δεν τον βοή­θη­σε στη δολο­φο­νία και ότι ο Π. Φύσ­σας δεν ήταν στο­χο­ποι­η­μέ­νος. Σαν να μην υπήρ­ξε που­θε­νά το βίντεο που προ­βλή­θη­κε στο δικα­στή­ριο με τους χρυ­σαυ­γί­τες που πήγαι­ναν στον τόπο της δολο­φο­νί­ας και το αυτο­κί­νη­το του Ρου­πα­κιά. Σαν να μην υπήρ­ξε το ηχη­τι­κό ντο­κου­μέ­ντο που ακού­στη­κε στο δικα­στή­ριο με το στέ­λε­χος της Χρυ­σής Αυγής Ν. Απο­στό­λου που έλε­γε «το ψάχνα­με τόσο και­ρό το μπα­στάρ­δι». Ήταν λογι­κό μετά από όλα αυτά να μη …μνη­μο­νεύ­σει στην πρό­τα­σή της το ρόλο της Αστυ­νο­μί­ας και στη δολο­φο­νία Φύσσα.

Για την επί­θε­ση στους αλιερ­γά­τες και τους κομ­μου­νι­στές και συν­δι­κα­λι­στές του ΠΑΜΕ πρό­τει­νε τη μετα­τρο­πή του κατη­γο­ρη­τη­ρί­ου από από­πει­ρα ανθρω­πο­κτο­νί­ας σε ελα­φρό­τε­ρα αδι­κή­μα­τα (βαριά σκο­πού­με­νη για τους αλιερ­γά­τες, επι­κίν­δυ­νη και απλή σωμα­τι­κή βλά­βη για το ΠΑΜΕ) για­τί, όπως είπε, οι κατη­γο­ρού­με­νοι δεν είχαν ανθρω­πο­κτό­νο σκο­πό. Δεν υπήρ­ξαν για την Εισαγ­γε­λέα οι δηλώ­σεις Λαγού για τους Αιγύ­πτιους αλιερ­γά­τες και ό,τι ακο­λού­θη­σε, ούτε οι δηλώ­σεις Λαγού — Πανα­γιώ­τα­ρου — Μίχου στη Ναυ­πη­γο­ε­πι­σκευα­στι­κή Ζώνη και ό,τι ακο­λού­θη­σε. Όσο για το «ό,τι κινεί­ται σφά­ζε­ται (…) αν πάρου­με το ok από τον Λαγό» του Πατέ­λη και το «για να κάνεις κάτι, παίρ­νεις πρώ­τα τον Γιάν­νη (Λαγό), ο Γιάν­νης το λέει στον Μεγά­λο (Μιχα­λο­λιά­κο) κι αν δώσει το ok ο Μεγά­λος πας» του Απο­στό­λου το αγνό­η­σε… Όσο για τη φρά­ση «τους μακε­λέ­ψα­με» του Λαγού για την επί­θε­ση στους κομ­μου­νι­στές και συν­δι­κα­λι­στές του ΠΑΜΕ η κ. Οικο­νό­μου την έρι­ξε στον «κάλα­θο».

Ακό­μα και για την επί­θε­ση στο στέ­κι «Αντί­πνοια» ανέ­φε­ρε χαρα­κτη­ρι­στι­κά: «Ακό­μα και η φρά­ση που ακού­στη­κε από δρά­στη, “έχε­τε χαι­ρε­τί­σμα­τα από τη Χρυ­σή Αυγή”, δεν είναι αρκε­τή, καθώς δεν γίνε­ται ανα­φο­ρά στο όνο­μα κάποιου συγκε­κρι­μέ­νου βουλευτή»…

Όσο για το κακούρ­γη­μα της δια­κε­κρι­μέ­νης οπλο­κα­το­χής που βαρύ­νει ορι­σμέ­να εκ των στε­λε­χών της ναζι­στι­κής οργά­νω­σης, ανά­με­σά τους και τον αρχη­γό Ν. Μιχα­λο­λιά­κο, ζήτη­σε, κατά περί­πτω­ση, τη μετα­τρο­πή του σε αδι­κή­μα­τα που ισο­δυ­να­μούν με πλημ­με­λή­μα­τα, τα οποία έχουν υφ’ όρον παραγραφεί.

«Δε θεω­ρού­με ότι μπο­ρεί να υιο­θε­τη­θεί μία τέτοια προ­κλη­τι­κή εισαγ­γε­λι­κή πρό­τα­ση», σημειώ­νουν σε δήλω­σή τους οι Δικη­γό­ροι Πολι­τι­κής Αγω­γής των κομ­μου­νι­στών και συν­δι­κα­λι­στών του ΠΑΜΕ στη δίκη της Χρυ­σής Αυγής τη στιγ­μή που εργα­τι­κά σωμα­τεία καταγ­γέλ­λουν με τη σει­ρά τους την απα­ρά­δε­κτη πρό­τα­ση της εισαγ­γε­λέα.

Πηγή: 902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο