Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Όχι στη μετατροπή του Λιτοχώρου σε αμερικανοΝΑΤΟικό ορμητήριο!

Κάλε­σμα στον λαό της περιο­χής να ενα­ντιω­θεί στη μετα­τρο­πή του Λιτο­χώ­ρου και ολό­κλη­ρης της περιο­χής σε ορμη­τή­ριο του αμε­ρι­κα­νι­κού στρα­τού και συνε­πώς σε στό­χο αντι­ποί­νων από άλλες ιμπε­ρια­λι­στι­κές δυνά­μεις, απευ­θύ­νει η ΤΕ Πιε­ρί­ας του ΚΚΕ, με αφορ­μή την υλο­ποί­η­ση της νέας ελλη­νο­α­με­ρι­κα­νι­κής συμ­φω­νί­ας για τις βάσεις.

Ολό­κλη­ρη η ανακοίνωση:

«Η νέα συμ­φω­νία που υπο­γρά­φη­κε μετα­ξύ των κυβερ­νή­σε­ων Ελλά­δας και ΗΠΑ για τις βάσεις προ­βλέ­πει την αξιο­ποί­η­ση της περιο­χής του Λιτο­χώ­ρου από αμε­ρι­κα­νο­ΝΑ­ΤΟι­κές Ένο­πλες Δυνά­μεις, εξέ­λι­ξη άκρως επι­κίν­δυ­νη για το λαό του Λιτο­χώ­ρου και όλης της Πιερίας.

Η αξιο­ποί­η­ση της περιο­χής του Λιτο­χώ­ρου στο πιο πάνω πλαί­σιο δεν είναι και­νούρ­γιο φαι­νό­με­νο. Στο παρελ­θόν και επί κυβέρ­νη­σης ΣΥΡΙΖΑ και επί κυβέρ­νη­σης ΝΔ το πεδίο βολής Λιτο­χώ­ρου αξιο­ποι­ή­θη­κε ως χώρος κοι­νών ασκή­σε­ων των ελλη­νι­κών Ενό­πλων Δυνά­με­ων με τους αερο­πό­ρους της αμε­ρι­κα­νι­κής “Task Force Kronos”, όταν επί σει­ρά ετών εκπαι­δεύ­ο­νταν Αμε­ρι­κα­νοί μακε­λά­ρη­δες δίπλα από τα σπί­τια μας και τα σχο­λεία των παι­διών μας.

Σήμε­ρα προ­ο­ρί­ζουν την αξιο­ποί­η­ση της περιο­χής μας όχι μονά­χα ως πεδίο βολής και χώρο εκπαί­δευ­σης, αλλά και ως ορμη­τή­ριο ενταγ­μέ­νο στους ΝΑΤΟι­κούς σχε­δια­σμούς, από το οποίο θα απο­στέλ­λο­νται ένο­πλες στρα­τιω­τι­κές δυνά­μεις σε διά­φο­ρες περιο­χές του πλα­νή­τη, που θα σκορ­πούν τον θάνα­το για τα κέρ­δη των μονο­πω­λια­κών ομί­λων ένα­ντι των αντα­γω­νι­στών Κίνας και Ρωσίας.

Πρό­κει­ται για μία άκρως επι­κίν­δυ­νη εξέ­λι­ξη, η οποία σε καμία περί­πτω­ση δεν είναι αμυ­ντι­κή ούτε γίνε­ται για να δια­σφα­λί­σει την άμυ­να και την ασφά­λεια της χώρας, ίσα — ίσα είναι ενταγ­μέ­νη σε επι­θε­τι­κά σχέ­δια, που εμπλέ­κουν το λαό μας σε επι­κίν­δυ­να παι­χνί­δια και καθι­στούν την περιο­χή μας, όπως και τις άλλες περιο­χές όπου βρί­σκο­νται τέτοιου είδους βάσεις, σε στό­χους αντι­ποί­νων από άλλες ιμπε­ρια­λι­στι­κές δυνάμεις.

Καλού­με τον λαό της περιο­χής να ενα­ντιω­θεί στην αξιο­ποί­η­ση της περιο­χής του Λιτο­χώ­ρου στο πλαί­σιο της ελλη­νο­α­με­ρι­κα­νι­κής συμ­φω­νί­ας για τις βάσεις, να ενα­ντιω­θεί συνο­λι­κά σε αυτή την επι­κίν­δυ­νη συμ­φω­νία. Να στα­μα­τή­σουν τα κοι­νά στρα­τιω­τι­κά γυμνά­σια των ελλη­νι­κών και των αμε­ρι­κα­νι­κών Ενό­πλων Δυνά­με­ων. Να στα­μα­τή­σει η αξιο­ποί­η­ση του Ολύ­μπου ως πεδίο βολής, καθώς απο­τε­λεί μνη­μείο παγκό­σμιας φυσι­κής κλη­ρο­νο­μιάς της UNESCO.

Απαι­τού­με να επι­στρέ­ψουν πίσω οι ελλη­νι­κές Ένο­πλες Δυνά­μεις που βρί­σκο­νται σε ΝΑΤΟι­κές απο­στο­λές εκτός συνό­ρων. Να καταρ­γη­θούν οι επι­θε­τι­κές συμ­φω­νί­ες που υπέ­γρα­ψε η σημε­ρι­νή κυβέρ­νη­ση της ΝΔ όπως και η προη­γού­με­νη του ΣΥΡΙΖΑ και είναι ενταγ­μέ­νες στα σχέ­δια του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Να κλεί­σουν όλες οι ξένες στρα­τιω­τι­κές βάσεις και να απο­δε­σμευ­τεί η χώρα μας από τις λυκο­συμ­μα­χί­ες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ».

902.gr

che guevara 008

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο