Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Όργιο αναλγησίας από το Δήμο Βόλου: Έκοψαν το νερό σε οικογένεια για οφειλή 25 ευρώ!!

Τη δημο­τι­κή αρχή Βόλου καταγ­γέλ­λει η «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση», καθώς, όπως ανα­φέ­ρει, «κόβει το νερό για οφει­λές μόλις λίγων ευρώ και μάλι­στα σε μια περί­ο­δο που για ακό­μη μια φορά οι λαϊ­κές οικο­γέ­νειες πλήτ­το­νται από την ακρί­βεια και τον πλη­θω­ρι­σμό, αδυ­να­τώ­ντας να τα βγά­λουν πέρα με τα ψίχου­λα των μισθών και των συντάξεων».

Πιο συγκε­κρι­μέ­να, η «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση» Βόλου καταγ­γέλ­λει ότι έγι­νε δια­κο­πή νερού «για μια ληξι­πρό­θε­σμη οφει­λή μόλις 25 ευρώ σε οικο­γέ­νεια στη Ν. Ιωνία, ανα­γκά­ζο­ντάς την ταυ­τό­χρο­να να κατα­βά­λει και 14,99 ευρώ για επανασύνδεση!».

Και τονί­ζει στην ανα­κοί­νω­σή της ότι «όπως έχου­με ξανα­ε­πι­ση­μά­νει, για τα οικο­νο­μι­κά και λει­τουρ­γι­κά αδιέ­ξο­δα στη ΔΕΥΑΜΒ από τις διαρ­κείς ανα­τι­μή­σεις στην Ενέρ­γεια, δεν ευθύ­νο­νται οι εργα­ζό­με­νοι του Βόλου, που αντι­με­τω­πί­ζουν καθη­με­ρι­νές στε­ρή­σεις από την επί­θε­ση στο εισό­δη­μά τους και αξε­πέ­ρα­στα αδιέ­ξο­δα στην επι­βί­ω­σή τους. Ευθύ­νη έχουν όλες οι κυβερ­νή­σεις ΝΔ — ΣΥΡΙΖΑ — ΠΑΣΟΚ, που μεθο­δι­κά προ­χώ­ρη­σαν στην απε­λευ­θέ­ρω­ση — ιδιω­τι­κο­ποί­η­ση της Ενέρ­γειας, στο πλαί­σια της “πρά­σι­νης” δήθεν “ανά­πτυ­ξης”, καθώς επί­σης και στην πλή­ρη αντα­πο­δο­τι­κό­τη­τα των υπη­ρε­σιών ύδρευ­σης — απο­χέ­τευ­σης. Αντί η δημο­τι­κή αρχή να συγκρου­στεί μ’ αυτήν την πολι­τι­κή, αντί να απαι­τεί την άμε­ση χρη­μα­το­δό­τη­ση της επι­χεί­ρη­σης από τον κρα­τι­κό προ­ϋ­πο­λο­γι­σμό, με μια ανε­λέ­η­τη και απει­λη­τι­κή τακτι­κή επι­χει­ρεί να πλη­ρώ­σουν “τα σπα­σμέ­να” τα λαϊ­κά στρώ­μα­τα της πόλης.

Κυβέρ­νη­ση και δημο­τι­κή αρχή είναι εχθρι­κές απέ­να­ντι στα λαϊ­κά δικαιώ­μα­τα. Μετα­τρέ­πουν τα κοι­νω­νι­κά αγα­θά σε πανά­κρι­βο εμπό­ρευ­μα. Να στα­μα­τή­σουν τώρα οι δια­κο­πές νερού από τη ΔΕΥΑΜΒ!

Η “Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση” Βόλου καλεί όλους και όλες να πάρουν μέρος στην απερ­για­κή κινη­το­ποί­η­ση την Τετάρ­τη 9 του Νοέμ­βρη, να πάρουν μέρος στη συγκέ­ντρω­ση στην πλ. Πανε­πι­στη­μί­ου την ίδια μέρα στις 10.30 π.μ. Να απαι­τή­σουν αυξή­σεις στους μισθούς και στις συντά­ξεις, τη μεί­ω­ση της φορο­λο­γί­ας, που επι­βάλ­λε­ται με διπλό τρό­πο μέσα και από τα αντα­πο­δο­τι­κά τέλη των δήμων και να στα­μα­τή­σουν κοι­νω­νι­κά αγα­θά, όπως η Ενέρ­γεια και το νερό, να απο­τε­λούν πολυ­δά­πα­να εμπο­ρεύ­μα­τα για τη λαϊ­κή οικογένεια».

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο