Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

🚩Σε θέση μάχης 🚩μόνο με ένα πολύ πιο ισχυρό ΚΚΕ

Μπαί­νου­με από σήμε­ρα στη μάχη για τις εκλο­γές της 7ης Ιούλη. 
Σε αυτές τις εθνι­κές εκλο­γές, σε συν­θή­κες μάλι­στα ανό­δου της συντη­ρη­τι­κής πολι­τι­κήςεξαι­τί­ας και της σημε­ρι­νής κυβέρ­νη­σης, που ανα­στή­λω­σε τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, συνε­χί­ζο­ντας την ίδια αντι­λαϊ­κή πολι­τι­κή — κρί­νε­ται κυρί­ως πόσο ισχυ­ρός θα είναι ο ελλη­νι­κός λαός, το λαϊ­κό κίνη­μα την επό­με­νη μέρα, για να οργα­νώ­σει την αντε­πί­θε­σή του.
Κι αυτό σήμε­ρα μπο­ρεί να το δώσει μόνο ένα πολύ πιο ισχυ­ρό ΚΚΕ.
Γι’ αυτό η ψήφος όχι μόνο των κομ­μου­νι­στών αλλά όλων των αρι­στε­ρών, των προ­ο­δευ­τι­κών ανθρώ­πων, των ανθρώ­πων του μόχθου δεν πρέ­πει αυτήν τη φορά να σκορ­πι­στεί δεξιά ή αρι­στε­ρά, σε κόμ­μα­τα που κυβέρ­νη­σαν και μας μάτω­σαν, σε ανα­χώ­μα­τα και επι­λο­γές που με άλλα συν­θή­μα­τα υπη­ρε­τούν την ίδια πολι­τι­κή. Αλλά ούτε και σε ακό­μα πιο αντι­δρα­στι­κές, φασι­στι­κές, ακρο­δε­ξιές λύσεις, τύπου Χρυ­σής Αυγής ή Ελλη­νι­κής Λύσης.
Όλες οι αιτί­ες των αδιε­ξό­δων και των μεγά­λων προ­βλη­μά­των για το λαό μας είναι παρού­σες.
Όλοι οι παρα­πά­νω είναι συνυ­πεύ­θυ­νοι και βεβαί­ως τα προ­βλή­μα­τα είναι εδώ.
[Δήλω­ση του Δημή­τρη Κουτσούμπα]
Στο δήμο Πάτρας, όπου επα­νε­κλέ­χτη­κε δήμαρ­χος ο Κώστας Πελε­τί­δης, με νέες δυνά­μεις συνε­χί­ζου­με την αγω­νι­στι­κή πορεία. 
Στους υπό­λοι­πους δήμους, από θέση αντι­πο­λί­τευ­σης, θα δώσου­με τη μάχη για τις λαϊ­κές ανάγκες
Τώρα είναι η στιγ­μή για ένα πολύ πιο ισχυ­ρό ΚΚΕ, που είναι στα­θε­ρός αντί­πα­λος της πολι­τι­κής των κυβερ­νή­σε­ων του μεγά­λου κεφα­λαί­ου, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, στα­θε­ρή δύνα­μη στο πλευ­ρό του λαού

Η ΜΑΧΗ ΤΟΥ Β’ ΓΥΡΟΥ ΣΕ ΠΑΤΡΑ — ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ — ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ — ΧΑΪΔΑΡΙ — ΙΚΑΡΙΑ

Στο μετα­ξύ… εντεί­νο­νται οι διερ­γα­σί­ες στα αστι­κά κόμματα

  • Ο ΣΥΡΙΖΑ, έτοι­μος για τις «συναι­νέ­σεις» που έχει ανά­γκη το κεφά­λαιο δια στό­μα­τος Αλ.Τσίπρα, μετά τα συγ­χα­ρη­τή­ριά του στους υπο­ψη­φί­ους του ΣΥΡΙΖΑ για τον «πολι­τι­κό πολι­τι­σμό» με τον οποίο έδω­σαν τη μάχη, αλλά και σε όσους εκλέ­χτη­καν, και αρκού­με­νος να δηλώ­σει ότι σημα­σία έχει «να ξέρεις και να χάνεις, το σημα­ντι­κό­τε­ρο είναι να σηκώ­νε­σαι πάλι όρθιος και να παλεύ­εις», παρα­πέ­μπο­ντας στη «μάχη των μαχών», όπως χαρα­κτή­ρι­σε τις εθνι­κές εκλο­γές, δεν παρέ­λει­ψε να δια­μη­νύ­σει στους εκλεγ­μέ­νους της ΝΔ την ετοι­μό­τη­τα των εκλεγ­μέ­νων με τον ΣΥΡΙΖΑ να «βάλουν πλά­τη» στη συνέ­χι­ση της αντι­λαϊ­κής πολι­τι­κής, όπως αυτή εξει­δι­κεύ­ε­ται σε δήμους και Περι­φέ­ρειες, λέγο­ντας ότι με το νέο θεσμι­κό σύστη­μα απαι­τού­νται προ­γραμ­μα­τι­κές συγκλί­σεις και συνερ­γα­σί­ες. «Οι πολι­τι­κές αντι­θέ­σεις και δια­φο­ρές είναι γνω­στές (…) όμως πιστεύω θα δοθεί μια δυνα­τό­τη­τα όπου υπάρ­χει κοι­νός τόπος να υπάρ­χουν συλ­λο­γι­κές απο­φά­σεις»
  • Η ΝΔ «Ενω­τι­κή» ενά­ντια στο λαό και τις ανά­γκες του θα είναι «δίπλα στους περι­φε­ρειάρ­χες και δημάρ­χους», τάζο­ντάς τους περισ­σό­τε­ρες αρμο­διό­τη­τες και «οικο­νο­μι­κή αυτο­τέ­λεια», ακό­μα μεγα­λύ­τε­ρη δυνα­τό­τη­τα να ταρά­ξουν τους δημό­τες στους φόρους, κι ενώ η κρα­τι­κή χρη­μα­το­δό­τη­ση θα συνε­χί­σει να μειώ­νε­ται. Ζήτη­σε ειδι­κά από τους περι­φε­ρειάρ­χες να στα­θούν σύμ­μα­χοί της στην «προ­σέλ­κυ­ση επεν­δύ­σε­ων» και για να ανοί­ξουν νέα πεδία κερ­δο­φο­ρί­ας στο κεφά­λαιο. Συν­δέ­ο­ντας τα χτε­σι­νά απο­τε­λέ­σμα­τα με τις επερ­χό­με­νες εθνι­κές εκλο­γές, επα­νέ­φε­ρε το αφή­γη­μά του για μια «φωτει­νή» Ελλά­δα, που την σχε­διά­ζει να φέξει για το κεφάλαιο.
  • Η γνω­στή «επι­στο­λή», όπου γίνε­ται ανα­φο­ρά στη «νέα συγκυ­βέρ­νη­ση Μητσο­τά­κη – Γεν­νη­μα­τά (…) (και) του “Ποντί­ου Πιλά­του” ΚΚΕ … το παγί­ως σίγου­ρο κόμ­μα υπέρ των καπι­τα­λι­στών…» (!), που φιλο­ξέ­νη­σε  η «Αυγή», σε ένα πνεύ­μα απει­λών για το τι θα πάθει ο λαός αν δεν ψηφί­σει ΣΥΡΙΖΑ (φαί­νε­ται δεν έχουν συνέλ­θει ακό­μα από το κατα­κέ­φα­λο του εκλο­γι­κού απο­τε­λέ­σμα­τος…) δεί­χνει τι μας περι­μέ­νει, εν μέσω κοκο­ρο­μα­χιών και εν όψει των εκλο­γών της 7ης Ιούλη
  • Απο­χώ­ρη­σε ο Ευ. Βενι­ζέ­λος από το ΚΙΝΑΛ, όταν η ηγε­σία του ΚΙΝΑΛ ανα­κοί­νω­σε ότι στις επι­κεί­με­νες εθνι­κές εκλο­γές, με από­φα­ση Γεν­νη­μα­τά, επι­κε­φα­λής του ψηφο­δελ­τί­ου επι­κρα­τεί­ας τίθε­ται ο Γ. Καμί­νης |> «Ευχα­ρί­στη­σα την κυρία Γεν­νη­μα­τά για­τί αντι­λαμ­βά­νε­ται το ρόλο μου ως ευρύ­τε­ρο, αυτό όμως αντι­φά­σκει με την πρό­τα­σή της για τη συμ­με­το­χή μου στην τελευ­ταία θέση του ψηφο­δελ­τί­ου επι­κρα­τεί­ας. Εξέ­φρα­σα τη βεβαιό­τη­τά μου ότι αντι­λαμ­βά­νε­ται πλή­ρως τις πολι­τι­κές συνέ­πειες της επι­λο­γής της. Δεν της ευχή­θη­κα καλή επι­τυ­χία σε ένα σχέ­διο που καθι­στά το ΚΙΝΑΛ ουρά του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά την ευχα­ρί­στη­σα για­τί θα έχω πλέ­ον τη δυνα­τό­τη­τα, χωρίς κομ­μα­τι­κές δεσμεύ­σεις, να υπε­ρα­σπι­στώ δυνα­μι­κά τις θέσεις μου για το μέλ­λον της πατρίδας».
  • Παραι­τή­θη­κε ο Π. Λαφα­ζά­νης από τη θέση του Γραμ­μα­τέα της ΛΑΕ με ομι­λία του στην ΚΕ του Αρι­στε­ρού Ρεύ­μα­τος, λαμ­βά­νο­ντας «πλή­ρως και στο ακέ­ραιο την πολι­τι­κή ευθύ­νη του κάκι­στου εκλο­γι­κού απο­τε­λέ­σμα­τος της ΛΑΕ στις ευρωεκλογές».

Στην Ευρώ­πη, η ανα­μόρ­φω­ση του αστι­κού πολι­τι­κού σκη­νι­κού, μετά και τις ανα­κα­τα­τά­ξεις που επέ­φε­ραν οι ευρω­ε­κλο­γές, οδή­γη­σε μετα­ξύ άλλων σε παραί­τη­ση της προ­έ­δρου του SPD, ανα­ζω­πυ­ρώ­νο­ντας τα σενά­ρια για το μέλ­λον του κυβερ­νη­τι­κού συνα­σπι­σμού, ενώ στις δημο­σκο­πή­σεις οι Πρά­σι­νοι εκτο­πί­ζουν CDU/CSU από την πρώ­τη θέση.

Επι­μέ­λεια  Ομά­δα ¡H.lV.S!

Επι­κοι­νω­νία — [ FaceBook |>1<|-|>2<| ] — Blog

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο