Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

«Όχι στην κυβέρνηση Ντράγκι»: Δυναμικές συγκεντρώσεις του Κομμουνιστικού Κόμματος Ιταλίας σε όλη την χώρα

Δυνα­μι­κές εκδη­λώ­σεις ενά­ντια στη νέα κυβέρ­νη­ση του Μάριο Ντρά­γκι πραγ­μα­το­ποί­η­σε χθες Σάβ­βα­το, σε όλη την χώρα το Κομ­μου­νι­στι­κό Κόμ­μα της Ιταλίας.

Με κεντρι­κό σύν­θη­μα «Ενά­ντια στην κυβέρ­νη­ση Ντρά­γκι», εκα­το­ντά­δες μέλη και υπο­στη­ρι­κτές του κόμ­μα­τος, από το Μιλά­νο μέχρι το Παλέρ­μο, έστει­λαν ηχη­ρό αγω­νι­στι­κό μήνυ­μα καλώ­ντας για την δημιουρ­γία κοι­νω­νι­κής συμ­μα­χί­ας ενά­ντια στην φιλο­μο­νο­πω­λια­κή πολι­τι­κή της νέας κυβέρνησης.

Συγκε­ντρώ­σεις πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­καν στην πρω­τεύ­ου­σα Ρώμη, στο Μιλά­νο και σε μια σει­ρά πόλεις, από τον βορ­ρά (Τορί­νο, Φλω­ρε­ντία, Γένο­βα, κλπ) μέχρι το νότιο τμή­μα της χώρας, τη Νάπο­λη, το Ρέτζιο ντι Καλά­μπρια και την Σικελία.

Μιλώ­ντας σε δημο­σιο­γρά­φους από την πλα­τεία Σαν Σιλ­βέ­στρο της Ρώμης, ο Γενι­κός Γραμ­μα­τέ­ας του κόμ­μα­τος Μάρ­κο Ρίτσο σημεί­ω­σε μετα­ξύ άλλων: «Ένας τρα­πε­ζί­της όπως ο Ντρά­γκι δεν μπο­ρεί να υπη­ρε­τή­σει τα συμ­φέ­ρο­ντα του λαού. Ας ξεκι­νή­σου­με μια πραγ­μα­τι­κή αντι­πο­λί­τευ­ση απέ­να­ντι στην κυβέρ­νη­ση», ενώ πρό­σθε­σε πως η νέα κυβέρ­νη­ση, υπη­ρε­τώ­ντας το Ιτα­λι­κό και ξένο μονο­πω­λια­κό κεφά­λαιο, «θα φορ­τώ­σει στους εργα­ζό­με­νους και τα λαϊ­κά στρώ­μα­τα το κόστος της κρί­σης του διε­θνούς καπι­τα­λι­στι­κού συστήματος».

Με πλη­ρο­φο­ρί­ες από idcommunism.com

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο