Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

? Γ. Πρωτούλης: Όσο γίνεται περισσότερους αγωνιστές της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Όσο γίνε­ται περισ­σό­τε­ρους αγω­νι­στές της «Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης» στο Περι­φε­ρεια­κό Συμ­βού­λιο και για­τί όχι και πρώ­τη δύνα­μη, τόνι­σε ο Γιάν­νης Πρω­τού­λης υπο­ψή­φιος περι­φε­ρειάρ­χης Αττι­κής, στη συζή­τη­ση με τους υπο­ψή­φιους που διορ­γά­νω­σε ο «Ιανός».

Η συζή­τη­ση περιε­λάμ­βα­νε πέντε ενό­τη­τες: Αρμο­διό­τη­τες, Απορ­ρίμ­μα­τα, Επι­χει­ρη­μα­τι­κή Ανά­πτυ­ξη, Πολι­τι­κή Προ­στα­σία και οι Συνεργασίες

Αρμοδιότητες

Ο κ. Πρω­τού­λης χαρα­κτή­ρι­σε «υπο­κρι­τι­κό να μιλά­με σήμε­ρα για το ζήτη­μα των αρμο­διο­τή­των όταν πίσω από τους ανθυ­πο­ψή­φιους υπάρ­χουν κόμ­μα­τα που υπέ­γρα­ψαν και τρία μνη­μό­νια για την τοπι­κή διοί­κη­ση Α΄και Β΄βαθμού (Καπο­δί­στρια, Καλ­λι­κρά­τη, Κλει­σθέ­νη) που την «προ­σα­να­το­λί­ζουν να γίνει μεσά­ζο­ντας επι­χει­ρη­μα­τι­κών συμ­φε­ρό­ντων εκχω­ρώ­ντας βασι­κές κοι­νω­νι­κές ανά­γκες που έπρε­πε να καλύ­πτο­νται από τις δημό­σιες υπηρεσίες».

Ως παρά­δειγ­μα αλλη­λο­ε­πι­κά­λυ­ψης αλλά και εκχώ­ρη­σης αρμο­διο­τή­των ανέ­φε­ρε τον Κηφι­σό «η αρι­στε­ρή όχθη ανή­κει στους δήμους, η δεξιά στο υπουρ­γείο και η κοί­τη στην Περι­φέ­ρεια» ως θέμα που παρά­γει άλλο­θι για τις εργα­σί­ες που απαι­τού­νται όταν παρου­σιά­ζει προ­βλή­μα­τα. Επί­σης, χαρα­κτή­ρι­σε τα ρέμα­τα «το μεγα­λύ­τε­ρο πρό­βλη­μα των αντι­πλημ­μυ­ρι­κών έργων καθώς «πέρα­σαν στην αρμο­διό­τη­τα της Περι­φέ­ρειας για την αστυ­νό­μευ­ση και τον καθα­ρι­σμό χωρίς ολο­κλη­ρω­μέ­νο σχεδιασμό».

Στη Δ/νση Υγεί­ας στη λεω­φό­ρο Αλε­ξάν­δρας, είπε «η υπη­ρε­σία έχει απα­ξιω­θεί και τα αντι­γρι­πι­κά εμβό­λια έχουν περά­σει σε ιδιώ­τες με το ανά­λο­γο παρά­βο­λο ακό­μα και για τον ψεκα­σμό των κου­νου­πιών οι εργο­λά­βοι έχουν πάρει την αρμο­διό­τη­τα όπως και για τους φωτει­νούς σηματοδότες.

Απορρίματα

Ο κ. Πρω­τού­λης προ­σο­μοί­α­σε τον προ­ϋ­πο­λο­γι­σμό της Περι­φέ­ρειας, ίδιο με όλους τους προη­γού­με­νους, σημειώ­νο­ντας ότι θα είναι και στο μέλ­λον ο ίδιος «αν δεν κάνου­με μία απο­φα­σι­στι­κή στρο­φή να στη­ρί­ξου­με τις λαϊ­κές μάζες. Το 40% δινό­ταν για αστι­κές ανα­πλά­σεις, βιο­κλι­μα­τι­κές πλα­τεί­ες πρα­σί­νου και για τη Γαλά­ζια οικο­νο­μία, σεμι­νά­ρια, εκθέ­σεις και λιγό­τε­ρο από 10% δίνε­ται για τα αντι­πλημ­μυ­ρι­κά έργα, αντι­σει­σμι­κή θωρά­κι­ση, αντι­πυ­ρι­κή προ­στα­σία, σχο­λεία κλπ.

Ο κ. Πρω­τού­λης άνοι­ξε τη συζή­τη­ση για τα απορ­ρίμ­μα­τα και τη Φυλή, δια­φω­νώ­ντας με τη λογι­κή της δια­χεί­ρι­σης που απο­φέ­ρει κέρ­δος. «Η λογι­κή του κέρ­δους δεν χωρά­ει στο ζήτη­μα της υγεί­ας, η οποία συν­δέ­ε­ται με το σοβα­ρό ζήτη­μα της δια­χεί­ρι­σης των απορ­ριμ­μά­των. Αυτό είναι το κύριο θέμα το οποίο πρέ­πει να γνω­ρί­ζει ο κόσμος για να δρά­σει ενά­ντια στη λογι­κή των εργο­λά­βων, της Ευρω­παϊ­κής Ένω­σης και όσων τους υπο­στη­ρί­ζουν». Ανα­φε­ρό­με­νος στους κατοί­κους της Δ. Αθή­νας που υφί­στα­νται τις συνέ­πειες από τα σκου­πί­δια όλης της Αττι­κής είπε ότι έχουν αυξη­θεί οι νεο­πλα­σί­ας σε ποσο­στό 31%. Χαρα­κτή­ρι­σε ψέμα τη δημιουρ­γία ΧΥΤΥ αντί ΧΥΤΑ στο Γραμ­μα­τι­κό, όπου δια­μορ­φώ­θη­κε κύτ­τα­ρο για δύο εκ. κυβι­κά μέτρα με δυνα­τό­τη­τα επέ­κτα­σης άλλα δύο, προ­κει­μέ­νου «να κερ­δη­θεί χρό­νος μέχρι να έρθουν να εγκα­τα­στα­θούν τα εργο­στά­σια καύ­σης που θα παρά­γουν RTF (καύ­σι­μη ύλη σε τσι­με­ντο­βιο­μη­χα­νί­ες) για να εισπράτ­τουν λίγοι και εκλε­κτοί σε βάρος της δημό­σιας υγεί­ας, όπως σημεί­ω­σε ο ίδιος.

Για την ανάπτυξη και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας

Για την επι­χει­ρη­μα­τι­κή ανά­πτυ­ξη ανέ­φε­ρε ότι η Τοπι­κή Διοί­κη­ση δεν είναι ανώ­νυ­μη εται­ρεία για να κάνει μπίζ­νες, πρέ­πει να επι­λύ­ει τα οξυ­μέ­να λαϊ­κά προ­βλή­μα­τα. Πρό­σθε­σε ότι ανά­πτυ­ξη είναι να γίνει νοσο­κο­μείο στην Ανα­το­λι­κή Αττι­κή που απο­τε­φρώ­θη­κε το Μάτι, να γίνει ο αντι­σει­σμι­κός έλεγ­χος στα σχο­λεία και απο­χε­τευ­τι­κό σύστη­μα διό­τι ακό­μα και σήμε­ρα περιο­χές της Αττι­κής έχουν βόθρους.

Να υπάρ­ξει ολο­κλη­ρω­μέ­νος σχε­δια­σμός προ­στα­σί­ας των ανθρώ­πων για να μην πνι­γό­μα­στε όταν βρέ­χει και να μην και­γό­μα­στε στον καύσωνα.

Για την Πολιτική Προστασία

Ειδι­κά στην ενό­τη­τα για την Πολι­τι­κή Προ­στα­σία ο Γιάν­νης Πρω­τού­λης υπο­γράμ­μι­σε τις σοβα­ρές πολι­τι­κές ευθύ­νες για την ανυ­παρ­ξία της και για το γεγο­νός ότι αντι­πλημ­μυ­ρι­κά έργα και αντι­πυ­ρι­κές υπο­δο­μές αντι­με­τω­πί­ζο­νται με τη λογι­κή κόστους-οφέ­λους και δεν είναι επιλέξιμα.

Τόνι­σε ότι μόνο το ΚΚΕ και η «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση» ξεσή­κω­σαν το λαό για να διεκ­δι­κή­σει ολο­κλη­ρω­μέ­νο σχε­δια­σμό προ­στα­σί­ας από τα φυσι­κά φαι­νό­με­να. Αντί­θε­τα κυβέρ­νη­ση και περι­φε­ρεια­κή αρχή δια­βε­βαί­ω­ναν ότι όλα ήταν άρι­στα λίγες μέρες πριν τις φονι­κές πλημ­μύ­ρες στη Μάν­δρα και την πολύ­νε­κρη πυρ­κα­γιά στο Μάτι.

Για τις συνεργασίες

Για τις συνερ­γα­σί­ες ανέ­φε­ρε ότι οι παρα­τά­ξεις του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ συνερ­γά­στη­καν στο Περι­φε­ρεια­κό Συμ­βού­λιο και στον πρώ­το και στο δεύ­τε­ρο προ­ϋ­πο­λο­γι­σμό της Περι­φέ­ρειας Αττι­κής, καθώς συμ­φω­νούν στα βασι­κά ζητήματα.

Τόνι­σε ότι το ΚΚΕ και η «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση» δεν κάνει παζά­ρια για τη συγκρό­τη­ση ψηφο­δελ­τί­ων και στα δημο­τι­κά συμ­βού­λια και πως αγω­νί­ζε­ται και διεκ­δι­κεί την ικα­νο­ποί­η­ση των δικαιω­μά­των του λαού.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο