Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Όταν ο ΣΚΑΪ διαφημίζει τον ακροδεξιό πραξικοπηματία της Βενεζουέλας…

Μάθα­νε πως γίνε­ται πρα­ξι­κό­πη­μα, πλά­κω­σε κι’ ο ΣΚΑΪ… Αυτός θα μπο­ρού­σε να είναι ο τίτλος των ρεπορ­τάζ του ΣΚΑΪ ανα­φο­ρι­κά με την κατά­στα­ση στη Βενε­ζου­έ­λα. Η «αγά­πη» του εν λόγω τηλε­ο­πτι­κού σταθ­μού προς την ακρο­δε­ξιά, αμε­ρι­κα­νό­δου­λη αντι­πο­λί­τευ­ση της Βενε­ζου­έ­λας είναι γνω­στή από και­ρό, με το δελ­τίο ειδή­σε­ων να μη χάνει ευκαι­ρία να προ­πα­γαν­δί­σει την ανα­τα­ρα­χή στη χώρα, τον κακό «δικτά­το­ρα Μαδού­ρο», τα άδεια ράφια στα κατα­στή­μα­τα, τη βία στους δρό­μους κλπ.

Σήμε­ρα ωστό­σο ο ΣΚΑΪ πήγε την φιλο­α­με­ρι­κά­νι­κη προ­πα­γάν­δα ενά­ντια στη Βενε­ζου­έ­λα ένα βήμα παρα­πέ­ρα, φιλο­ξε­νώ­ντας συνέ­ντευ­ξη του ακρο­δε­ξιού πρα­ξι­κο­πη­μα­τία και — ανα­γνω­ρι­σμέ­νου από τις ΗΠΑ- προ­έ­δρου της «εθνο­συ­νέ­λευ­ση» Χουάν Γκουαϊδό. 

Σε ένα παρα­λή­ρη­μα ενά­ντια στην κυβέρ­νη­ση Μαδού­ρο, ο Γκουαϊ­δό επα­νέ­λα­βε όλο το οπλο­στά­σιο των επι­χει­ρη­μά­των των ιμπε­ρια­λι­στών περί «έλλει­ψης δημο­κρα­τί­ας» στη χώρα, «παρα­βιά­σεις ανθρω­πί­νων δικαιω­μά­των» κλπ, ενώ αρνή­θη­κε την πρό­τα­ση δια­λό­γου που απηύ­θυ­νε ο εκλεγ­μέ­νος πρό­ε­δρος της Βενεζουέλας. 

Φυσι­κά, όπως ήταν ανα­με­νό­με­νο, η θλι­βε­ρή μαριο­νέ­τα της Ουά­σινγ­κτον απέ­φυ­γε να απα­ντή­σει επί της ουσί­ας, για την πρα­ξι­κο­πη­μα­τι­κή ανά­μει­ξη των ΗΠΑ, της ΕΕ και άλλων χωρών στα εσω­τε­ρι­κά της Βενε­ζου­έ­λας, σχο­λιά­ζο­ντας ότι «αυτή είναι μια θλι­βε­ρή ρητο­ρι­κή ενός καθε­στώ­τος που έχει μεί­νει χωρίς επιχειρήματα». 

Προ­φα­νώς για τον ΣΚΑΪ ουδε­μία σημα­σία έχει η αντί­θε­τη άπο­ψη, ούτε το γεγο­νός ότι ο λαός της Βενε­ζου­έ­λας βρί­σκε­ται αυτήν την στιγ­μή αντι­μέ­τω­πος με ένα πρα­ξι­κό­πη­μα που επι­βάλ­λουν ενά­ντια στη νόμι­μα εκλεγ­μέ­νη κυβέρ­νη­ση της χώρας οι ΗΠΑ, η ΕΕ και οι σύμ­μα­χοι τους. Κατά τα λοι­πά, «έγκυ­ρη» και «αμε­ρό­λη­πτη» ενημέρωση… 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο