Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Όταν η ΕΡΤ αποφασίζει να …τιμήσει τον Μάνο Κατράκη, κοροϊδεύει τους τηλεθεατές

Είναι κάποιοι άνθρω­ποι που τους πρέ­πει, ως λαός, να τους θυμού­μα­στε. Τον καθέ­να για ξεχω­ρι­στό λόγο. Και αν εμείς τους ξεχνού­με, έχου­με τη δημό­σια ραδιο­τη­λε­ό­ρα­ση την ΕΡΤ, να μας τους θυμί­ζει και να τους τιμά με τον τρό­πο της.

Επέ­τειος θανά­του σήμε­ρα του μεγά­λου ηθο­ποιού και κοι­νω­νι­κού αγω­νι­στή, του Μάνου Κατρά­κη που ξεχώ­ρι­σε σαν τα ψηλά βου­νά της γενέ­θλιας γης. Έφυ­γε στις 2 Σεπτεμ­βρί­ου 1984.

Και η ΕΡΤ για να «βγει από την υπο­χρέ­ω­ση» προ­βά­λει το «Μονό­γραμ­μα» — «Μάνος Κατρά­κης» στις 07.00 το πρωϊ της Τρί­της 3 Σεπτεμ­βρί­ου και στις 04.00 ξημε­ρώ­μα­τα της Τετάρ­της!!! Να το δει άρα­γε ποιος; Ποιος και με ποια κρι­τή­ρια έκα­νε τη συγκε­κρι­μέ­νη επι­λο­γή που ουσια­στι­κά όχι μόνο δεν τιμά τον Μάνο Κατρά­κη αλλά είναι προ­σβο­λή στο πρό­σω­πό του και κοροϊ­δία των τηλεθεατών;

Παρό­τι ηθο­ποιός λίγα τα κινη­μα­το­γρα­φι­κά στιγ­μιό­τυ­πα του Μάνου (εκτός από τις ται­νί­ες). Σημα­ντι­κή η δου­λειά του Γιώρ­γου και της Ηρώς Σγου­ρά­κη που με το «Μονό­γραμ­μά» τους απα­θα­νά­τι­σαν τη μορ­φή του Μάνου. Σε τού­το το στιγ­μιό­τυ­πο, το πιο αντι­προ­σω­πευ­τι­κό του Μάνου, τρα­γου­δά σε ένα καφε­νείο στον τόπο του Ερω­τό­κρι­το. Δεν ήταν προ­σχε­δια­σμέ­νο. Ο,τι εξε­λί­χτη­κε στο καφε­νείο ήταν αυθόρμητο.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο