Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Όταν στέλνουμε φαντάρους μας έξω απ’ τη χώρα, γυρίζουν φέρετρα

Γρά­φει ο Στέ­λιος Κανά­κης //

Το 1919 ο τότε υπη­ρέ­της των Άγγλων-Γάλ­λων και μετέ­πει­τα «εθνάρ­χης» Βενι­ζέ­λος έστει­λε δυο μεραρ­χί­ες στην Ουκρα­νία ενα­ντί­ον των Μπολσεβίκων.

«Παρα­κα­λώ δηλώ­σα­τε στον πρω­θυ­πουρ­γό και υπουρ­γό Εξω­τε­ρι­κών ότι ο ελλη­νι­κός στρα­τός είναι στη διά­θε­σή τους και δύνα­ται να χρη­σι­μο­ποι­η­θεί δια κοι­νό αγώ­να παντα­χού, όπου η απο­στο­λή του κρί­νε­ται ανα­γκαία» ήταν το δου­λι­κό μήνυ­μα που έστει­λε ο Βενι­ζέ­λος διά μέσου του Έλλη­να πρε­σβευ­τή στη Γαλ­λι­κή κυβέρνηση.

Για να κατα­στεί­λου­με την μπολ­σε­βί­κι­κη Επα­νά­στα­ση τότε. Γύρι­σαν πίσω φέρετρα.

Ο ίδιος ο Βενι­ζέ­λος και η τάξη του είναι οι φυσι­κοί αυτουρ­γοί και για την Μικρα­σια­τι­κή κατα­στρο­φή. Ασύλ­λη­πτες οι απώ­λειες για τα μεγέ­θη της χώρας. Νεκροί 600.000 άμα­χοι, 24.200 στρα­τιώ­τες, 49.000 «τραυ­μα­τί­ες και απο­βιώ­σα­ντες», 18.000 αγνο­ού­με­νοι, πάνω από 1.000.000 πρόσφυγες.

Για τα πετρέ­λαια του Ιράκ τότε.

Στην Κορέα μάς πήγαν τα δου­λι­κά των Αμε­ρι­κά­νων. Επέ­στρε­ψαν 186 φέρετρα.

Από την Γιου­γκο­σλα­βία οι στρα­τιω­τι­κοί μας επέ­στρε­ψαν καρ­κι­νο­πα­θείς, από το απε­μπλου­τι­σμέ­νο ουρά­νιο των αμε­ρι­κά­νι­κων βομβών.

Ετοι­μα­ζό­μα­στε να στεί­λου­με στρα­τό (το πρό­τει­νε ο αμε­ρι­κα­νό­δου­λος Δέν­διας) στη Λιβύη. Προ­σω­πι­κό στη Σ. Αρα­βία. Ελλη­νι­κή φρε­γά­τα συνο­δό του Γαλ­λι­κού αερο­πλα­νο­φό­ρου Σαρλ ντε Γκολ. Πάλι φέρε­τρα θα γυρίζουν.

Θέλει κανείς να θυσιά­σει τα παι­διά του για τους Αμε­ρι­κα­νο­να­τοϊ­κούς εγκληματίες;

Να στεί­λου­με αυτούς και την τάξη τους. Αυτούς που ξεπου­λά­νε τη χώρα και δολο­φο­νούν το Λαό μας. Κι ας γυρί­σουν σε φέρε­τρα. Να ξεβρο­μί­σου­με και ν’ ανασάνουμε.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο