Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

? Δ. Κουτσούμπας: Αντεπίθεση με ισχυρό ΚΚΕ παντού η απάντηση στο σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημή­τρης Κου­τσού­μπας, σε απο­ψι­νή του ομι­λία στην πολι­τι­κή συγκέ­ντρω­ση που διορ­γά­νω­σε η Τομε­α­κή Οργά­νω­ση Λιβα­δειάς του ΚΚΕ απηύ­θυ­νε κάλε­σμα συμπό­ρευ­σης με το ΚΚΕ και στις καθη­με­ρι­νές μάχες και σε όλες τις εκλο­γι­κές μάχες “για να κάνου­με την πραγ­μα­τι­κή δια­φο­ρά με ισχυ­ρό ΚΚΕ παντού”.

Όπως επι­σή­μα­νε, αυτό σημαί­νει “να δεχτούν ένα μεγά­λο πλήγ­μα τα κόμ­μα­τα του κεφα­λαί­ου της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ και οι κολα­ού­ζοι τους”, σημαί­νει “να γκρε­μι­στεί από την τρί­τη θέση η ναζι­στι­κή εγκλη­μα­τι­κή ΧΑ, αυτά τα τσι­ρά­κια του συστήματος”.

“Κάνου­με την πραγ­μα­τι­κή δια­φο­ρά στις τοπι­κές εκλο­γές σημαί­νει: Λιγό­τε­ροι δήμαρ­χοι και περι­φε­ρειάρ­χες, μεσά­ζο­ντες των επι­χει­ρη­μα­τι­κών συμ­φε­ρό­ντων σε κάθε περιο­χή, έτοι­μοι και ικα­νοί να εξει­δι­κεύ­ουν την αντι­λαϊ­κή πολι­τι­κή σε τοπι­κό επί­πε­δο. Σημαί­νει ενί­σχυ­ση της Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης στην περι­φέ­ρεια και στο δήμο” είπε ο Δ. Κου­τσού­μπας, προ­σθέ­το­ντας “αυτό εδώ, στη Βοιω­τία σημαί­νει να απο­κτή­σει επι­τέ­λους η Λιβα­δειά κομ­μου­νι­στή δήμαρχο”.

Ανα­φέρ­θη­κε στις “ψεύ­τι­κες δια­χω­ρι­στι­κές γραμ­μές που στή­νουν από μια ο ΣΥΡΙΖΑ με τη δήθεν «προ­ο­δευ­τι­κή συμ­μα­χία» του και από την άλλη η ΝΔ με το «μέτω­πο ενά­ντια στο λαϊ­κι­σμό» για να εμπο­δί­σουν το λαό να δει την στρα­τη­γι­κή τους σύγκλι­ση στα στρα­τη­γι­κά, και κρί­σι­μα για τη ζωή του λαού, ζητήματα.

Όπως σημεί­ω­σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ “μοιά­ζουν σαν δύο στα­γό­νες νερό όταν μιλά­νε για την καπι­τα­λι­στι­κή ανά­πτυ­ξη, “δηλα­δή την ανά­καμ­ψη των κερ­δών του κεφα­λαί­ου” που έχει ως προ­ϋ­πό­θε­ση “να παρα­μεί­νουν σε ισχύ όλοι οι εφαρ­μο­στι­κοί νόμοι των μνη­μο­νί­ων, να παρα­μεί­νει ως έχει και να ενι­σχυ­θεί το αντερ­γα­τι­κό οικο­δό­μη­μα, να προ­χω­ρή­σουν οι αντι­λαϊ­κές μεταρ­ρυθ­μί­σεις, να υλο­ποι­η­θούν οι δεσμεύ­σεις απέ­να­ντι στην ΕΕ και το ΔΝΤ και να συνε­χί­ζει ο λαός να ματώ­νει για πλη­ρω­θεί ένα χρέ­ος που δεν δημιούρ­γη­σε ο ίδιος, μόνο και μόνο για να μένει χρή­μα στα κρα­τι­κά ταμεία για τις επεν­δύ­σεις του κεφαλαίου”.

Όλα τα υπό­λοι­πα περί «δίκαι­ης ανά­πτυ­ξης» του ΣΥΡΙΖΑ και «βιώ­σι­μης ανά­πτυ­ξης για όλους» της ΝΔ είναι το ίδιο παρα­μύ­θι που θέλουν να που­λή­σουν στους εργα­ζό­με­νους και στους αγρό­τες” πρόσθεσε.

Μίλη­σε για τα ειδι­κά ζητή­μα­τα που αφο­ρούν στην Κωπα­ΐ­δα και είπε ότι το ΚΚΕ θα στη­ρί­ξει τα δίκαια αιτή­μα­τα των αγρο­τών όπως, τη ρύθ­μι­ση των χρε­ών των φτω­χών αγρο­τών, με ταυ­τό­χρο­νη παρο­χή ειδι­κών διευ­κο­λύν­σε­ων για βελ­τιώ­σεις στα χωρά­φια τους από δημό­σιο απο­κλει­στι­κά φορέα, τη δια­νο­μή της αδιά­θε­της γης σε ακτή­μο­νες αγρό­τες και ανέρ­γους, μια ειδι­κή απο­κλει­στι­κά δημό­σια, καλά οργα­νω­μέ­νη υπη­ρε­σία συντή­ρη­σης και βελ­τί­ω­σης των υπο­δο­μών άρδευ­σης, οδο­ποι­ί­ας και αποθήκευσης.

Είπε ακό­μα ότι το ΚΚΕ θα στη­ρί­ξει το αίτη­μα για αρδευ­τι­κά έργα εξοι­κο­νό­μη­σης του υδά­τι­νου δυνα­μι­κού της περιο­χής με κλει­στούς αγω­γούς και βαρύ­τη­τα που θα απο­σκο­πούν και στη μεί­ω­ση του κόστους παρα­γω­γής, καθώς και το αίτη­μα που ανα­φέ­ρε­ται στη μόνι­μη — στα­θε­ρή φρο­ντί­δα των υπο­δο­μών από ειδι­κή απο­κλει­στι­κά δημό­σια υπη­ρε­σία, με μόνι­μους εργα­ζό­με­νους, επαρ­κή εξο­πλι­σμό γραμ­μα­τεια­κής και λογι­στι­κής υπο­στή­ρι­ξης, επι­στη­μο­νι­κή υπο­στή­ρι­ξη των καλ­λιερ­γειών και τεχνι­κές υπη­ρε­σί­ες για τη μελέ­τη και υλο­ποί­η­ση των απα­ραί­τη­των έργων και την συντή­ρη­ση των υφι­στα­μέ­νων υπο­δο­μών και μηχα­νη­μά­των, απο­κλεί­ο­ντας παράλ­λη­λα την παρου­σία εργολάβων.

Ο Δ. Κου­τσού­μπας είπε ότι “ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε η ΝΔ μπο­ρούν με σχέ­διο να καλύ­ψουν τις ανά­γκες του λαού μας για δου­λειά, παι­δεία, υγεία, για ζωή με δικαιώ­μα­τα. Για­τί το σχέ­διο τους είναι κομ­μέ­νο και ραμ­μέ­νο στα μέτρα της κερ­δο­φο­ρί­ας του μεγά­λου κεφα­λαί­ου, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ”.

“Μόνο το επε­ξερ­γα­σμέ­νο σχέ­διο του ΚΚΕ, απα­ντά στην ανά­γκη του λαού μας να καλύ­ψει τις σύγ­χρο­νες ανά­γκες του. Προ­ϋ­πό­θε­ση είναι ένας λαός, οργα­νω­μέ­νος, απο­φα­σι­σμέ­νος να βαδί­σει το δικό του δρό­μο, να επι­βά­λει το δίκιο του για να ικα­νο­ποι­ή­σει τις σύγ­χρο­νες ανά­γκες του.

Η κοι­νω­νι­κο­ποί­η­ση των συγκε­ντρω­μέ­νων μέσων παρα­γω­γής, θα απε­λευ­θε­ρώ­σει μεγά­λες ανα­ξιο­ποί­η­τες ανα­πτυ­ξια­κές δυνα­τό­τη­τες που έχει σήμε­ρα η Ελλά­δα οι οποί­ες μπο­ρούν να ικα­νο­ποι­ή­σουν τα λαϊ­κά συμ­φέ­ρο­ντα” τόνισε.

Είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ “μοιά­ζουν σαν δύο στα­γό­νες νερό” όταν μιλούν για την γεω­στρα­τη­γι­κή ανα­βάθ­μι­ση της χώρας, δηλα­δή “τον στό­χο της ελλη­νι­κής αστι­κής τάξης για την ανα­βάθ­μι­ση των συμ­φε­ρό­ντων της στην ευρύ­τε­ρη περιο­χή η οποία έχει μπει στο τρα­πέ­ζι της μοι­ρα­σιάς των ιμπε­ρια­λι­στών. Γι αυτό και συντάσ­σο­νται με τα σχέ­δια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, όχι μόνο στα Βαλ­κά­νια αλλά στην ευρύ­τε­ρη περιο­χή. Τα οποία βέβαια, αντα­γω­νί­ζο­νται με αυτά της Ρωσί­ας και της Κίνας”.

Επι­σή­μα­νε ότι “τον ρόλο του σημαιο­φό­ρου των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην περιο­χή, η κυβέρ­νη­ση του ΣΥΡΙΖΑ, τον κέρ­δι­σε επά­ξια, αφού απο­δεί­χτη­κε πιο ΝΑΤΟϊ­κή και από το ΝΑΤΟ, πιο φιλο­α­με­ρι­κά­νη και από τον ίδιο τον Τραμπ”.

Τόνι­σε ότι “η επί­σκε­ψη Τσί­πρα, μαζί με επι­χει­ρη­μα­τί­ες, στη Βόρεια Μακε­δο­νία απο­δει­κνύ­ει ότι η Συμ­φω­νία των Πρε­σπών, εκτός από τους αμε­ρι­κα­νο­ΝΑ­ΤΟϊ­κούς σχε­δια­σμούς, υπη­ρε­τεί και συγκε­κρι­μέ­να συμ­φέ­ρο­ντα του ελλη­νι­κού κεφα­λαί­ου, που διεκ­δι­κούν μερί­δια απ’ τις αγο­ρές των Βαλ­κα­νί­ων και θα κερ­δί­σουν από τις μπίζ­νες στη γει­το­νι­κή χώρα. Έτσι οι μεγα­λο­ε­πι­χει­ρη­μα­τί­ες θα πάρουν τις επι­χει­ρή­σεις τους από την Ελλά­δα και θα πάνε στα Σκό­πια, για να αυξή­σουν τα κέρ­δη τους, αφού πλη­ρώ­νουν 300 ευρώ μισθό και η εργα­σια­κή ζού­γκλα είναι εκεί χει­ρό­τε­ρη από ότι στην Ελλάδα”.

“Αυτούς που δεν συμ­φέ­ρει είναι τους δύο λαούς, τα συμ­φέ­ρο­ντα των οποί­ων θυσιά­ζο­νται στο βωμό των επι­χει­ρη­μα­τι­κών αντα­γω­νι­σμών και κερ­δών και των επι­κίν­δυ­νων σχε­δί­ων των ΗΠΑ — ΝΑΤΟ. Για παρά­δειγ­μα, η υπο­χρέ­ω­ση της Ελλά­δας για την επι­τή­ρη­ση του ενα­έ­ριου χώρου της Β. Μακε­δο­νί­ας στην οποία ανα­φέρ­θη­κε ο κ. Τσί­πρας, είναι ΝΑΤΟϊ­κή υπο­χρέ­ω­ση” είπε ο Δ. Κου­τσού­μπας, προ­σθέ­το­ντας ότι πέραν της Βόρειας Μακε­δο­νί­ας, ήδη η ελλη­νι­κή πολε­μι­κή αερο­πο­ρία επι­τη­ρεί το Μαυ­ρο­βού­νιο και την Αλβανία”.

“Το επι­χεί­ρη­μα της ασφά­λειας της περιο­χής, που επι­κα­λέ­στη­κε ο πρω­θυ­πουρ­γός, είναι του­λά­χι­στον γελοίο, για­τί ουσια­στι­κά καλεί­ται ο ελλη­νι­κός λαός να πλη­ρώ­σει εκα­το­ντά­δες χιλιά­δες ευρώ για την υλο­ποί­η­ση της ΝΑΤΟϊ­κής επι­θε­τι­κής πολι­τι­κής στα Βαλ­κά­νια και την ευρύ­τε­ρη περιο­χή” σημείωσε

“Αυτό σημαί­νει “μεντε­σές” του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ” επι­σή­μα­νε, σημειώ­νο­ντας στη συνέ­χεια, ότι “ο πρώ­τος που έτρε­ξε να συγ­χα­ρεί τον Έλλη­να πρω­θυ­πουρ­γό ήταν ο Αμε­ρι­κα­νός πρέ­σβης”, ενώ “δεν είναι τυχαίο ότι ο Πάπας της Ρώμης τον προ­τεί­νει για βρα­βείο Νόμπελ. Κι από κοντά όλα τα κορά­κια των ευρω­παϊ­κών μονο­πω­λί­ων, από δεξιούς, κεντρώ­ους, αρι­στε­ρούς, νεο­φι­λε­λεύ­θε­ρους, ακρο­δε­ξιούς ευρω­βου­λευ­τές ζητά­νε να πάρουν Νόμπελ Τσί­πρας-Ζάεφ: Και φου­σκώ­νουν τα λει­ριά από περη­φά­νια ο Τσί­πρας κι η παρέα του, αντί να ψάχνουν πού να κρυ­φτούν από ντρο­πή. Αλλά μήπως τους έχει μεί­νει και καμιά τσίπα;”.

Ο Δ. Κου­τσου­μπας ανέ­φε­ρε ότι “το πραγ­μα­τι­κό δίλημ­μα που μπαί­νει μπρο­στά στο λαό είναι ένα: Θα συνε­χί­σου­με στον ίδιο δρό­μο, αυτού του σάπιου εκμε­ταλ­λευ­τι­κού συστή­μα­τος, που απο­δε­δειγ­μέ­να φέρ­νει νέα δει­νά ή θα αντε­πι­τε­θού­με μαζι­κά και δυνα­μι­κά παντού, για ν’ ανοί­ξει επι­τέ­λους ο δρό­μος για την ικα­νο­ποί­η­ση των σύγ­χρο­νων κοι­νω­νι­κών αναγκών;”

Είπε ότι “η δική μας απά­ντη­ση είναι αντε­πί­θε­ση με ισχυ­ρό το ΚΚΕ παντού. Και στις ευρω­ε­κλο­γές και στις δημο­τι­κές και περι­φε­ρεια­κές και στις βουλευτικές”.

Ανα­φέρ­θη­κε στον Νώντα Κοτσι­κώ­να υπο­ψή­φιο δήμαρ­χο Λιβα­δειάς με την “Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση” καθώς και στους άλλους υπο­ψη­φί­ους δημάρ­χους της “Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης”, στον Κώστα Μπασ­δέ­κη υπο­ψή­φιο Περι­φε­ρειάρ­χη, και στον υπο­ψή­φιο ευρω­βου­λευ­τή του ΚΚΕ Γιάν­νη Βάγκο, μέλος της Πανελ­λα­δι­κής Επι­τρο­πής των Αγρο­τι­κών Μπλόκων.

“Δίνου­με τη μάχη στις βου­λευ­τι­κές εκλο­γές για να γκρε­μί­σου­με τη ΧΑ από την τρί­τη θέση παντού και ειδι­κά εδώ στη Βοιω­τία. Όλοι οι προ­ο­δευ­τι­κοί και δημο­κρά­τες άνθρω­ποι, ξέρουν ότι στη Βοιω­τία μόνο το ΚΚΕ μπο­ρεί να το κατα­φέ­ρει αυτό. Αυτή τη φορά δεν θα χαρα­μί­σουν την ψήφο τους σε άλλα κόμ­μα­τα. Θα την ρίξουν στο ΚΚΕ” κατέ­λη­ξε στην ομι­λία του ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο