Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Όλοι και όλες στα συλλαλητήρια των συνδικάτων σήμερα το απόγευμα — Στις 6.30 μ.μ στο Σύνταγμα

Σε μαζι­κή συμ­με­το­χή στα πανερ­γα­τι­κά συλ­λα­λη­τή­ρια που θα γίνουν σήμε­ρα σε όλη τη χώρα καλούν Εργα­τι­κά ΚέντραΟμο­σπον­δί­ες και Συν­δι­κά­τα.

Στην Αθή­να το συλ­λα­λη­τή­ριο θα γίνει στις 6.30 μ.μ., στο Σύνταγ­μα και στη Θεσ­σα­λο­νί­κη στις 7 μ.μ. στο Άγαλ­μα Βενι­ζέ­λου. Οι προ­συ­γκε­ντρώ­σεις για τo συλ­λα­λη­τή­ριο στο Σύνταγ­μα, θα πραγ­μα­το­ποι­η­θούν στις 6 μ.μ. σε Παλιά Βου­λή και Προπύλαια.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κου­τσού­μπας θα παρα­βρε­θεί στο πανερ­γα­τι­κό συλ­λα­λη­τή­ριο της Αθή­νας, στο Σύνταγ­μα στις 6.30 μ.μ.

«Στις 13 Οκτώ­βρη δίνου­με απά­ντη­ση, στέλ­νου­με μήνυ­μα και κλι­μα­κώ­νου­με την πάλη! Πλη­ρώ­σα­με πολ­λά δεν θα πλη­ρώ­σου­με ξανά!» τονί­ζει το ΠΑΜΕ.

Στην ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ αναφέρει τα εξής:

«Συνα­δέλ­φισ­σες και συνά­δελ­φοι, νέοι και νέες εργα­ζό­με­νοι, άνερ­γοι, επι­στή­μο­νες, φοι­τη­τές και σπουδαστές,

Το ξέσπα­σμα του λαού και της νεο­λαί­ας για την κατα­δί­κη του φασι­σμού, της ναζι­στι­κής φασι­στι­κής εγκλη­μα­τι­κής οργά­νω­σης της Χρυ­σής Αυγής, είναι μία ακό­μα από­δει­ξη για την τερά­στια δύνα­μη των εργα­ζο­μέ­νων του λαού και της νεο­λαί­ας. Αυτό το ξέσπα­σμα με τη μεγα­λειώ­δη συμ­με­το­χή είναι η πραγ­μα­τι­κή ετυ­μη­γο­ρία για να μπει ο φασι­σμός και οι νεο­να­ζί στον σκου­πι­δο­τε­νε­κέ της ιστορίας.

Ναι, μπο­ρού­με να πιστέ­ψου­με στη δύνα­μη του οργα­νω­μέ­νου μαζι­κού αγώ­να, στο δίκαιο των αιτη­μά­των μας.

Αυτή η μεγά­λη αλή­θεια φανε­ρώ­νε­ται κάθε φορά που ο λαός μας απο­φα­σί­ζει να βγει στο προσκήνιο.

Τα συν­δι­κά­τα που συσπει­ρω­νό­μα­στε στο ΠΑΜΕ μαζί με πολ­λούς άλλους αγω­νι­στές, μαζί με τη μάνα και την οικο­γέ­νεια του Παύ­λου Φύσ­σα, του Σαχ­σατ Λουκ­μαν, των Αιγυ­πτί­ων εργα­τών στα ψαρά­δι­κα, τους αγω­νι­στές νομι­κούς, δώσα­με σκλη­ρό αγώ­να απέ­να­ντι σε αυτούς που εκκό­λα­ψαν το αυγό του φιδιού.

Ήταν και είναι σκλη­ρή η μάχη στους χώρους δου­λειάς για την απο­μό­νω­ση των φασι­στών ναζι­στών, για να μην βρί­σκουν χώρο να ρίχνουν το δηλη­τή­ριο τους ανά­με­σα στους εργά­τες, στους φτω­χούς ανθρώπους.

Κανέ­νας αγώ­νας δεν πάει χαμέ­νος! Χαμέ­νοι είναι οι αγώ­νες που δεν γίνονται.

Η επι­κύ­ρω­ση της λαϊ­κής ετυ­μη­γο­ρί­ας από το δικα­στή­ριο δεν μπο­ρεί να οδη­γή­σει στη λήθη και τον εφησυχασμό.

Να μην ξεχά­σου­με ότι οι φασί­στες είναι τα μαντρό­σκυ­λα των αφε­ντι­κών. Ο φασι­σμός τσα­κί­ζε­ται από την πάλη του λαού.

Οι παρά­γο­ντες που τους άφη­ναν ανε­νό­χλη­τους τα προη­γού­με­να χρό­νια για να τρο­μο­κρα­τούν είναι εδώ και ετοι­μά­ζουν να εξα­πο­λύ­σουν ξανά την επί­θε­σή τους απέ­να­ντι σε όποια δικαιώ­μα­τα είχαν απο­μεί­νει μετά από τρία μνη­μό­νια και 10 χρό­νια καπι­τα­λι­στι­κής κρίσης.

Είναι οι μεγι­στά­νες του πλού­του, εφο­πλι­στές και εργο­λά­βοι, βιο­μή­χα­νοι και τραπεζίτες.

Η άγρια αντερ­γα­τι­κή πολι­τι­κή που δημιουρ­γεί στρα­τιές ανέρ­γων και φτω­χών, που δολο­φο­νεί εν ώρα εργα­σί­ας, που βγά­ζει λαϊ­κά σπί­τια στο σφυ­ρί είναι εδώ.

Οι ιμπε­ρια­λι­στι­κές επεμ­βά­σεις που προ­κα­λούν τις προ­σφυ­γι­κές ροές συνεχίζονται.

Η κρα­τι­κή κατα­στο­λή δυνα­μώ­νει με νέα μέσα, χημι­κά, αύρες νερού και νέους νόμους που επι­χει­ρούν να βάλουν πρό­σθε­τα εμπό­δια στην συν­δι­κα­λι­στι­κή και κοι­νω­νι­κή δράση.

Οι αντι­λαϊ­κοί νόμοι ψηφί­ζο­νται ο ένας πίσω από τον άλλο για να φορ­τώ­σουν τα βάρη της νέας καπι­τα­λι­στι­κής κρί­σης ξανά στο λαό.

Συνα­δέλ­φισ­σες και συνάδελφοι,

Όλα όσα ζήσα­με τα προη­γού­με­να χρό­νια μας έδω­σαν πολύ­τι­μα διδάγ­μα­τα για να καθο­ρί­σου­με τη σημε­ρι­νή μας στάση.

Δεν οδη­γεί που­θε­νά η σιω­πη­ρή απε­μπό­λη­ση των δικαιω­μά­των στην Υγεία, την Παι­δεία, στην κοι­νω­νι­κή ασφά­λι­ση, τη σύντα­ξη, στο εισό­δη­μα, στους όρους της δουλειάς.

Είναι αδιέ­ξο­δη η διαρ­κής μεί­ω­ση των απαι­τή­σε­ων από τη ζωή μας. Η δίψα για κέρ­δη που έχουν οι πλου­το­κρά­τες είναι ακό­ρε­στη. Οι θυσί­ες για τα κέρ­δη μιας χού­φτας επι­χει­ρη­μα­τι­κών ομί­λων δεν πιά­νουν ποτέ τόπο. Τόπο πιά­νουν μόνο οι μαζι­κοί, οργα­νω­μέ­νοι, απο­φα­σι­σμέ­νοι για τη νίκη αγώνες!

Στις 7 Οκτώ­βρη, την ώρα που ο λαός δια­δή­λω­νε για την κατα­δί­κη των ΝΑΖΙ ο υπουρ­γός Εργα­σί­ας ο γνω­στός Βρού­τσης άνοι­γε το υπουρ­γείο, το οποίο μέσα στην παν­δη­μία αλλά και όλα τα προη­γού­με­να χρό­νια έχει μεί­νει κλει­στό για τα συν­δι­κά­τα, για να υπο­δε­χτεί τον πρό­ε­δρο και γραμ­μα­τέα του ΣΕΒ!

Ο ΣΕΒ παρέ­δω­σε στην κυβέρ­νη­ση το νέο νομο­σχέ­διο για τα εργα­σια­κά και τον συν­δι­κα­λι­στι­κό νόμο που εξήγ­γει­λε ο πρω­θυ­πουρ­γός από τη ΔΕΘ.

Δεν είναι η πρώ­τη φορά που ο υπουρ­γός εργο­δο­σί­ας παρα­λαμ­βά­νει το ραβα­σά­κι και κατα­θέ­τει τα νομο­σχέ­δια του ΣΕΒ, του ΣΕΤΕ, της Ένω­σης Εφο­πλι­στών, των Τρα­πε­ζι­τών στη Βουλή.

Όλοι έχου­με μνή­μη από τη μεί­ω­ση των μισθών κατά 22% μέσα σε ένα βρά­δυ και 32% για τους νέους, την κατάρ­γη­ση των ΣΣΕ, το σφα­γείο με τις συντάξεις.

Τώρα νομί­ζουν πως βρή­καν την ευκαι­ρία να γενι­κεύ­σουν όλες τις αντερ­γα­τι­κές ρυθ­μί­σεις που έφε­ραν στη λογι­κή της “έκτα­κτης ανά­γκης” εν μέσω παν­δη­μί­ας και να τις μονιμοποιήσουν.

Να δου­λεύ­ου­με δηλα­δή όσο θέλουν, όπως θέλουν, όταν θέλουν και να μας αμεί­βουν όσο και όταν επι­θυ­μούν τα αφεντικά.

Στις 13 Οκτώ­βρη δίνου­με απά­ντη­ση, στέλ­νου­με μήνυ­μα και κλι­μα­κώ­νου­με την πάλη!

Πλη­ρώ­σα­με πολ­λά δεν θα πλη­ρώ­σου­με ξανά!

  • Κανέ­νας χωρίς αξιο­πρε­πές εισό­δη­μα. Καμία μεί­ω­ση μισθού, απώ­λεια του εισο­δή­μα­τος των εργα­ζο­μέ­νων. Να πλη­ρώ­σουν κρά­τος κι εργο­δο­σία. Ουσια­στι­κή προ­στα­σία των ανέρ­γων. Επί­δο­μα ανερ­γί­ας για όλους τους ανέρ­γους χωρίς όρους και προ­ϋ­πο­θέ­σεις. Κοι­νω­νι­κή ασφά­λι­ση για όλους απο­κλει­στι­κά δημό­σια και υποχρεωτική.
  • Κατάρ­γη­ση πλει­στη­ρια­σμών και κατα­σχέ­σε­ων για την εργα­τι­κή-λαϊ­κή οικο­γέ­νεια. Απαλ­λα­γή των εργα­ζο­μέ­νων από χρέη για ηλε­κτρι­κό ρεύ­μα, νερό, ενοί­κιο, τηλέ­φω­νο, internet για όλο το διά­στη­μα της καρα­ντί­νας και για όσο διαρ­κούν τα έκτα­κτα μέτρα.
  • Λήψη ουσια­στι­κών μέτρων προ­στα­σί­ας της υγεί­ας και της ασφά­λειας μαθη­τών και εκπαι­δευ­τι­κών, ώστε να είναι ομα­λή και με ασφά­λεια η λει­τουρ­γία τους κατά τη διάρ­κεια της χρο­νιάς. Σχο­λεία καθα­ρά με 15 μαθη­τές στην τάξη.
  • Πλή­ρη, επαρ­κή κι απο­κλει­στι­κή χρη­μα­το­δό­τη­ση από τον κρα­τι­κό προ­ϋ­πο­λο­γι­σμό του δημό­σιου συστή­μα­τος Υγεί­ας με προ­σλή­ψεις μόνι­μου ιατρι­κού και νοση­λευ­τι­κού προ­σω­πι­κού με πλή­ρη εργα­σια­κά δικαιώ­μα­τα. Να ανοί­ξουν όλες οι δημό­σιες δομές Υγεί­ας που έκλει­σαν τα προη­γού­με­να χρό­νια. Τώρα επί­τα­ξη των ιδιω­τι­κών δια­γνω­στι­κών για μαζι­κά δωρε­άν τεστ στον πλη­θυ­σμό και των ιδιω­τι­κών ΜΕΘ.
  • Μέτρα υγεί­ας και ασφά­λειας στους χώρους δου­λειάς και στα μέσα μαζι­κής μεταφοράς.
  • Κατάρ­γη­ση του νόμου απα­γό­ρευ­σης των δια­δη­λώ­σε­ων, του νόμου περιο­ρι­σμού του απερ­για­κού δικαιώ­μα­τος. Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα.

Όλοι και όλες στα συλ­λα­λη­τή­ρια των συν­δι­κά­των στις 13 Οκτώ­βρη στην Αττι­κή 6.30 μ.μ. στο Σύνταγ­μα».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο