Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Όταν ο Άδωνις Γεωργιάδης εκθείαζε τον συνήγορο του ναζιστή Λαγού, Κ. Πλεύρη…

Τον αμε­τα­νό­η­το φασί­στα, υμνη­τή της Χού­ντας Κων­στα­ντί­νο Πλεύ­ρη είχε συνή­γο­ρο υπε­ρά­σπι­σης, σήμε­ρα στο δικα­στή­ριο, ο κατα­δι­κα­σμέ­νος για διεύ­θυν­ση εγκλη­μα­τι­κής οργά­νω­σης ναζι­στής Γιάν­νης Λαγός. Όμοιος στον όμοιο και η κοπριά στα λάχα­να, που λέει ο σοφός λαός.

Με αφορ­μή όμως την επα­νεμ­φά­νι­ση του Κ. Πλεύ­ρη, θυμη­θή­κα­με τον υπουρ­γό της Ν.Δ. που, λίγα χρό­νια πριν, παρου­σί­α­ζε από τηλε­ο­ρά­σε­ως τα βιβλία του χου­ντι­κού δικη­γό­ρου, πλέ­κο­ντας του δημό­σια το εγκώμιο.

Θυμη­θή­κα­με τον Άδω­νι Γεωρ­γιά­δη στο ίδιο πάνελ με τον σημε­ρι­νό δικη­γό­ρο του εγκλη­μα­τία ναζι­στή Λαγού, στο τότε Τηλε­ά­στυ του Καρα­τζα­φέ­ρη, να παρου­σιά­ζουν τα χιτλε­ρο­φα­σι­στι­κά πονή­μα­τα του Πλεύ­ρη (βλέ­πε «Εβραί­οι: Όλη η αλήθεια»).

Θυμη­θή­κα­με τον σημε­ρι­νό υπουρ­γό του κ. Μητσο­τά­κη να κάθε­ται πλάι-πλάι με τον σημε­ρι­νό δικη­γό­ρο του ναζι­στή Λαγού (που όπως έλε­γε ήταν «μεγά­λη του τιμή») και να ανα­φέ­ρο­νται υπο­τι­μη­τι­κά στους αρχαί­ους λαούς (πλήν Ελλή­νων, φυσι­κά) και στο πως θα… πάρου­νε την Πόλη…

Και, ασφα­λώς, θυμη­θή­κα­με τον ίδιο τον κ. Άδω­νι Γεωρ­γιά­δη να δηλώ­νει δημό­σια πως «δεν πρό­κει­ται ποτέ να απο­κη­ρύ­ξει την σχέ­ση του με τον Κ. Πλεύρη»…

Αυτά για να μην ξεχνιόμαστε…

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο