Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Όχι στην συνεργασία του Δήμου Γαλατσίου με τον ακροδεξιό «καλλιτέχνη» Εύρυτο

Για τα καμώ­μα­τα του δημάρ­χου Ελλη­νι­κού-Αργυ­ρού­πο­λης και την συνερ­γα­σία του με τον φασί­στα «καλλιτέχνη»-γκραφιτά ονό­μα­τι Εύρυ­το δια­βά­σα­με τις προη­γού­με­νες ημέ­ρες. Τώρα ο αντι­κομ­μου­νι­στής… «καλ­λι­τέ­χνης» εμφα­νί­στη­κε και στο Γαλάτσι.

Με ανα­κοί­νω­ση της η «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση» Γαλα­τσί­ου καταγ­γελ­λει την πρό­τα­ση δημο­τι­κού συμ­βού­λου της παρά­τα­ξης «Γαλά­τσι Ζού­με Εδώ» για συνερ­γα­σία του Δήμου Γαλα­τσί­ου με τον ακρο­δε­ξιό «καλ­λι­τέ­χνη» Εύρυ­το, για τη δημιουρ­γία γκρά­φι­τι στην πεζο­γέ­φυ­ρα του Παλαί.

Στην καταγ­γε­λία της αναφέρει:

«Δημο­τι­κός σύμ­βου­λος της παρά­τα­ξης “Γαλά­τσι Ζού­με Εδώ” πρό­τει­νε δημό­σια, προ­φα­νώς εκφρά­ζο­ντας την παρά­τα­ξή του(;), στο πλαί­σιο του εορ­τα­σμού των 200 χρό­νων από την Επα­νά­στα­ση του 1821, ο Δήμος Γαλα­τσί­ου να συνερ­γα­στεί με τον “καλ­λι­τέ­χνη” Εύρυ­το, για τη δημιουρ­γία γκρά­φι­τι στην πεζο­γέ­φυ­ρα του ΠΑΛΑΙ.

Ενη­μέ­ρω­σε, μάλι­στα, ότι έχει ήδη κάνει επα­φή μαζί του και υπάρ­χει ήδη έτοι­μο σχέ­διο του Λάμπρου Βέι­κου, προ­σαρ­μο­σμέ­νο για αυτό τον χώρο, το οποίο και παρου­σί­α­σε στα social media.

Ο ίδιος “καλ­λι­τέ­χνης” όμως έχει “φιλο­τε­χνή­σει” πλή­θος έργων με ναζι­στι­κό, ρατσι­στι­κό και αντι­κομ­μου­νι­στι­κό περιε­χό­με­νο. Έργα εμε­τι­κά που θα ήθε­λαν πολ­λοί νοσταλ­γοί των Χιτών και των δοσι­λό­γων να κοσμούν το σαλό­νι τους.

Για τη νεο­λαία και τον λαό μας είναι απο­λύ­τως καθα­ρό ότι δεν μπο­ρεί να υπάρ­ξει καμία σχέ­ση μετα­ξύ του εθνι­κι­σμού — ναζι­σμού με τους ήρω­ες του 1821, με το ίδιο το περιε­χό­με­νο της ελλη­νι­κής αστι­κής επα­νά­στα­σης. Μάταια οι πατρι­δο­κά­πη­λοι προ­σπα­θούν να συν­δέ­σουν τα ασύνδετα.

Για εμάς, το δίδαγ­μα της αστι­κής εθνι­κο­α­πε­λευ­θε­ρω­τι­κής Επα­νά­στα­σης του 1821 είναι ότι τίπο­τα δεν καταρ­γεί­ται, όσο σάπιο κι αν είναι, χωρίς την ταξι­κή πάλη. Κι επει­δή όσο πλη­σιά­ζο­ντας στην επέ­τειο, ο κοι­νός παρο­νο­μα­στής των αστι­κών πολι­τι­κών δυνά­με­ων θα είναι η λεγό­με­νη “εθνι­κή ομο­ψυ­χία”, οφεί­λου­με να ανα­δεί­ξου­με ότι μελε­τώ­ντας την ιστο­ρία της Επα­νά­στα­σης του 1821, αλλά και όλη την Ιστο­ρία της ανθρω­πό­τη­τας, το συμπέ­ρα­σμα που βγαί­νει είναι ότι η “εθνι­κή ενό­τη­τα” δεν υπήρ­ξε ποτέ και ούτε είναι δυνα­τό να υπάρ­ξει σε συν­θή­κες ανει­ρή­νευ­των ταξι­κών αντι­θέ­σε­ων και πάλης. Οι ταξι­κές αντι­θέ­σεις ήταν, είναι και θα είναι ‑όσο υπάρ­χουν ταξι­κές κοι­νω­νί­ες- παντα­χού παρού­σες, καθώς δεν δημιουρ­γού­νται και δεν καθο­ρί­ζο­νται από τις όποιες υπο­κει­με­νι­κές δια­θέ­σεις και επι­διώ­ξεις. Έχουν αντι­κει­με­νι­κό χαρα­κτή­ρα και είναι ασυμφιλίωτες.

Και αν το 1821 η αστι­κή επα­νά­στα­ση απο­τε­λού­σε τη μονα­δι­κή διέ­ξο­δο στο κοι­νω­νι­κό αδιέ­ξο­δο της φεου­δαρ­χί­ας, στη σημε­ρι­νή επο­χή η σοσια­λι­στι­κή επα­νά­στα­ση για την κατά­κτη­ση της εργα­τι­κής εξου­σί­ας είναι η μονα­δι­κή προ­ο­δευ­τι­κή απά­ντη­ση απέ­να­ντι στο γερα­σμέ­νο καπι­τα­λι­στι­κό σύστη­μα που σπέρ­νει φτώ­χεια, κρί­σεις και πολέ­μους.

Ας το ακού­σουν λοι­πόν καλά! Ο τρο­χός της Ιστο­ρί­ας δεν στα­μα­τά­ει! Το οργα­νω­μέ­νο εργα­τι­κό και λαϊ­κό κίνη­μα θα περά­σει στην αντε­πί­θε­ση όσους “καλ­λι­τέ­χνες” και αν επιστρατεύσουν!

Η συγκε­κρι­μέ­νη πρό­τα­ση απο­τε­λεί ακό­μα μία πρό­κλη­ση για τον λαό της πατρί­δας μας, τη στιγ­μή που παρά την κατα­δι­κα­στι­κή από­φα­ση για τη νεο­να­ζι­στι­κή — εγκλη­μα­τι­κή οργά­νω­ση της Χρυ­σής Αυγής, ο υπαρ­χη­γός της Παπάς “αγνο­εί­ται”, ενώ η άρση της ασυ­λί­ας του ναζι­στή Λαγού ακό­μα είναι σε φάση “διεκ­πε­ραί­ω­σης”…

Η παρά­τα­ξη της μεί­ζο­νος αντι­πο­λί­τευ­σης του Δήμου Γαλα­τσί­ου το λιγό­τε­ρο που έχει να κάνει είναι να απο­σύ­ρει άμε­σα την πρό­τα­ση συνερ­γα­σί­ας με τον εν λόγω …“καλ­λι­τέ­χνη”».

Δήμαρ­χος Ελλη­νι­κού-Αργυ­ρού­πο­λης: Ανέ­θε­σε σε φασί­στα «γκρα­φι­τά» να δια­κο­σμή­σει τους τοί­χους του Δήμου!

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο