Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Καλλιτέχνες απαιτούν να διευκρινιστούν άμεσα οι συνθήκες θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου

Γρά­φει κι επι­με­λεί­ται ο Ειρηναί­ος Μαρά­κης //

Οργή, θυμό αλλά και αφορ­μή για δρά­ση από πλή­θος εργα­ζό­με­νων, της ΛΟΑΤΚΙ+ κοι­νό­τη­τας και συλ­λο­γι­κο­τή­των της Αρι­στε­ράς προ­κά­λε­σε ο θάνα­τος του Ζακ Κωστόπουλου/Zackie Oh κι ενά­ντια στις προ­σπά­θειες των αστι­κών ΜΜΕ καθώς και των αρχών να υπο­βαθ­μί­σουν το ζήτη­μα (του τύπου «ο νοι­κο­κύ­ρης που προ­στά­τε­ψε την περιου­σία του από τοξι­κο­μα­νή ληστή, βρή­κε και τον μπε­λά του») κι επι­χει­ρώ­ντας να συγκα­λύ­ψουν ότι η υπό­θε­ση σχε­τι­κά με τον Ζακ είναι μία δολο­φο­νία με πολ­λούς ενό­χους και όπου κάνει ξεκά­θα­ρο στον ευαί­σθη­το παρα­τη­ρη­τή ότι στην επί­θε­ση των δρα­στών αντα­να­κλά­ται η πολι­τι­κή του κρά­τους, που συνει­δη­τά και με τη βοή­θεια των ΜΜΕ έχει καλ­λιερ­γή­σει τη βία σε οποιον­δή­πο­τε δια­φέ­ρει και δεν εκφρά­ζει τα κυρί­αρ­χα πρότυπα.

Όχι ένας τυχαίος

Ο Ζακ Κωστό­που­λος δεν ήταν ένας τυχαί­ος, αντί­θε­τα ήταν γνω­στός ΛΟΑΤΚΙ+ ακτι­βι­στής και καλ­λι­τέ­χνης. Πάλε­ψε για τα δικαιώ­μα­τα των ΛΟΑΤΚΙ+ και των ορο­θε­τι­κών (όντας ο ίδιος ορο­θε­τι­κός), πήρε θέση ενά­ντια στο ρατσι­σμό και τον φασι­σμό, αγω­νί­στη­κε για να ανοί­ξει η δημό­σια συζή­τη­ση για τα ζητή­μα­τα της υγειο­νο­μι­κής περί­θαλ­ψης, της ορα­τό­τη­τας και του στίγ­μα­τος. Ήταν γνω­στή ‑στη ΛΟΑΤΚΙ+ κοι­νό­τη­τα και όχι μόνο- drag queen (περ­φόρ­μερ γυναι­κεί­ας περ­σό­νας), μια τέχνη που γεν­νή­θη­κε στις ΗΠΑ τις δεκα­ε­τί­ες αμέ­σως πριν την εξέ­γερ­ση του Stonewall, στα μπαρ που σύχνα­ζαν ‑κυρί­ως μαύ­ροι­/ες- ΛΟΑΤΚΙ+, όντας αποκλεισμένοι/ες από την υπό­λοι­πη νυχτε­ρι­νή ζωή.

Οι αγώ­νες και το καλ­λι­τε­χνι­κό έργο του Ζακ ήταν που δεν άφη­σαν τη δολο­φο­νία του να πέσει στα ψιλά, παρά τις απαί­σιες προ­σπά­θειες των ΜΜΕ και της αστυ­νο­μί­ας, από την πρώ­τη κιό­λας στιγ­μή, να συγκα­λυ­φθεί και να γυρί­σει σε μια ακό­μη εκστρα­τεία νόμου και τάξης. Η αλή­θεια είναι ότι κανείς και καμία δεν οφεί­λει να έχει επι­δεί­ξει αγώ­νες και τέχνη για να δικαιού­ται μια αξιο­πρε­πή ζωή και έναν αξιο­πρε­πή θάνα­το. Όλες και όλοι έχουν ονό­μα­τα, ζωές, όνει­ρα και αγω­νί­ες. Κι αυτό κάνει επι­τα­κτι­κό, η μάχη για την από­δο­ση δικαιο­σύ­νης για έναν γνω­στό και αγα­πη­τό άνθρω­πο, να είναι αφε­τη­ρία για τη συνο­λι­κή διεκ­δί­κη­ση αυτής της αξιοπρέπειας.

Κάλεσμα διαμαρτυρίας και καμπάνια υπογραφών

Σε αυτή ακρι­βώς την κατεύ­θυν­ση κινεί­ται και το κάλε­σμα μιας σει­ράς καλ­λι­τε­χνών όπου με κεί­με­νο τους και με μια καμπά­νια υπο­γρα­φών που βρί­σκε­ται σε εξέ­λι­ξη απαι­τούν από την κυβέρ­νη­ση, από το υπουρ­γείο Προ­στα­σί­ας του Πολί­τη, Δικα­στι­κές και Εισαγ­γε­λι­κές αρχές να διε­ρευ­νη­θούν άμε­σα οι συν­θή­κες υπό τις οποί­ες έχα­σε τη ζωή του ο Ζακ. Παράλ­λη­λα ζητούν να εξε­τα­στούν οι ευθύ­νες, αλλά και η συγκά­λυ­ψη τους, των υπη­ρε­σιών και των υπαλ­λή­λων του κρα­τι­κού μηχα­νι­σμού, αρχής γενο­μέ­νης από της αστυ­νο­μί­ας, ενώ από την κρι­τι­κή τους δεν μένουν απ’ έξω τα ΜΜΕ, απαι­τώ­ντας «να μπει τέλος στο δια­συρ­μό και την περι­ύ­βρι­ση του νεκρού συνα­δέλ­φου μας». Απευ­θυ­νό­με­νοι στους ανθρώ­πους του θεά­τρου, των γραμ­μά­των, σε drag performers, μου­σι­κού, μαθή­τριες και μαθη­τές των καλ­λι­τε­χνι­κών σχο­λών, καλ­λι­τέ­χνι­δες και καλ­λι­τέ­χνες από όλα τα πεδία απευ­θύ­νουν καλ­λι­τέ­χνες για τον Ζακ Κωστό­που­λο, καλούν σε αντί­στα­ση στη δια­στρέ­βλω­ση της αλή­θειας και την «υπε­ρά­σπι­ση της μνή­μης ενός καλ­λι­τέ­χνη που δε στα­μά­τη­σε όσο ζού­σε να μάχε­ται για τους άλλους».

Δια­βά­στε στη συνέ­χεια ολό­κλη­ρο το κεί­με­νο των καλ­λι­τε­χνών για τον Ζακ Κωστό­που­λο / για την Zackie:

Ο Ζακ Κωστό­που­λος υπήρ­ξε ΛΟΑΤΚΙ και ορο­θε­τι­κός ακτι­βι­στής, δημο­σιο­γρά­φος, drag performer και ηθοποιός.

Αγω­νι­ζό­ταν για τη ζωή, την ελεύ­θε­ρη έκφρα­ση και το σεβα­σμό — ενά­ντια στη σιω­πή, τις προ­κα­τα­λή­ψεις, τον απο­κλει­σμό, το φόβο. Πίστευε πως «κάθε άνθρω­πος είναι πολι­τι­κό ον» και ενθάρ­ρυ­νε τα μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοι­νό­τη­τας να ασχο­λού­νται με τα κοι­νά. «Δεν μπο­ρού­με να περι­μέ­νου­με από άλλους να καλυ­τε­ρεύ­σουν τα πράγ­μα­τα για μας, χωρίς εμάς», λέει σε μια συνέ­ντευ­ξη. Προ­σπά­θη­σε ν’ αλλά­ξει τον κόσμο, την κοι­νω­νία όπου ζού­με, μέσα από τον ακτι­βι­σμό (συμ­με­τέ­χο­ντας σε οργα­νώ­σεις, αρθρο­γρα­φώ­ντας, εργα­ζό­με­νος στον τομέα της πρό­λη­ψης του HIV), μέσα από την πολι­τι­κή (ως υπο­ψή­φιος δημο­τι­κός σύμ­βου­λος), μέσω της ίδιας του της ζωής αλλά και μέσω της τέχνης.

Το θέα­τρο ήταν η μεγά­λη του αγά­πη. Πολύ πριν δημιουρ­γή­σει τη drag περ­σό­να του Zackie Oh, είχε ολο­κλη­ρώ­σει τις σπου­δές του στη δρα­μα­τι­κή τέχνη. Δεν κατά­φε­ρε όμως να ανέ­βει στη σκη­νή ως ηθο­ποιός, παρά μόνο λίγους μήνες πριν το θάνα­τό του, στο πλαί­σιο της παρά­στα­σης ΚΤΕΛ για Κρέ­στε­να του Γιώρ­γου Καλο­γε­ρό­που­λου. Πήγαι­νε στις πρό­βες άλλο­τε ως Ζακ και άλλο­τε ως Zackie. «Αφού δε βγή­κα εγώ στο θέα­τρο, θα βγει η Zackie», έλε­γε, και γελού­σε. Δύο όψεις του ίδιου ανθρώ­που που, κάπου κάπου, δια­φω­νού­σαν, απο­δί­δο­ντάς του μια σπά­νια σκη­νι­κή αυθεντικότητα.

Ως καλ­λι­τέ­χνης, είχε άμε­ση σχέ­ση με την αλή­θεια. Ήξε­ρε πως το δια­φο­ρε­τι­κό τρο­μά­ζει, πως δεν είναι εύκο­λη υπό­θε­ση να βγεις από την οποια­δή­πο­τε «ντου­λά­πα». Η δημό­σια και καλ­λι­τε­χνι­κή παρου­σία ενός ορο­θε­τι­κού, ενός gay, μίας drag queen συνι­στά εξ άλλου καθη­με­ρι­νή πολι­τι­κή πρά­ξη. Ο Ζακ γνώ­ρι­ζε την ιδιαί­τε­ρη μονα­ξιά που φέρει ως τίμη­μα αυτός ο αγώ­νας, αλλά και τη δύνα­μη της έκθε­σης. Η πολι­τι­κή του δε βασι­ζό­ταν στην επί­δει­ξη δύνα­μης αλλά στην ορα­τό­τη­τα, στην απο­δο­χή της δια­φο­ρε­τι­κό­τη­τας και στην περηφάνεια.

Η δολο­φο­νία του μάς υπο­δει­κνύ­ει με τον πιο βάναυ­σο τρό­πο πως μια τέτοια στά­ση ζωής, στην Ελλά­δα του 2018, τιμω­ρεί­ται ενί­ο­τε και με θάνα­το. Ο Ζακ δολο­φο­νή­θη­κε μέρα μεση­μέ­ρι, στο κέντρο της Αθή­νας, μπρο­στά στα μάτια ενός σχε­δόν ολωσ­διό­λου παθη­τι­κού κοι­νού. Στη βία που του ασκή­θη­κε, στην απά­θεια των μαρ­τύ­ρων και στο μένος των σχο­λια­στών της είδη­σης έκτο­τε, είδα­με και εξα­κο­λου­θού­με να βλέ­που­με το μίσος, την άγνοια, τη σεξι­στι­κή και ρατσι­στι­κή βία που εγκυ­μο­νούν στην ελλη­νι­κή κοι­νω­νία απέ­να­ντι πάντα στα πιο ευά­λω­τα μέλη της: trans, πρό­σφυ­γες, τοξι­κο­μα­νείς, ορο­θε­τι­κά άτο­μα ή ασυ­νό­δευ­τα παι­διά, μια βία που συντε­λεί­ται συχνά χωρίς μάρ­τυ­ρες ή δημο­σιό­τη­τα. Δεν επι­θυ­μού­με να είμα­στε μέρος αυτού του αδρα­νούς κοι­νού που συναι­νεί μέσα από τη σιω­πή του.

Η ζωή του Ζακ, της Zackie, αντί­θε­τα, μας εμπνέ­ει να αντι­κρί­σου­με κατά­μα­τα τα τέρα­τα του και­ρού μας, ακό­μα και όταν αυτό ενέ­χει κίν­δυ­νο, προ­σω­πι­κό ή επαγ­γελ­μα­τι­κό. Θυμί­ζει σε όσες και όσους ασχο­λού­νται με τη μου­σι­κή, το θέα­τρο, το drag, το χορό και την performance, τη μου­σι­κή, τον κινη­μα­το­γρά­φο, τα fine arts, τη συγ­γρα­φή και την κρι­τι­κή, πως η τέχνη δεν έχει λόγο ύπαρ­ξης αν δεν απο­τε­λεί κατα­φύ­γιο για όλες τις εκφάν­σεις της δια­φο­ρε­τι­κό­τη­τας, του φύλου, της σεξουα­λι­κό­τη­τας, του ασυ­νεί­δη­του. Δεν μπο­ρού­με, αλή­θεια, «να περι­μέ­νου­με από άλλους να καλυ­τε­ρεύ­σουν τα πράγ­μα­τα για μας, χωρίς εμάς», και οφεί­λου­με γι’ αυτό να πάρου­με θέση, εντός και εκτός της τέχνης και των ασφα­λών πεδί­ων της.

Καλού­με τους ανθρώ­πους του θεά­τρου, των γραμ­μά­των, drag performers, μου­σι­κούς, μαθή­τριες και μαθη­τές των καλ­λι­τε­χνι­κών σχο­λών, καλ­λι­τέ­χνι­δες και καλ­λι­τέ­χνες από όλα τα πεδία να αντι­στα­θούν στη δια­στρέ­βλω­ση της αλή­θειας και να υπε­ρα­σπι­στούν τη μνή­μη ενός καλ­λι­τέ­χνη που δε στα­μά­τη­σε όσο ζού­σε να μάχε­ται για τους άλλους.

Ο Ζακ χρειά­ζε­ται τώρα την αλλη­λεγ­γύη μας.

Απαι­τού­με από την κυβέρ­νη­ση, την ηγε­σία του Υπουρ­γεί­ου Προ­στα­σί­ας του Πολί­τη, τις Δικα­στι­κές και Εισαγ­γε­λι­κές αρχές να πρά­ξουν τα δέο­ντα προ­κει­μέ­νου να διευ­κρι­νι­στούν άμε­σα οι συν­θή­κες κάτω από τις οποί­ες ο Ζακ Κωστό­που­λος έχα­σε τη ζωή του και να εξε­τα­στεί σε βάθος η ευθύ­νη που φέρουν στη δολο­φο­νία του, όπως και στη συγκά­λυ­ψή της, υπη­ρε­σί­ες και υπάλ­λη­λοι του κρα­τι­κού μηχα­νι­σμού, ξεκι­νώ­ντας από την Ελλη­νι­κή Αστυ­νο­μία. Απαι­τού­με από τα Μέσα Μαζι­κής Ενη­μέ­ρω­σης να βάλουν τέλος στο δια­συρ­μό και την περι­ύ­βρι­ση του νεκρού μας συναδέλφου.

Στέλ­νου­με εν τέλει ένα μήνυ­μα στην αδερ­φή μας, τη Zackie Oh : της υπο­σχό­μα­στε πως θα συνε­χί­σου­με να παλεύ­ου­με για τον ανοι­χτό κόσμο που ονει­ρευό­ταν και πως δε θα αφή­σου­με την τελευ­ταία λέξη στο φόβο. Παρά τη βαρ­βα­ρό­τη­τα, θα θυμό­μα­στε πάντα την επι­θυ­μία της για ζωή.
Πέμ­πτη 25 Οκτω­βρί­ου 2018
_______________
Για να συνυ­πο­γρά­ψε­τε κι εσείς αυτό το κάλε­σμα, στεί­λε­τε το ονο­μα­τε­πώ­νυ­μό σας ή το καλ­λι­τε­χνι­κό σας ψευ­δώ­νυ­μο, διευ­κρι­νί­ζο­ντας την καλ­λι­τε­χνι­κή σας ιδιό­τη­τα, στο email: [email protected] ενώ εδώ μπο­ρεί­τε να δια­βά­σε­τε μια σει­ρά ποι­η­μά­των από δημιουρ­γούς που υπο­γρά­φουν στο κάλε­σμα και σχε­τι­κά με τον Ζακ.

_______________
Τα ονόματα των καλλιτεχνών που υπογράφουν:

Γιώρ­γος Καλο­γε­ρό­που­λος, σκη­νο­θέ­της | Μανώ­λης Βαμ­βού­νης, συνι­δρυ­τής Queer Theatre Awards, θεα­τρι­κός συντά­κτης | Δημή­τρης Αλε­ξά­κης, μετα­φρα­στής | Φωτει­νή Μπά­νου, ηθο­ποιός | Ilan Manouach, visual artist, Aalto University, Helsinki | Ζωή Μαυ­ρου­δή, σκη­νο­θέ­της, συγ­γρα­φέ­ας | Μυρ­τώ Ράις, θεα­τρο­λό­γος | Αργύ­ρης Ξάφης, ηθο­ποιός | Μαρ­γα­ρί­τα Τρίκ­κα, performer, χορο­γρά­φος | Αγγε­λι­κή Καρά­μπε­λα, sound artist | Πρό­δρο­μος Τσι­νι­κό­ρης, καλ­λι­τε­χνι­κός συνυ­πεύ­θυ­νος της Πει­ρα­μα­τι­κής Σκη­νής του Εθνι­κού Θεά­τρου | Κυβέ­λη Καστο­ριά­δη, τρα­γου­δί­στρια | Χρή­στος Καπε­νής, ηθο­ποιός | Μαρία Κου­λού­ρη, ποι­ή­τρια | Βίκυ Μαστρο­γιάν­νη, ηθο­ποιός, σκη­νο­θέ­της  |  Θωμάς Τσα­λα­πά­της, ποι­η­τής  |  Μαί­ρη Λογο­θέ­τη, συγ­γρα­φέ­ας, ηθο­ποιός / εμψυ­χώ­τρια |  Δήμη­τρα Κου­στε­ρί­δου, sound artist | Αλε­ξάν­δρα Σαλί­μπα, δημιουρ­γός ντο­κι­μα­ντέρ | Εύη Τσα­κλά­νου, ηθο­ποιός, χορο­γρά­φος | Νίκος Γεωρ­γί­ου, performer, ηθο­ποιός | Λυδία Δαμπα­σί­να, ζωγρά­φος |  Γεώρ­γιος Ιατρού, λυρι­κός τρα­γου­δι­στής |Κατε­ρί­να Μάγια Ανδρια­νού, ηθο­ποιός, σκη­νο­θέ­τις, μου­σι­κός | Μάνος Τσί­ζεκ, ηθο­ποιός | Λενιώ Λέν­τζα, ακρο­βά­της | Αντώ­νης Γκρί­τσης, ηθο­ποιός | Αδρια­νός Νόνης, τρα­γου­δο­ποιός | Μιχά­λης Κοι­λά­κος, ηθο­ποιός, σκη­νο­θέ­της | Μάρ­κος Ζου­ρι­δά­κης (NoData), γρα­φί­στας | Γιώρ­γος Στρι­φτά­ρης, ηθο­ποιός, casting director, φωτο­γρά­φος | Ελισ­σαί­ος Βλά­χος, ηθο­ποιός | Αση­μέ­νη Τού­ντα, ηθο­ποιός |  Μαρί­ζα Σου­λιώ­τη, σκη­νο­γρά­φος | Κύν­θια Βου­κου­βα­λί­δου, ηθο­ποιός, μου­σι­κός, σκη­νο­θέ­της |Γιάν­νης Αδρί­μης, ηθο­ποιός | Ειρή­νη Στεί­ρου, σκη­νο­θέ­της | Κωστής Ζου­λιά­της, μου­σι­κός, κινη­μα­το­γρα­φι­στής | Θεό­φι­λος Τρα­μπού­λης, ανε­ξάρ­τη­τος επι­με­λη­τής εκθέ­σε­ων | Κων­στα­ντί­νος Παπα­χα­ρά­λα­μπος, ποι­η­τής, performer | Δημή­τρης Κομνη­νός, σκη­νο­θέ­της | Γιώρ­γος Αξιώ­της, γρα­φί­στας, μου­σι­κός | Σωτη­ρία Ρου­βο­λή, ηθο­ποιός, μου­σι­κός | Βασι­λι­κή Δια­λυ­νά, ηθο­ποιός | Κων­στα­ντί­νος Μάρ­κελ­λος, σκη­νο­θέ­της, ηθο­ποιός | Ελέ­νη Στερ­γί­ου, ηθο­ποιός | Κώστας Μπε­ρι­κό­που­λος, ηθο­ποιός | Βασί­λης Θεο­δώ­ρου, ηθο­ποιός | Γιώρ­γος Παπα­δό­που­λος, ηθο­ποιός, αρχαιο­λό­γος | Νίκη Καρά­λη, ηθο­ποιός | Χρή­στος Σαπουν­τζής, ηθο­ποιός | Δάφ­νη Λια­νά­κη, ηθο­ποιός | Samuel Schmidiger, μου­σι­κός | Άννα Λεμο­νά­κη, σκη­νο­θέ­της | Ελέ­νη Απο­στο­λο­πού­λου, ηθο­ποιός | Δέσποι­να Σολ­κί­δου, ηθο­ποιός | Γιώρ­γος Παπα­δά­κης, θεα­τρο­λό­γος | Φαίη Βέβη, ηθο­ποιός | Anna T., visual artist | Βασί­λης Αλε­ξά­κης, συγ­γρα­φέ­ας  | Πανα­γιώ­της Φραν­τζής, δημο­σιο­γρά­φος |  Zακλίν Πολε­νά­κη, ζωγρά­φος | Χρι­στί­να Αργύ­ρη, μου­σι­κός, τρα­γου­δί­στρια | Χάρης Αττώ­νης, ηθο­ποιός | Ιωάν­να Λέκ­κα, ηθο­ποιός | Matthieu Aubert, σκη­νο­θέ­της | Μαρία Τζε­φέ­ρη, φωτο­γρά­φος | Ουρα­νία Φουρ­λά­νου, ηθο­ποιός | Μαρί­να Αλε­ξία Ιακω­βί­δου, ηθο­ποιός |Μαρί­να Δανέ­ζη, σκη­νο­θέ­τρια | Μαρία Γεωρ­γο­πού­λου, ηθο­ποιός | Τηλέ­μα­χος Τσαρ­δά­κας, συγ­γρα­φέ­ας | Αλέ­ξαν­δρος Γιάν­νου, ηθο­ποιός | Λευ­τέ­ρης Λαμπρά­κης ηθο­ποιός | Ελέ­νη Στερ­γί­ου, ηθο­ποιός | Κων­στα­ντί­νος Μπι­μπής, ηθο­ποιός | Λουί­ζα Πορ­φύ­ρη, ηθο­ποιός | Αλέ­ξαν­δρος Δρό­σος, μου­σι­κός | Λάμπρος Φιλίπ­που, performer | Λίλα Μπα­κλέ­ση, ηθο­ποιός | Sma Rag Da, τρα­γου­δο­ποιός | Αντω­νία Βασι­λά­κου, ηθο­ποιός, σκη­νο­θέ­τις | Αικα­τε­ρί­νη Κοντα­ρί­νη, εικα­στι­κός, art director | Tia Minutti, ηθο­ποιός, τρα­γου­δί­στρια | Μαρία Μοσχού­ρη, ηθο­ποιός | Δήμη­τρα Μπα­λή, ηθο­ποιός | Πέλ­λα Μακρο­δη­μή­τρη, ηθο­ποιός | Παύ­λος Ιορ­δα­νό­που­λος, ηθο­ποιός | Ελι­σά­βετ Μανά­βη, οργά­νω­ση παρα­γω­γής ται­νιών | Δημή­τρης Γεωρ­γιά­δης, ηθο­ποιός | Στέ­φα­νος Χυτή­ρης, μου­σι­κός | Βασί­λης Παπα­τσα­ρού­χας, ζωγρά­φος, σκη­νο­γρά­φος | Ελί­τα Κου­νά­δη, ηθο­ποιός | Βαγ­γέ­λης Θεο­δω­ρό­που­λος, σκη­νο­θέ­της | Βάσω Καμα­ρά­του, ηθο­ποιός, σκη­νο­θέ­τις | Αμα­λία Βλά­χου, σκη­νο­θέ­τις | Ελέ­νη Δάγκα, σκη­νο­θέ­τις | Χρι­στό­φο­ρος Κατσα­διώ­της, εικα­στι­κός, χαρά­κτης | Μάριος Μετ­τής, σκη­νο­θέ­της, ηθο­ποιός | Κώστας Ξυκο­μη­νός, ηθο­ποιός | Στα­μά­της Θεο­χά­ρης, εικα­στι­κός | Μυρ­τώ Μακρί­δη, ηθο­ποιός | Θεα­νώ Μετα­ξά, ηθο­ποιός | Αγγε­λι­κή Ανδρί­τσου, ηθο­ποιός | Ντί­να Κού­κου, ηθο­ποιός | Ανα­στα­σία Τσού­τση, ηθο­ποιός | Γιάν­νης Μπι­σμπι­κό­που­λος, ηθο­ποιός | Γιώρ­γος Βαφιάς, σκη­νο­γρά­φος | Δημή­τρης Παπα­βα­σι­λεί­ου, ηθο­ποιός | Λήδα Σιβι­σί­δη, ηθο­ποιός | Πάνος Μιχα­ήλ, φωτο­γρά­φος | Φανή Γρύλ­λη, ηθο­ποιός | Νίνα Γκου­βέ­λη, φωτο­γρά­φος | Σοφία Κορώ­νη, ηθο­ποιός, σκη­νο­θέ­της | Δημή­τρης Παπα­δά­τος, ηθο­ποιός | Λητώ Μεσ­σή­νη, λυρι­κή τρα­γου­δί­στρια | Σοφία Ρού­βα, ηθο­ποιός | Δάφ­νη Σοφια­νο­πού­λου, ηθο­ποιός | Γιώρ­γος Λύν­τζε­ρης, εικα­στι­κός | Αντώ­νης Χατζηα­ντώ­νης, μου­σι­κός | Μαρία Πίγκου, ηθο­ποιός |Έλε­να Σωκρά­τους, σκη­νο­θέ­τις | Κυρια­κή Σπυ­ρι­δω­νί­δου, παι­δα­γω­γός | Σόνια Ζαχα­ρά­του, δημο­σιο­γρά­φος, συγ­γρα­φέ­ας | Ανθή Ερμο­γέ­νους, δημο­σιο­γρά­φος, συγ­γρα­φέ­ας | Αλε­ξάν­δρα Διο­νά, φωτο­γρά­φος | Ιώ Βουλ­γα­ρά­κη, σκη­νο­θέ­τις | Μαντώ Κερα­μυ­δά, ηθο­ποιός | Νατά­σα Εξη­ντα­βε­λώ­νη, ηθο­ποιός | Leon of Athens (Τιμο­λέ­ων Βερέ­μης), τρα­γου­δο­ποιός | Χάρης Κού­σιος, χορο­γρά­φος | Άννα Μαρία Βέλ­λη (Amiyiami), ηθο­ποιός, YouTuber | Chrisanthos Cara, fashion designer | Ανδρέ­ας Κανελ­λό­που­λος, ηθο­ποιός | Βασί­λης Σαφός, ηθο­ποιός | Αγγε­λι­κή Τόμπρου, ηθο­ποιός, παι­δα­γω­γός θεά­τρου | Αιμι­λία Κορ­φιά, καθη­γή­τρια χορού, χορεύ­τρια | Εβί­τα Πιτα­ρά, χορεύ­τρια | Μαρ­κέλ­λα Γιαν­νά­του, ηθο­ποιός | Λευ­τέ­ρης Χαρί­τος, σκη­νο­θέ­της |Αγγε­λι­κή Πασπα­λιά­ρη, ηθο­ποιός | Άρης Δημο­κί­δης, συγ­γρα­φέ­ας, δημο­σιο­γρά­φος |Ρένα Μαρ­κο­πού­λου, makeup artist | Φώτης Νικο­λά­ου, χορο­γρά­φος, χορευ­τής |Μάριος Ιωάν­νου, ηθο­ποιός | Έλε­να Καλ­λι­νί­κου, performer, ηθο­ποιός | G.G.F., γρα­φί­στας | Γιάν­νης Αγγε­λό­που­λος, φωτο­γρά­φος | Βασί­λης Πανα­γιω­τί­δης, ηθο­ποιός, τρα­γου­δο­ποιός | Jalex Noel, εικα­στι­κός | Ηλί­ας Δού­λης, ποι­η­τής, σκη­νο­θέ­της, φωτο­γρά­φος | Δήμη­τρα Λιά­κου­ρα, σκη­νο­γρά­φος-ενδυ­μα­το­λό­γος | Μιχα­ή­λα Πλια­πλιά, αρχι­τέ­κτο­νας, σκη­νο­γρά­φος, συγ­γρα­φέ­ας | Κανελ­λο­πού­λου Φιλία, ηθο­ποιός | Πετρής Φαρ­σα­ρά­κης, ηθο­ποιός | Ράνια Γλυ­μί­τσα, χορεύ­τρια, καθη­γή­τρια χορού | Θάνος Κοσμί­δης, μου­σι­κός, performer | Ελευ­θε­ρία Αγγε­λί­τσα, ηθο­ποιός  Βαγ­γέ­λης Χατζη­νι­κο­λά­ου, ηθο­ποιός, σκη­νο­θέ­της | Φανή Παλιού­ρα, ηθο­ποιός |Ιωάν­νης Τσι­ρι­γώ­της, σκη­νο­γρά­φος | Κατε­ρί­να Δαμ­βό­γλου, σκη­νο­θέ­της, ηθο­ποιός |Γιάν­νης Χαρι­τί­δης, σκη­νο­θέ­της, παρα­γω­γός | Λαρί­σα Βέρ­γου, ηθο­ποιός | Κατε­ρί­να Αρχο­ντά­κη, χορεύ­τρια | Μαρί­να Μακρή, ηθο­ποιός | Space Manifesto, drag performer |Μάρ­θα Φριν­τζή­λα, ηθο­ποιός, σκη­νο­θέ­τις, τρα­γου­δί­στρια | Μίνα Λαμπρο­πού­λου, ηθο­ποιός | Δέσποι­να Ψαρ­ρο­πού­λου, ηθο­ποιός | Ευγε­νία Τζιρ­τζι­λά­κη, σκη­νο­θέ­τις |Ηρα­κλής Προ­κο­πί­ου, μου­σι­κός | Μαί­ρη Ράντου, χορεύ­τρια, χορο­γρά­φος | Μαριάν­να Λημναί­ου, σκη­νο­θέ­τις | Αγγε­λι­κή Στελ­λά­του, χορο­γρά­φος | Οδυσ­σέ­ας Ι. Κων­στα­ντί­νου (odyicon), σκη­νο­θέ­της-performer | Δημή­τρης Καστα­νιάς, ηθο­ποιός | Έλε­να Δελη­χρή­στου, τρα­γου­δί­στρια, μου­σι­κός, τρα­γου­δο­ποιός | Ιωάν­να Νεο­φύ­του  εικα­στι­κός | Παρα­σκευή Δαμά­σκου, ηθο­ποιός | Marina Satti, μου­σι­κός | Μυρ­τώ Λάμπρου, σκη­νο­γρά­φος | Γιώρ­γος Καρ­κάς, ηθο­ποιός | Μαρία Κου­βί­δη, θεα­τρο­λό­γος, ηθο­ποιός | Κώστας Λού­ζης – Skitsofrenis | Γιάν­νης Καλα­βρια­νός, σκη­νο­θέ­της | Harry Saxon, εικο­νο­γρά­φος | Σοφία Λαμπρο­πού­λου, μου­σι­κός | Περι­κλής Μαθιέλ­λης, φωτι­στής, διευθ. φωτο­γρα­φί­ας | Θάνος Χρυ­σαν­θό­που­λος, θεα­τρι­κός μετα­φρα­στής | Βασί­λης Βλα­στα­ράς, ζωγρά­φος | Αρνη­τής, εικο­νο­λή­πτης | Μπά­μπης Γαλια­τσά­τος, ηθο­ποιός | Κων­στα­ντί­να Αργυ­ρο­πού­λου Πέτρο­βα, ηθο­ποιός | Ελέ­νη Τζώρ­τζη, ηθο­ποιός, σκη­νο­θέ­της | Χρή­στος Φου­σέ­κης, καλ­λι­τέ­χνης | Γιάν­νης Πανα­γό­που­λος, ηθο­ποιός, σκη­νο­θέ­της | Κατε­ρί­να Γιαν­νο­πού­λου, σκη­νο­θέ­τις, ηθο­ποιός | Εμμα­νου­έ­λα Αλε­ξί­ου, ηθο­ποιός, συγ­γρα­φέ­ας, σκη­νο­θέ­της | Βασί­λης Στα­μα­τά­κης, ηθο­ποιός | Darla Qubit, drag artist, fashion designer | Δέσποι­να Σεβα­στή, εικα­στι­κή, θεω­ρη­τι­κή τέχνης | Ηλί­ας Σαπουν­τζά­κης, θεα­τρο­λό­γος, ηθο­ποιός | Δέσποι­να Σαρα­φεί­δου, ηθο­ποιός, μετα­φρά­στρια | Χρυ­σάν­θη Αυλω­νί­τη, ηθο­ποιός | Σοφία Ντώ­να, αρχι­τέ­κτο­νας-εικα­στι­κός | Κων­στα­ντί­νος Μενε­λά­ου, σκη­νο­θέ­της | Κυριά­κος Κου­ρου­τσα­βού­ρης, δημο­σιο­γρά­φος, casting director | Αθη­νά Ξαν­θά­κου, μου­σι­κός | Lia Haraki, artist on stage and off |  Άννα Κου­ρου­πού, αρθρο­γρά­φος, συγ­γρα­φέ­ας | Ρίνος Τζά­νης, ηθο­ποιός | Θοδω­ρής Κατσα­ρός, σκη­νο­θέ­της, συγ­γρα­φέ­ας | Κων­στα­ντί­νος Τζη­λί­νης, ηθο­ποιός, παρα­γω­γός | Δημή­τρης Μαν­δρι­νός, ηθο­ποιός | Μαί­ρη Μαρα­γκου­δά­κη, ηθο­ποιός, σκη­νο­θέ­τις  |  Γιώρ­γος Νάσιος, ηθο­ποιός, σκη­νο­θέ­της | Ιωσήφ Βαρ­δά­κης, σκη­νο­θέ­της | Georgia Lale, visual artist | Μαρία Μπα­γα­νά, ηθο­ποιός | Ειρή­νη Αϊβα­λιώ­του, δημο­σιο­γρά­φος, συγ­γρα­φέ­ας, ηθο­ποιός | Μπέσ­συ Γιαν­νο­πού­λου, θεα­τρι­κός παρα­γω­γός |  Μαρί­ζα Τσά­ρη, ηθο­ποιός | Μαρι­σία Παπα­λε­ξί­ου, λυρι­κή τρα­γου­δί­στρια | Steve Στι­βα­κτής, κομί­στας, εικο­νο­γρά­φος | Εύα Κολιο­πά­ντου, ζωγρά­φος | Βασι­λι­κή Κυπραί­ου, ηθο­ποιός | Μάρω Παπα­δο­πού­λου, ηθο­ποιός | Φώτης Απο­στο­λί­δης, ηθο­ποιός | Ανθή Παφί­ου, εικα­στι­κός, ερευ­νή­τρια, περ­φόρ­μερ | Λία Αγλα­ΐα Καρά­μπε­λα, ηθο­ποιός | Τατιά­να Μύρ­κου, χορο­γρά­φος |  Socrates, drag performer, curator | Bασι­λι­κή Κασπί­ρη, γλύ­πτρια | Σοφία Καρα­γιάν­νη, σκη­νο­θέ­της, ηθο­ποιός | Κώστας Γάκης, σκη­νο­θέ­της | Γιώρ­γος Καρ­γέλ­λης, ζωγρά­φος, εικο­νο­γρά­φος | Κατε­ρί­να Σκυ­λο­γιάν­νη, ηθο­ποιος | Αργύ­ρης Παπα­δη­μη­τρό­που­λος, σκη­νο­θέ­της |Στε­φα­νία Μπο­γδα­νο­πού­λου, αρχι­τέ­κτων εσ. χώρων, καθη­γή­τρια σχε­δί­ου | Χρυ­σάν­θη Θεο­δό­ση, ηθο­ποιός | Δήμη­τρα Κον­δυ­λά­του, εικα­στι­κός | Σοφία Μαρα­θά­κη, ηθο­ποιός, σκη­νο­θέ­τις | Sodomela, drag queen | Μενέ­λα­ος Καραν­τζάς, σκη­νο­θέ­της | Aphrodite HGW, drag performer | Μαρία Σια­καλ­λή, ποι­ή­τρια | Μάνος Καρα­τζο­γιάν­νης, ηθο­ποιός, σκη­νο­θέ­της | Αλέ­ξης Κων­στα­ντί­νος, ηθο­ποιός | Κλέα Αβρα­άμ, θεα­τρο­λό­γος | Cilia Martin Bitzidis, σκη­νο­θέ­της | Nikko Patrelakis, μου­σι­κός, σκη­νο­θέ­της, συνι­δρυ­τής του DOC TV | Μαρία Πανο­σιάν, μου­σι­κο­συν­θέ­της, τρα­γου­δί­στρια | Tonia Ainot, ζωγρά­φος, βίντεο αρτιστ. | Τέλ­λος Φίλης, συγ­γρα­φέ­ας | Μαρί­να Μαν­δρή, ηθο­ποιός | Δημή­τρης Σαρα­ντό­που­λος, παρα­γω­γός θεάματος/ακροάματος | Φένια Σταύ­ρου, ηθο­ποιός | Δημή­τρης Α. Κορί­ζης, μετα­φρα­στής, επι­με­λη­τής | Αντώ­νης Αντω­νί­ου, μου­σι­κός | Εβί­τα Ιωάν­νου, σκη­νο­θέ­της | Νεφέ­λη Ανα­νιά­δη, ηθο­ποιός |Τζωρ­τζί­να Δαλιά­νη, ηθο­ποιός | Τίνα Γιω­το­πού­λου, ηθο­ποιός | Δημή­τρης Καραν­τζάς, σκη­νο­θέ­της | Ιωάν­να Απο­στο­λο­πού­λου, ηθο­ποιός | Πέτρος Κον­να­ρής, performance artist | Ντό­ρις Θεο­δω­ρί­δη, ηθο­ποιός | Vassilis Mazomenos, film director, writer, producer | Αγγε­λι­κή Στρα­τά­κη, ηθο­ποιός, θεα­τρο­λό­γος | Angel Torticollis, visual artist | Kangela Tromokratisch, drag queen | Άγγε­λος κυρί­ου, μου­σι­κός | Πέτρος Παρά­σχης, γρα­φί­στας | Εύα Γιαν­να­κο­πού­λου, εικα­στι­κός | Ανα­στα­σία Ρεβή, σκη­νο­θέ­της | Άλκης Χατζηαν­δρέ­ου, εικα­στι­κός | Κτί­ρια τη νύχτα, μου­σι­κός | Ιωάν­να Λαζα­νά, θεα­τρό­φι­λος |Αντριά­να Μίνου, μου­σι­κός, συγ­γρα­φέ­ας | Sofia Bempeza, εικα­στι­κός, θεω­ρη­τι­κός της τέχνης | Angela Evangelo, γλύ­πτρια | Πολυ­ξέ­νη Σάβ­βα, ηθο­ποιός | Νίκο­λας Ανα­στα­σό­που­λος, ηθο­ποιός | Άννα Λάσκα­ρη, εικα­στι­κός | Μαρία Πετρί­δη, συγ­γρα­φέ­ας | Βέρα Λάρ­δη, ηθο­ποιός | Όμη­ρος Που­λά­κης, ηθο­ποιός | Kalliope Voutzali, photographer | Αρί­στη Σπύ­ρου, ηθο­ποιός | Νατά­σα Παπαν­δρέ­ου, ηθο­ποιός | Βασι­λεία Στυ­λια­νί­δου / Vassiliea Stylianidou, εικα­στι­κά / conceptual artist* | Λίνα Δημο­πού­λου, στι­χουρ­γός | Δήμη­τρα Ιωάν­νου, ποι­ή­τρια, φωτο­γρά­φος, εκδό­τρια |Ανα­στά­σης Πινα­κου­λα­κης, θεα­τρι­κός συγ­γρα­φέ­ας | Λευ­τέ­ρης Κου­λώ­νης, εικο­νο­γρά­φος | Mihàlis Intzièyanni, visual artist | John (sugahtank) Roumpanis, ζωγρά­φος | Μίνως Θεο­χά­ρης, ηθο­ποιός | Κυριά­κος Χατζη­ιω­αν­νου, χορο­γρά­φος, performer, επι­με­λη­τής | Μαρία Μιχαη­λί­δου ηθο­ποιός, δασκά­λα βου­δι­σμού | Στά­θης-Αλέ­ξαν­δρος Ζού­λιας, αρχι­τέ­κτων, εικα­στι­κός | saikaL, μου­σι­κός | Mark Brown, μου­σι­κός | Αλέ­ξαν­δρος Βούλ­γα­ρης, σκη­νο­θέ­της, μου­σι­κός | Πόπη Φου­ντου­κί­δου, writer, visual artist | Μυρ­τώ Γκό­νη, ηθο­ποιός | Αντριά­να Ανδρέ­ο­βιτς, ηθο­ποιός | Ειρή­νη Καρά­ο­γλου, ηθο­ποιός | Ξένια Κογ­χυ­λά­κη, χορεύ­τρια | Λιά­να Δενε­ζά­κη, συγ­γρα­φέ­ας, εικο­νο­γρά­φος | Μάνος Κρό­κος, συγ­γρα­φέ­ας | Ιωάν­νης Στα­μα­τί­ου, σχε­δια­στής υπο­δη­μά­των | Χάρης Κότσο­γλου, σχε­δια­στής, μου­σι­κός | Γιώρ­γος Στι­βα­νά­κης, ηθο­ποιός | Μαρία Βού­ρου, χορεύ­τρια | Άννα Καλο­γε­ρά, χορεύ­τρια | Άντζε­λα Μπρού­σκου, σκη­νο­θέ­τις | Ραλ­λού Πανα­γιώ­του, καλ­λι­τέ­χνης | Αρι­στεί­δης Καλ­λέρ­γης, μου­σι­κός | Ευαγ­γε­λία Κάπ­πα, αφη­γή­τρια | Χάρης Χαρα­λά­μπους, ηθο­ποιός | Βασι­λι­κή Νομί­δου, ηθο­ποιός |  Μαρία Σωτη­ρο­πού­λου, ηθο­ποιός | Ανδρέ­ας Κολ­λια­ρά­κης, ποι­η­τής | Ιάν­θη Αγγε­λί­ο­γλου, εικα­στι­κός | Γιάν­νης Σκουρ­λέ­της, σκη­νο­θέ­της | Θέμος Σκαν­δά­μης, συν­θέ­της, στι­χουρ­γός | Αγγε­λι­κή Αγα­λια­νού, αφη­γή­τρια | ΦΥΤΑ, καλ­λι­τέ­χνες | Φιλ Ιερό­που­λος, επι­με­λη­τής | Ελί­να Γιου­ναν­λή, φωτο­γρά­φος | Θανά­σης Χαλ­κιάς, σκη­νο­θέ­της, ηθο­ποιός | Δανάη Σύρ­ρου, εικα­στι­κός | Γιάν­νης Πρώ­ιος, ζωγρά­φο, σκη­νο­γρά­φος | Ιώκο – Ιωάν­νης Κοτί­δης, ηθο­ποιός, εικα­στι­κός, drag performer | Άντζε­λα Δημη­τρα­κά­κη, συγ­γρα­φέ­ας | Ίρις Τέο Λου­κό­που­λος, ποι­ή­τρια, εικο­νο­γρά­φος, Dj | Γιώρ­γος Δήμο­γλου, φοι­τη­τής Α.Π.Θ. Σχο­λή Καλών Τεχνών | Βασι­λι­κή Αδά­μου, ηθο­ποιός, σκη­νο­θέ­τις | Άρης Γεωρ­γί­ου, συγ­γρα­φέ­ας | Ελέ­νη Μαλι­γκού­ρα, φωτο­γρά­φος | Ανθή Γου­ρου­ντή, μου­σι­κός | Γιώρ­γος Ζαφει­ρί­ου, φωτο­γρά­φος, κινη­μα­το­γρα­φι­στής | Άρης Βέβης, ηθο­ποιός | Μαρία Δήμη­τρα Βέτ­τα, σκη­νο­γρά­φος, visual artist | Μαρ­γα­ρί­τα Αθα­να­σί­ου, εικα­στι­κός | Μαρι­λέ­να Παπαϊ­ω­άν­νου, συγ­γρα­φέ­ας | Μαρία Χρί­στου, τρα­γου­δί­στρια | Ρενέ Ηλι­κί­δου, ηθο­ποιός | Νεφ Κωστο­πού­λου, make-up artist, τρα­γου­δί­στρια | Ιάσων Bitter, ηθο­ποιός | Marianah Grindr, drag performer | Μαρι­λέ­να Αλι­γι­ζά­κη, εικα­στι­κός |Marsia Tzivara, σκη­νο­θέ­της | Δημή­τρης Χει­μώ­νας, σκη­νο­θέ­της, ηθο­ποιός | Maria F Dolores, εικα­στι­κός, performer | ActiVista, drag performer | Τσα­μπού­ρη Ελέ­νη, μου­σι­κός | Γκέ­λυ Καλα­μπά­κα, β.σκηνοθέτη | Έκτο­ρας Λυγί­ζος, σκη­νο­θέ­της | Ανέ­στης Αζάς, σκη­νο­θέ­της | Κώστας Μπε­βε­ρά­τος, γρα­φί­στας | Πηγή Δημη­τρα­κο­πού­λου, σκη­νο­θέ­τρια | Πέτρος Του­λού­δης, εικα­στι­κός καλ­λι­τέ­χνης | Στα­μά­της Κρα­ου­νά­κης, συν­θέ­της, στι­χουρ­γός, συγ­γρα­φέ­ας | Περ­σε­φό­νη Μύρ­τσου, εικα­στι­κός | Coreinna, Makeup Artist, Visual Artist | Οδυσ­σέ­ας Γραμ­μα­τι­κά­κης (ξέφρε­νο αερό­στα­το), συν­θέ­της, μου­σι­κός | Ηλέ­κτρα Γεν­να­τά, ηθο­ποιός | Γιώρ­γος Σύρ­μας, ηθο­ποιός |Πάμε­λα Πετσα­γκου­ρά­κη, σπου­δά­στρια Δρα­μα­τι­κής Σχο­λής | Ντί­να Αβα­για­νού, ηθο­ποιός | Μυρ­τώ Ξαν­θο­πού­λου, εικα­στι­κός | Ανα­στα­σία Γιαν­νά­κη, ηθο­ποιός, φωτο­γρά­φος | Γιάν­νης Σιού­της, ηθο­ποιός, σκη­νο­θέ­της | Εύη Γρη­γο­ρο­πού­λου, εικα­στι­κός | Μάνος Παπα­δά­κης , μου­σι­κός, συν­θέ­της | Ντε­λά­κος Από­στο­λος, εικα­στι­κός | Γιάν­νης Ηλιά­κης, μου­σι­κός | Παύ­λος Κατσι­βέ­λης, συν­θέ­της, μου­σι­κός |Πετρο­που­λος Τάσος, ηθο­ποιός | Μαρία Τσου­κνά­κη, εικα­στι­κός, σκη­νο­γρά­φος, θεα­τρο­λό­γος | Μαί­ρη Κάρ­δα­ρη, δρα­μα­το­θε­ρα­πεύ­τρια, εμψυ­χώ­τρια θεα­τρι­κού παι­χνι­διού (New York) | Mc Yinka, μου­σι­κός, τρα­γου­δι­στής, performer | Μαριέτ­τα Σπη­λιο­πού­λου, ηθο­ποιός | Έφη Γιαν­νο­πού­λου, μετα­φρά­στρια | Άννα Χατζη­σο­φιά, συγ­γρα­φέ­ας, ηθο­ποιός | Μαρ­λέν Μωυ­σί­δου, DJ | Μπέτ­τυ Βακα­λί­δου, συγ­γρα­φέ­ας, ηθο­ποιός | Βάσω Κου­λε­ντά­κη, θεα­τρο­λό­γος, εκπαι­δευό­με­νη δρα­μα­το­θε­ρα­πεύ­τρια |Βέρα Μακρο­μα­ρί­δου, ηθο­ποιός | ignis divina, drag queen | Διο­νύ­σης Μπου­λάς, ηθο­ποιός | Θανά­σης Πετρό­που­λος, ηθο­ποιός, δημιουρ­γός κόμικς | Αλκί­νο­ος Ιωαν­νί­δης, μου­σι­κός | Μαρ­γα­ρί­τα Συγ­γε­νιώ­του, λυρι­κή τρα­γου­δί­στρια | Lia Hide, τρα­γου­δο­ποιός | Γιάν­νης Στόλ­λας, ηθο­ποιός | Joanne David, fetish performer, τρα­γου­δί­στρια, ηθο­ποιός | Μαρι­λέ­να Παπα­δα­κά­κη, φοι­τή­τρια Καλών Τεχνών | Doerr Korina, σχε­διά­στρια | Ελέ­νη Καλα­ρά, ηθο­ποιός, σκη­νο­θέ­της | Άννη Θεο­χά­ρη, ηθο­ποιός, συγ­γρα­φέ­ας, περ­φορ­μερ | Αντώ­νης Βαβα­γιάν­νης, σκι­τσο­γρά­φος, μου­σι­κός | Θοδω­ρής Προ­δρο­μί­δης, εικα­στι­κός καλ­λι­τέ­χνης, σκη­νο­θέ­της | Γεωρ­γία Καρύ­δη, καλ­λι­τέ­χνης | Ειρή­νη Πολυ­δώ­ρου, ηθο­ποιός, μου­σι­κός, θεα­τρο­λό­γος | Lydia, ηθο­ποιός | Νίκη Σερέ­τη, ηθο­ποιός | Μαρία Λέτσιου, εικα­στι­κός καλ­λι­τέ­χνης | Ματί­να Τσι­μο­πού­λου, ποι­ή­τρια | Muchacho Bogdanopoulos, comedian, voice actor | Γιάν­νης Θεο­δω­ρό­που­λος, εικα­στι­κός | Yovel, Black Metal (Gr) | Ανα­στα­σία Δελη­γιάν­νη, φωτο­γρά­φος, εικα­στι­κή ψυχο­θε­ρα­πεύ­τρια | Ελί­ζα Ελε­ο­νώ­ρα Φραγ­γε­λά­κη, multiartist, αρχαιο­λό­γος | Maria Sarri, visual artist | Βανέσ­σα Πανα­γιω­το­πού­λου, αρχι­τέ­κτο­νας | Πολυ­ξέ­νη Σπυ­ρο­πού­λου, ηθο­ποιός | Natasha Lall, Multimedia Artist |Claude Favre, ποι­η­τής | Παι­δί Τραύ­μα, μου­σι­κός | Βαγ­γέ­λης Μάγει­ρος, ηθο­ποιός |Μυρ­τώ Ορφα­νου­δά­κη (Cyberella), Digital Designer | Anastasia Diavasti, visual artist, videographer | Σπύ­ρος Βασι­λά­κης, φοι­τη­τής Θεα­τρι­κών Σπου­δών | Χρι­στί­να Μπλι­θι­κιώ­τη, εικα­στι­κός | Τάσος Κου­κου­τάς, θεω­ρη­τι­κός του χορού | Παπα­δο­πού­λου Πόπη, εικα­στι­κός | Άρης Μπα­λής, ηθο­ποιός | Γιώρ­γος Σφυ­ρί­δης, ηθο­ποιός | Αλέ­ξης Τσιά­μο­γλου, χορο­γρά­φος | Ζαχα­ρί­ας Μαυ­ροει­δής, σκη­νο­θέ­της | Μενέ­λας Σια­φά­κας, σκη­νο­θέ­της, φωτο­γρά­φος, συνι­δρυ­τής των Queer theatre awards | Λήδα Του­λου­μά­κου, ηθο­ποιός | Μαρία Κολιο­πού­λου, χορο­γρά­φος | Δημή­τρης Ιωάν­νου, εικα­στι­κός | Μελίσ­σα Κωτσά­κη, ηθο­ποιός | Ioanna Antonarou, Dancer, Performing Artist | Volvi, μου­σι­κό συγκρό­τη­μα | Αθη­νά Σταυ­ρο­πού­λου, χορεύ­τρια |  Χρι­στί­να Ροκα­δά­κη, ηθο­ποιός | Έλε­να Κου­κό­λη, χορο­γρά­φος, εικα­στι­κός |  Εύη Αρέ­στη, κου­κλο­παί­κτρια | Χρι­στιά­να, ηθο­ποιός | Re Aphrodite, curatorial collective, Cyprus |Σύλ­βια Χατζη­γε­ωρ­γί­ου, χορο­γρά­φος, Κύπρος | Luther Blissett, μου­σι­κός | Γιάν­νης Παπα­γε­ωρ­γί­ου, μου­σι­κός | Παύ­λος Θανό­που­λος, σκη­νο­γρά­φος, ενδυ­μα­το­λό­γος |Μανώ­λης Κρα­νά­κης, κρι­τι­κός κινη­μα­το­γρά­φου | Χαρά Πλα­τά­κη, γλύ­πτρια | Ζωή Μαντά, φωτο­γρά­φος | Photini Papahatzi, cultural manager, educator & artist | Άλκης Παπα­στα­θό­που­λος, σκη­νο­θέ­της | Ειρή­νη Πετρά­κη, θεα­τρο­λό­γος | Άννα Ελε­φά­ντη, ηθο­ποιός | Christos Nanoulis, φωτο­γρά­φος | Έφη Καρα­γιαν­νο­πού­λου / k*ephi, ηθο­ποιός, χορεύ­τρια, drag performer | Γιώ­τα Δασκα­λά­κη, αφη­γή­τρια | Ηλί­ας Βογια­τζη­δά­κης, ηθο­ποιός | Δώρα Χρυ­σι­κού, ηθο­ποιός | John Antό­no, σκι­τσο­γρά­φος  |Ανδρια­νή Μαρού­λη, χορο­γρά­φος | Θωμάς Γκι­νού­δης, γρα­φί­στας | Χρυ­σού­λα Χρή­στου, σκη­νο­θέ­της, ηθο­ποιός | Pelagia Angelopoulou, Visual artist (Brussels) | Tosis, songwriter, filmmaker | Ερμιό­νη Μου­μού­ρη, ηθο­ποιός  | Αντώ­νης Μπο­σκο­ΐ­της, σκη­νο­θέ­της, δημο­σιο­γρά­φος Αντώ­νης Μπο­σκο­ΐ­της, σκη­νο­θέ­της, δημο­σιο­γρά­φος |Έλε­να Ακρί­τα, δημο­σιο­γρά­φος, συγ­γρα­φέ­ας | Χρή­στος Παπα­δό­που­λος, μου­σι­κός |Στέλ­λα Μπο­λω­νά­κη, εικα­στι­κός | Ιάκω­βος Μην­δρι­νός, ηθο­ποιός | Leonardo Gomez, χορευ­τής, χορο­γρά­φος | Stef Κamaris, γλύ­πτης | Zannis Z., ζωγρά­φος, μου­σι­κός, συγ­γρα­φέ­ας | Θεό­δω­ρος Δεν­δρι­νός, ζωγρά­φος, σχε­δια­στής | Αγνή Παπα­δέ­λη Ρωσ­σέ­του, χορεύ­τρια | Αντώ­νης Γεωρ­γί­ου, συγ­γρα­φέ­ας | Ζαφει­ρία Μάν­τζα­ρη, μου­σι­κός, θεα­τρο­λό­γος | Αντι­γό­νη Χαλα­μπαρ­δά­κη, γρα­φί­στρια | Εύα Βλασ­σο­πού­λου, σκη­νο­θέ­της | Γιώρ­γος Κυρί­τσης, σενα­ριο­γρά­φος, ηθο­ποιός | Καλ­λιό­πη Ζαχα­ρί­ου, visual artist designer | Αντι­γό­νη Τσα­γκα­ρο­πού­λου, fluffy καλ­λι­τέ­χνι­δα | Ρόζα Καλα­μα­ρά, εικα­στι­κός | Ελπί­δα Ρίκου, ανθρω­πο­λό­γος, εικα­στι­κός, TWIXTlab |Δωρο­θέα Κοντε­λε­τζί­δου, ιστο­ρι­κός, θεω­ρη­τι­κός της τέχνης | Κων­στα­ντί­νος Ντά­βρης, performer | Νικό­λας Στε­φα­δού­ρος, κομί­στας, εικο­νο­γρά­φος | Γιάν­νης Θωμα­δα­κης, συγ­γρα­φέ­ας | Χρή­στος Καπά­τος, σκη­νο­θέ­της, παρα­γω­γος | Constantine Skourlis, συν­θέ­της | Έλε­να Φάκου, δημο­σιο­γρά­φος, συγ­γρα­φέ­ας | Έλλη Πράν­τζου, ηθο­ποιός, αρθρο­γρά­φος | Dafni Antoniadou, χορο­γρά­φος, περ­φόρ­μερ | Χρή­στος Γερο­ντί­δης, ηθο­ποιός | Ειρή­νη Δερ­μι­τζά­κη, συγ­γρα­φέ­ας | ΑΜΟQA, Aθη­ναϊ­κό Mου­σείο Kου­ήρ Tεχνών | Μίκης Παντε­λούς, μου­σι­κός | Άδω­νις Φλω­ρί­δης, σκη­νο­θέ­της, συγ­γρα­φέ­ας (Λεμε­σός) | Φαί­δων Καστρής, ηθο­ποιός | Kristof Lamp, τρα­γου­δο­ποιός, performer |Μαρία Φαλά­ρα, σχε­διά­στρια κοσμη­μά­των | Ανδρέ­ας Παπα­δή­μας, τρα­γου­δο­ποιός | Τόνια Μακα­τσιά­νου, πια­νί­στρια | Χαρά Δημη­τριά­δη, ηθο­ποιός | Δάφ­νη Δρα­κο­πού­λου, χορεύ­τρια | Νίκος Βαβού­ρης, μοντέρ | Seremo Kavaore, συν­θέ­τις, ποι­ή­τρια, inter-disciplinary artist | Εύα Ατμα­τζί­δου, συν­θέ­της, τρα­γου­δο­ποιός |marlene kaminsky, ηθο­ποιός, σκη­νο­θέ­της | Murad Kandılcıoğlu, ηθο­ποιός | Σταυ­ρού­λα Κοντο­πού­λου, ηθο­ποιός | Νίκος Δασκα­λό­που­λος, ποι­η­τής, μου­σι­κός |Νεφέ­λη Σου­λα­κέλ­λη, εικα­στι­κός | Νίκος Για­βρό­που­λος, εικα­στι­κός, visual artist |Έρση Γιαν­νου­λά­του, εικα­στι­κός | Μαρία Χατζη­κλε­άν­θους, σκη­νο­γρά­φος | Χρι­στί­να Κου­τσού­μπα (Καμπά) συγ­γρα­φέ­ας, ερα­σι­τέ­χνης ηθο­ποιός | Σελή­νη Φιλιπ­πι­τζή, ηθο­ποιός | Παρα­σκευή Καλο­γε­ρά­κη, σκη­νο­θέ­τις, ηθο­ποιός | Bικτω­ρία Ζαφει­ρέλ­λη, ερα­σι­τέ­χνης ηθο­ποιός | Αθη­νά Τσαρ­νά, καθη­γή­τρια πιά­νου | Βασί­λης Θεο­τό­κης, makeup artist | Μαρ­γκώ Στά­μου, εικα­στι­κός | Μαρί­να Σιού­τη, εικα­στι­κός-γρα­φί­στρια |Βασι­λι­κή Δρί­βα, ηθο­ποιός | Βασί­λης Μόσχας, μου­σι­κός | Ανδρέ­ας Κολί­σο­γλου, ψυχο­λό­γος, χορευ­τής | Βασί­λης Παν­δής, ποι­η­τής | Αλε­ξία Καρα­βέ­λα, εικα­στι­κός | Βαλα­σία Συμε­ών, χορο­γρά­φος | Μελί­να Ιορ­δα­νί­δου, ηθο­ποιός | Έλε­να Πανα­γή, ηθο­ποιός |Ταξιάρ­χης Μπε­λη­γιάν­νης, αφη­γη­τής | Τίνα Βορε­ά­δη, εικα­στι­κός | Vasso Polymeni, choreographer | Ηρώ Απο­στο­λέλ­λη, χορεύ­τρια | Μαρ­γα­ρί­τα Ζαχα­ρί­ου, ηθο­ποιός | Μαρι­λέ­να Πετρί­δου, χορεύ­τρια, μου­σι­κός, Feldenkrais practitioner |Μάριος Πανα­γιώ­του, ηθο­ποιός | Μαρίσ­σα Τρια­ντα­φυλ­λί­δου, ηθο­ποιός | Έμμα Τσι­βρά, εκπαι­δευ­τι­κός, ποι­ή­τρια | Χρι­στί­να Μαξού­ρη, ηθο­ποιός, τρα­γου­δί­στρια | Γωγώ Παπαϊ­ω­άν­νου , ηθο­ποιός | Γιώρ­γος Δού­σος, μου­σι­κός | Nalyssa Green, μου­σι­κός |Φανή Σοφο­λό­γη, εικα­στι­κός, περ­φόρ­μερ | Κων­στα­ντί­νος Ράπτης, αρχαιο­λό­γος, εικα­στι­κός | Γρη­γό­ρης Λια­κό­που­λος, σκη­νο­θέ­της | Ορέ­στης Τάτσης, σκη­νο­θέ­της |Γιάν­νης Γιγουρ­τά­κης, εικα­στι­κός | Πανη­γυ­ρο­πού­λου Σεμί­να, ηθο­ποιός | Σπύ­ρος Αση­μέ­νιος, ηθο­ποιός | Ειρη­ναί­ος Μαρά­κης, ποι­η­τής | Φένια Χρή­στου, μου­σι­κός |Τάσος Παπα­δό­που­λος, ηθο­ποιός | Νίνα Ράπη, συγ­γρα­φέ­ας | Πέτρα Μαυ­ρί­δη, ηθο­ποιός | Amalita Catsantoni, Int. Designer | Θοδω­ρής Κου­του­βί­δης, φωτο­γρά­φος |Yiannis Pappas, visual artist-performer | Αλέ­ξης Ρίγλης, σκη­νο­θέ­της | The Krank, Visual artist | Ηλέ­κτρα Τσα­κα­λία, ηθο­ποιός | Μαρία Κανελ­λο­πού­λου, ηθο­ποιός |Βαγ­γέ­λης Μαχαί­ρας, μου­σι­κός, συν­θέ­της | Τασία Μάρη, αφη­γή­τρια παρα­μυ­θιών |Άρης Κλει­σού­ρας, τρα­γου­δο­ποιός | Βάσω Καβα­λιε­ρά­του, ηθο­ποιός |  Νέστωρ Kοψι­δάς, ηθο­ποιός | Μπέτ­τυ Χαρ­λαύ­τη, ερμη­νεύ­τρια | Διο­νύ­σης Κατα­μπε­λί­σης, καλ­λι­τέ­χνης του δρό­μου | Λευ­τέ­ρης Στα­μπού­λο­γλου, μου­σι­κο­συν­θέ­της | Alex@ndra Tsiorou, LGBTQI Event Organization | Μάρ­σα Μακρή, σκη­νο­θέ­τις, σενα­ριο­γρά­φος |Myrto Gondicas, μετα­φρά­στρια | Φαίη Τζα­νε­το­πού­λου, σκη­νο­θέ­της | Ιωάν­να Αγγε­λί­δη, ηθο­ποιός | Ιωάν­να Αγγε­λί­δη, ηθο­ποιός | Παν­δώ­ρα Μου­ρί­κη, σκηνοθέτης+εικαστικός | Τάνια Ζαχα­ριά­δη, εικα­στι­κός | Μαρία Τομα­ρά, δημο­σιο­γρά­φος | Νικό­λας Καρα­γκια­ού­ρης, ηθο­ποιός του μελο­δρά­μα­τος | Τζέ­νη Θηραί­ου, σπου­δά­στρια δρα­μα­τι­κής σχο­λής | Katerina Antonaki, Visual communication designer | Τζί­να Δημα­κο­πού­λου, ψυχο­θε­ρα­πεύ­τρια, μου­σι­κός | Θάνια Μπα­ξε­βά­νη, textile designer | Georges Salameh, Lens based artist | Χρι­στί­να Πέν­να, σκη­νο­γρά­φος, ερευ­νή­τρια, δημιουρ­γός performance | Αγγε­λι­κή Μπό­ζου, εικα­στι­κός | Ευγε­νία Βλα­χά­κη, αρχι­τέ­κνων, καλ­λι­τέ­χνης | Κατε­ρί­να Φωτει­νά­κη, μου­σι­κός | Ευδο­ξία Ανδρου­λι­δά­κη, ηθο­ποιός | Γιώ­τα Κοτσέ­τα, μου­σι­κός παρα­γω­γός | Θεο­δώ­ρα Μαλά­μου, εικα­στι­κός | Ιωάν­να Μιχα­λά, ηθο­ποιός | Μελί­να Βαφειά­δου, visual artist, φοι­τή­τρια Γερ­μα­νί­ας | Kαί­τη Κρι­τσω­τά­κη, ηθο­ποιός | Βάσια Πασπά­λη, ηθο­ποιός |Irène Bonnaud, σκη­νο­θέ­τις | Δανάη Στε­φά­νου, μου­σι­κός | Κατε­ρί­να Καρα­τζά, μου­σι­κός | Λίνα Γιαν­νο­πού­λου, παρα­γω­γός | Ερι­φύ­λη Στε­φα­νί­δου, ηθο­ποιός |Vaggelis Mina, φωτο­γρά­φος, καλ­λι­τέ­χνης | Μαρία Λάπ­πα, performer, χορο­γρά­φος | Μιχαη­λί­δου Ελέ­νη, γλύ­πτρια | Νίκος Τσα­γκα­ρά­κης, κρι­τι­κός- ιστο­ρι­κός κινη­μα­το­γρά­φου | Κώστας Ζήκος, παρα­γω­γός ραδιο­φώ­νου | Oliver Doherty, εικα­στι­κός, μου­σι­κός | Αργυ­ρώ Λογα­ρά, ηθο­ποιός | Κώστας Μπου­γιώ­της, τρα­γου­δι­στής | Duru, μου­σι­κός | Decy Bell, μου­σι­κός | Μαρι­λέ­να Ορφα­νού (Loo), συν­θέ­της, Dj | Someone Who Isn’t Me, συγκρό­τη­μα | Κέντρο Ελέγ­χου Τηλε­ο­ρά­σε­ων, πολι­τι­στι­κός χώρος | Τατιά­να Άννα Πίτ­τα, ηθο­ποιός | Νέλ­λη Που­λο­πού­λου, ηθο­ποιός, σκη­νο­θέ­τις | Μαλα­μα­τέ­νια Γκό­τση, ηθο­ποιός | Ειρη­ναί­ος Μαρά­κης, ποι­η­τής |Διο­νυ­σία, μου­σι­κός, τρα­γου­δί­στρια | Ζώγια Σεβα­στια­νού, ηθο­ποιός | Δημή­τρης Κίκλης, τρα­γου­δι­στής, μου­σι­κός, ηθο­ποιός | Δήμη­τρα Βουρ­γα­ρί­δη, εκπαι­δευ­τι­κός, εικα­στι­κός | Νίκος Τσο­λά­κο­γλου, εικα­στι­κός | Νίκος Γιού­σεφ, Γρη­γό­ρης Κλιού­μης, Τάσος Πέπ­πας, μου­σι­κοί (Υπό­γεια Ρεύ­μα­τα) | ‘Αντζυ Σπη­λιω­το­πού­λου, εικα­στι­κός |Φρύ­νη Θετά­κη, μου­σι­κός, ηθο­ποιός | Αλέ­ξης Μαστι­χια­δης, τσε­μπα­λί­στας | Δάφ­νη Χρο­νό­που­λου, συγ­γρα­φέ­ας | Μαί­ρη Δαλά­κου, συν­θέ­της, τρα­γου­δί­στρια | Γιώρ­γος Λυν­τζέ­ρης, εικα­στι­κός, σκη­νο­γρά­φος | Ανα­στα­σία Κότσα­λη, λυρι­κή τρα­γου­δί­στρια |Αστέ­ρης Αστε­ριά­δης, συγ­γρα­φέ­ας | Βασι­λι­κή Κοσκι­νιώ­του, ζωγρά­φος | Κώστας σαχ­πα­ζής, καλ­λι­τέ­χνης | Δήμη­τρα Παπα­δη­μη­τρο­πού­λου, εικα­στι­κός | Ελέ­νη Τζα­τζι­μά­κη, ποι­ή­τρια | Φανή Πλα­τσα­τού­ρα, δημο­σιο­γρά­φος | Ελευ­θε­ρία Άνθη, φωτο­γρά­φος, εικα­στι­κός | Γιώρ­γος Απο­στό­λου, ραδιο­φω­νι­κός παρα­γω­γός, dj | Μαρία Μαθιου­δά­κη, τρα­γου­δο­ποιός | Μαρία Χατζηεμ­μα­νου­ήλ, μετα­φρά­στρια | Μαρία Παπα­δο­πού­λου, χορεύ­τρια | Οδυσ­σέ­ας Κων­στα­ντό­που­λος, μου­σι­κός | Τραϊ­ά­να Αθα­να­σιά­δου, ψυχο­λό­γος, τρα­γου­δί­στρια | Ελέ­νη Ντού­ξη, ποι­ή­τρια | Άννα Παν­τζέ­λη, ηθο­ποιός, συγ­γρα­φέ­ας, σκη­νο­θέ­της | Σίλας Σερα­φείμ, ηθο­ποιός, stand-up κωμι­κός |Λήδα Μοσχαν­δρέ­ου, αρχι­τέ­κτων | Σοφία Αντω­να­κά­κη, εικα­στι­κός | Κρυ­στάλ­λη Γλυ­νια­δά­κη, ποι­ή­τρια | Μαρ­γα­ρί­τα Παπα­γε­ωρ­γί­ου, ποι­ή­τρια | Κατε­ρί­να Μιμί­κου, Visual Artist | Κατε­ρί­να Χιω­τί­νη, ηθο­ποιός, θεα­τρο­λό­γος  | Ειρή­νη Γιαν­νά­κη, ποι­ή­τρια |Κατε­ρί­να Μαλα­κα­τέ, συγ­γρα­φέ­ας | Ήλια Παπα­νι­κο­λά­ου, οργά­νω­ση παρα­γω­γής συναυ­λιών | Αντώ­νης Αντω­νί­ου, εικα­στι­κός | Σέβη Τσά­μπαλ­λα, ερευ­νή­τρια, επι­με­λή­τρια εκθέ­σε­ων | Αλε­ξάν­δρα Τσο­τα­νί­δου, χορεύ­τρια, χορο­γρά­φος |Πανα­γιώ­της Λάμπρου, εικα­στι­κός |  Ορφέ­ας Γεωρ­γί­ου, ηθο­ποιός, μου­σι­κός, performer | Μαρι­λέ­να Γερ­μα­νού, ηθο­ποιός, χορεύ­τρια | Ζωή Μου­ντού­ρη, γρα­φί­στρια | Ελέ­νη savasana Ανδρε­ά­δου, ζωγρά­φος, ηθο­ποιός | Γιάν­νης Κορ­ρές, σκη­νο­θέ­της |Φάνης Παπα­γε­ωρ­γί­ου, ποι­η­τής | Τάκης Βαμ­βα­κί­δης, ηθο­ποιός | Matwali Κων­στα­ντί­να Κου­του­λά­κη, ηθο­ποιός | Μαρία Γορ­γία, χορο­γρά­φος, σκη­νο­θέ­της, performer, καθη­γή­τρια χορού | Στρα­τού­λα Χιώ­τη, ηθο­ποιός, τρα­γου­δί­στρια | ‘Αλκης Ζού­πας, ηθο­ποιός | Άννα Μιχε­λή, σκη­νο­θέ­της | Χρί­στος Γ. Παπα­δό­που­λος, στι­χουρ­γός | Λίνα Πάβλο­βα, τρα­γου­δί­στρια | Πένυ Τοπιν­τζή, θεα­τρο­λό­γος, εκπαι­δευ­τι­κός | Kanellos COB, εικο­νο­γρά­φος | Ελευ­θε­ρία Δρα­κου­λί­δου, ηθο­ποιός | Μάρ­λι Αλει­φέ­ρη, ενδυ­μα­το­λό­γος | Δώρα Ζού­μπα, χορεύ­τρια, krama artspace | Ελέ­νη Λάπ­πα, μου­σι­κός | MHNYMAL, δια­δι­κτυα­κός καλ­λι­τέ­χνης | Στέ­φα­νος Χαν­δέ­λης, visual artist | Ευτυ­χία Φραν­τζε­σκά­κη, ηθο­ποιός | Ρηνιώ Κυρια­ζή, ηθο­ποιός | Lia Hide, singer/songwriter/composer | Άννα Τσου­λού­φη-Λάγιου, εικα­στι­κός | Κων­στα­ντί­νος Ασπιώ­της, ηθο­ποιός, σκη­νο­θέ­της | Μαρί­να Σαμάρ­κου, ηθο­ποιός | Ευτυ­χία Πανα­γιώ­του, ποι­ή­τρια | Valli Ioannou, μου­σι­κός | Μαρία Παπα­γε­ωρ­γί­ου, μου­σι­κός |Κορί­να Παπα­φρά­γκου, ζωγρά­φος, χαρά­κτρια | Φαί­δρα Βόκα­λη, κινη­μα­το­γρα­φί­στρια |Πέτρος Σκυ­θιώ­της, ποι­η­τής | Χάρης Σταυ­ρα­κά­κης, μου­σι­κός | Ευαγ­γε­λία Θερια­νού, αρχι­τέ­κτο­νας-σκη­νο­γρά­φος | Ανα­στα­σία Παπα­θα­νά­ση, ερα­σι­τέ­χνης ηθο­ποιός |Μαριάν­θη Μιχαη­λί­δου, χορεύ­τρια, χορο­γρά­φος | Μαρία Στά­μου, φοι­τή­τρια θεα­τρο­λο­γί­ας | Ηλί­ας Φου­ντού­λης, κωμι­κός, συγ­γρα­φέ­ας | Έλε­να Πολυ­γέ­νη, ποι­ή­τρια | Γιώ­τα Ιωαν­νί­δου, εικα­στι­κός | Ζαχα­ρά­κη Χρι­στί­να, εικα­στι­κός | Αγγε­λι­κή Καρυ­στι­νού, ηθο­ποιός, σκη­νο­θέ­της | Ελέ­νη Δού­δα­λη, εικα­στι­κός | Πατρί­τσια Λάζου, χορο­γρά­φος, σκη­νο­θέ­της, θεα­τρο­λό­γος | Elena Manouelides | Νατά­σα Λυμπε­ρο­πού­λου, ηθο­ποιός |Άρτε­μις Ανα­στα­σιά­δου, κινη­μα­το­γρα­φί­στρια | Γιώρ­γος Αλε­βυ­ζά­κης, ηθο­ποιός | Poka-Yio, εικα­στι­κός | Αλέ­ξαν­δρος Κανα­βός, ηθο­ποιός | Νίκος Καρα­γέ­ωρ­γος, σκη­νο­θέ­της | Νικό­λας Κου­τσο­δό­ντης, ποι­η­τής | Ευφη­μία Καλο­γιάν­νη, ηθο­ποιός | Λήδα Παπα­κων­στα­ντί­νου, performer | Αργυ­ρή Μπε­ζά­τη, χει­ρο­τέ­χνης | Τερέ­ζα Παπ­πά. εικα­στι­κός | Sugahspank!, μου­σι­κός, εικα­στι­κός, performer | Θοδω­ρής Μάρ­κο­γλου, ιστο­ρι­κός τέχνης, επι­με­λη­τής Κρα­τι­κού Μου­σεί­ου Σύγ­χρο­νης Τέχνης | Κωστής Στα­φυ­λά­κης, εικα­στι­κός, θεω­ρη­τι­κός τέχνης | Σαβ­βί­να Πετρί­δου, ηθο­ποιός, σκη­νο­θέ­της | Ξένια Αλε­ξί­ου ηθο­ποιός | Σμαρ, δημιουρ­γός κόμικς, εικο­νο­γρά­φος |Μαριάν­να Λάζα­ρη. Χορεύτρια/ ηθο­ποιός | Αθη­νά Κεφα­λά, σκη­νο­θέ­της | Δάφ­νη Ανέ­στη, δημο­σιο­γρά­φος, φωτογράφος |

 _______________________________________________________________________________________________________

Ο Ειρηναίος Μαράκης γεννήθηκε στα Χανιά το 1986, απόφοιτος της τεχνικής εκπαίδευσης. Συμμετέχει με ποιήματα του στα συλλογικά έργα (e‑books) ενώ ποιήματα του έχουν δημοσιευτεί σε διάφορες λογοτεχνικές σελίδες. Αρθρογραφεί στην εφημερίδα Αγώνας της Κρήτης καθώς και στο διαδικτυακό πολιτικό και πολιτιστικό περιοδικό Ατέχνως. Διατηρεί το ιστολόγιο Λογοτεχνία και Σκέψη.
Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο