Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

 H Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα ΚΚΕ σχετικά με το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Βενεζουέλα

 

Η Ευρω­κοι­νο­βου­λευ­τι­κή Ομά­δα του ΚΚΕ κατα­ψή­φι­σε το ψήφι­σμα που κατέ­θε­σαν στο ευρω­κοι­νο­βού­λιο το Λαϊ­κό Κόμ­μα, οι Σοσιαλ­δη­μο­κρά­τες, οι Φιλε­λεύ­θε­ροι και οι Συντη­ρη­τι­κοί Μεταρ­ρυθ­μι­στές, για την κατά­στα­ση στη Βενε­ζου­έ­λα. Σε σχε­τι­κό ενη­με­ρω­τι­κό δελ­τίο της ΕΟ του ΚΚΕ, ανα­φέ­ρε­ται ότι “το ψήφι­σμα, που στρα­τεύ­ε­ται με τα κόμ­μα­τα της αντι­πο­λί­τευ­σης, απευ­θύ­νει μετα­ξύ άλλων κάλε­σμα στην Ύπα­τη Εκπρό­σω­πο για την εξω­τε­ρι­κή πολι­τι­κή της ΕΕ «να εξε­τά­σει ενερ­γά, σε συνερ­γα­σία με διε­θνείς και περι­φε­ρεια­κούς οργα­νι­σμούς, άλλα μέτρα που θα δώσουν στην ΕΕ τη δυνα­τό­τη­τα να επα­να­φέ­ρει πλή­ρως τη δημο­κρα­τία στη Βενεζουέλα»”.

“Πρό­κει­ται δηλα­δή”, επι­ση­μαί­νει η ΕΟ του ΚΚΕ, “για ένα ακό­μα ψήφι­σμα του Ευρω­κοι­νο­βου­λί­ου, όπως αντί­στοι­χα προη­γού­με­να για τη Συρία, τη Λιβύη, την Ουκρα­νία κ.ά. που απο­τε­λεί προ­πο­μπό και προ­ε­τοι­μα­σία για ιμπε­ρια­λι­στι­κές στρα­τιω­τι­κές επεμ­βά­σεις της ΕΕ, μαζί με τις ΗΠΑ κι άλλους ιμπε­ρια­λι­στι­κούς οργα­νι­σμούς, όπως το ΝΑΤΟ”.

“Δεν νομι­μο­ποιεί­ται η ΕΕ, αυτή η δια­κρα­τι­κή ένω­ση του κεφα­λαί­ου και τα όργα­νά της, να ανα­γο­ρεύ­ο­νται σε δήθεν προ­στά­τες των λαϊ­κών ελευ­θε­ριών σε “τιμη­τές” και όργα­να επι­βο­λής των “δημο­κρα­τι­κών αξιών” και “αρχών” της ΕΕ. Είναι υπο­κρι­τι­κό το ενδια­φέ­ρον όλων των αστι­κών δυνά­με­ων, της ΕΕ, των ΗΠΑ, για τους νεκρούς δια­δη­λω­τές και τις λαϊ­κές ελευ­θε­ρί­ες στη Βενε­ζου­έ­λα. Το μόνο που τους ενδια­φέ­ρει είναι οι δικοί τους επι­χει­ρη­μα­τι­κοί όμι­λοι να επι­κρα­τή­σουν των αντα­γω­νι­στών τους και να βάλουν στο χέρι τον ενερ­γεια­κό πλού­το της Βενε­ζου­έ­λας, της πρώ­της πετρε­λαιο­πα­ρα­γω­γού χώρας στον κόσμο” ανα­φέ­ρει η Ευρω­κοι­νο­βου­λευ­τι­κή Ομά­δα του ΚΚΕ.

“Απο­κρύ­πτο­ντας αυτήν την πραγ­μα­τι­κό­τη­τα, κυβέρ­νη­ση και ΝΔ, διε­ξά­γουν ένα καβγά εντυ­πώ­σε­ων σχε­τι­κά με την κατά­στα­ση στη Βενε­ζου­έ­λα, προ­κει­μέ­νου να συγκα­λύ­ψουν τη στρα­τη­γι­κή τους σύμπλευ­ση στην προ­ώ­θη­ση της αντερ­γα­τι­κής πολι­τι­κής. Απο­κα­λυ­πτι­κή είναι και η στά­ση ευρω­βου­λευ­τών του ΣΥΡΙΖΑ, που ενώ αρχι­κά είχαν ψηφί­σει κατά, εμφα­νί­ζο­νται τώρα… ότι απεί­χαν από την ψηφο­φο­ρία” προσθέτει.

“Το ΚΚΕ έχει έγκαι­ρα ανα­λύ­σει τις οικο­νο­μι­κές, πολι­τι­κές και κοι­νω­νι­κές εξε­λί­ξεις στη Βενε­ζου­έ­λα, τονί­ζο­ντας ότι η δια­χεί­ρι­ση του καπι­τα­λι­σμού, οποια­δή­πο­τε μορ­φή κι αν έχει, φιλε­λεύ­θε­ρη ή σοσιαλ­δη­μο­κρα­τι­κή, είναι σε αντί­θε­ση με τα λαϊ­κά συμ­φέ­ρο­ντα κι ανά­γκες. Το ΚΚΕ έγκαι­ρα και τεκ­μη­ριω­μέ­να είχε προει­δο­ποι­ή­σει ότι από τη στιγ­μή που οι κυβερ­νή­σεις των τελευ­ταί­ων χρό­νων στη Βενε­ζου­έ­λα επέ­λε­ξαν όχι τη σύγκρου­ση με το κεφά­λαιο της χώρας, αλλά το συμ­βι­βα­σμό και τη συνερ­γα­σία με ένα τμή­μα του, ο λαός της Βενε­ζου­έ­λας θα πλη­ρώ­νει το μάρ­μα­ρο της αντι­λαϊ­κής πολι­τι­κής, τους αντα­γω­νι­σμούς ανά­με­σα σε μερί­δες της αστι­κής τάξης, που σήμε­ρα οξύ­νο­νται” επι­ση­μαί­νει η ΕΟ του Κόμ­μα­τος, κατα­λή­γο­ντας ότι “το ΚΚΕ έχει κατα­δι­κά­σει και κατα­δι­κά­ζει κάθε ξένη ιμπε­ρια­λι­στι­κή επέμ­βα­ση. Εκφρά­ζει στα­θε­ρά την αλλη­λεγ­γύη του στο λαό της Βενε­ζου­έ­λας, που όπως και κάθε λαός, έχει το απο­κλει­στι­κό δικαί­ω­μα να ανα­τρέ­ψει τις αντι­λαϊ­κές πολι­τι­κές, να απαλ­λα­γεί με τη δύνα­μη και την πάλη του από τα δεσμά της εκμε­τάλ­λευ­σης του κεφα­λαί­ου, να πάρει στα χέρια του την εξου­σία και να γίνει ιδιο­κτή­της του πλού­του που παράγει”.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο