Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

🚩 ΕΛΑ ΚΙ ΕΣΥ 🚩 ΣΤΑ ΜΑΘΗΤΙΚΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΣ ΚΝΕ?

1 1Τα Μαθη­τι­κά μας Φεστι­βάλ, φέτος, είναι αφιε­ρω­μέ­να στους μαθη­τές που έχουν όνει­ρα για τη ζωή και το μέλ­λον τους και δε συμ­βι­βά­ζο­νται με την κατά­στα­ση που ζουν στο σπί­τι και το σχο­λείο τους. Προ­βλη­μα­τί­ζο­νται για όσα συμ­βαί­νουν γύρω τους, είναι ανή­συ­χα πνεύ­μα­τα και ψάχνουν απα­ντή­σεις στα χιλιά­δες «για­τί»…

.… .… .… .… .… .… …

Το σενά­ριο της ζωής μας, του κόσμου γύρω μας, δεν μας αρέ­σει Δε γρά­φτη­κε μόνο του. Το έγρα­ψαν άλλοι…

2 2

  • Το σχο­λείο μας γίνε­ται όλο και χει­ρό­τε­ρο, ψυχο­φθόρο, ατε­λεί­ω­το εξε­τα­στι­κό κέντρο που «αδειά­ζει» τις τσέ­πες των γονιών μας και «γεμί­ζει» εμάς άγχος, ανα­σφά­λεια, αγω­νία. Το νομο­σχέ­διο της κυβέρνη­σης ΣΥΡΙΖΑ κάνει το σχο­λείο ακό­μα πιο εξο­ντω­τι­κό, με περισ­σό­τε­ρες εξε­τά­σεις και λιγό­τε­ρες γνώ­σεις.
  • Η ζωή η δική μας και των γονιών μας είναι σε μνη­μόνιο διαρ­κεί­ας. Γι’ αυτό κυβέρ­νη­ση ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ έχουν ψηφί­σει αντι­λαϊ­κά μέτρα έως το 2060.
  • Είναι σε εξέ­λι­ξη σε όλο τον πλα­νή­τη ιμπεριαλιστι­κοί πόλε­μοι. Για τα κέρ­δη των λίγων, η ΕΕ μαζί με το ΝΑΤΟ σφα­γιά­ζουν ολό­κλη­ρους λαούς. Οι θάλασ­σες μας γεμί­ζουν νεκρούς πρό­σφυ­γες- θύμα­τα πολέ­μων, ακό­μα και παι­διά. Χιλιά­δες πρό­σφυ­γες είναι εγκλω­βισμένοι στα κολα­στή­ρια που λέγο­νται hot-spot. Έτσι έχει απο­φα­σί­σει η ΕΕ με την συμ­φω­νία της κυβέρνη­σης ΣΥΡΙΖΑ…
  • Το δικαί­ω­μα μας στον αθλη­τι­σμό, τον πολι­τι­σμό, την ψυχα­γω­γία γίνε­ται πολυ­τέ­λεια και πανά­κρι­βο χόμπι
  • Έχει αυξη­θεί ο αυταρ­χι­σμός, η κατα­στο­λή και η τρο­μο­κρα­τία σε όσους αγω­νί­ζο­νται. Βαρε­θή­κα­με να ακού­με απει­λές όταν αγω­νι­ζό­μα­στε για να γίνει καλύ­τερο το σχο­λείο μας… Δεν μπο­ρού­με να ξεχά­σου­με τη Γαλ­λία, που πριν λίγους μήνες η αστυ­νο­μία με εντο­λή της κυβέρ­νη­σης αλυ­σό­δε­σε και σημά­δε­ψε με όπλο μαθη­τές που διαδήλωναν…
  • Έχει βγει από το αυγό της η ναζι­στι­κή-εγκλη­μα­τι­κή Χρυ­σή Αυγή. Οι φασί­στες και οι σάπιες ιδέ­ες τους είναι το πιο μαύ­ρο πρό­σω­πο ενός κόσμου που βασί­ζεται στην εκμε­τάλ­λευ­ση ανθρώ­που από άνθρωπο.

Αυτή είναι η Ευρω­παϊ­κή Ένω­ση! Φτιά­χτη­κε από τους εκμε­ταλ­λευ­τές και γι’ αυτούς δου­λεύ­ει! Αυτό εί­ναι το σάπιο εκμε­ταλ­λευ­τι­κό σύστη­μα. Οι λίγοι καλο­περ­νά­νε, βασα­νί­ζο­ντας τους πολ­λούς, γεμί­ζο­ντας τη ζωή μας με ανα­σφά­λεια και προ­βλή­μα­τα στην προ­σπά­θεια μας να μορ­φω­θού­με και να ζήσουμε.

3

Σε αυτόν τον κόσμο δε χωράνε τα όνειρα, οι ελπίδες και οι ανάγκες μας… Δεν μας ταιριάζει ο ρόλος «κομπάρσου»! θα κάψουμε αυτά τα σενάρια!

4

  • Τα όνει­ρα μας για τη ζωή και το μέλ­λον μας περ­νούν από το χέρι μας να τα κατα­κτή­σου­με! Για­τί, σήμε­ρα, υπάρ­χουν όλες οι δυνατότητες:
  • Να μορ­φω­νό­μα­στε ολο­κλη­ρω­μέ­να όλοι, χω­ρίς δια­κρί­σεις με βάση την τσέ­πη μας.
  • Να πηγαί­νου­με σε ένα σχο­λείο που θα μας μορ­φώ­νει, δε θα μας εξο­ντώ­νει όλη μέρα στη δια­δρο­μή σπίτι-σχολείο-φροντιστήριο.
  • Να έχου­με ελεύ­θε­ρο χρό­νο. Δυνα­τό­τη­τα να αθλη­θού­με όλοι δωρε­άν σε σύγ­χρο­νες υποδο­μές. Να έχου­με πρό­σβα­ση στην τέχνη, τον πο­λιτισμό. Να μπο­ρού­με να ανα­κα­λύ­πτου­με και να εξε­λίσ­σου­με τις κλί­σεις, τα ταλέ­ντα μας.
  • Να σπου­δά­σου­με το αντι­κεί­με­νο που θα επι­λέξουμε, να έρθου­με σε επα­φή με την επιστή­μη, την τεχνο­λο­γία και να δου­λέ­ψου­με πάνω σε αυτά. Να μη βλέ­που­με τους γονείς μας μέσα στην αβε­βαιό­τη­τα και την ανα­σφά­λεια για το πώς θα τα βγά­λου­με πέρα, πώς θα μας σπουδάσουν.
  • Να ζουν αδελ­φω­μέ­να και ειρη­νι­κά οι λαοί, χωρίς πόλε­μο, φτώ­χεια, προσφυγιά.
  • Αυτό που μπαί­νει εμπό­διο για να ζήσου­με καλύ­τε­ρα είναι το σημε­ρι­νό άδι­κο σύστη­μα που στηρίζε­ται στο κυνή­γι του κέρ­δους για τους λίγους με την έντα­ση της εκμε­τάλ­λευ­σης των πολ­λών. Αυτό το άδι­κο σύστη­μα πρέ­πει να ανα­τρα­πεί! Μπο­ρού­με να το κάνουμε!

«Μέχρι την τελική νίκη για πάντα»

Τσε Γκεβάρα

5 1

Πάμε πει­σμα­τι­κά και ανυ­πο­χώ­ρη­τα κόντρα στο σύστη­μα και τις σάπιες ιδέ­ες του, τις κυβερ­νή­σεις, τα κόμ­μα­τα και τις ενώ­σεις του.

Δεν τους χαρι­ζό­μα­στε! Για­τί έχου­με ξεκά­θα­ρο ότι αυτός είναι ο πραγ­μα­τι­κός μας αντί­πα­λος και για να τον νική­σουμε, χρειά­ζε­ται οργά­νω­ση, σχέ­διο, αντο­χή και στόχος.

Πάμε κόντρα στο ρεύ­μα της απο­γο­ή­τευ­σης και της υπο­τα­γής, ακό­μα και όταν φαί­νε­ται πως τίπο­τα δεν αλλά­ζει. Δίνου­με καθη­με­ρι­νά όλες μας τις δυνά­μεις για να σηκώ­νει κεφά­λι η νεο­λαία, να είναι τολ­μη­ρή και μαχη­τι­κή, με εμπι­στο­σύ­νη στο δίκιο και τη δύνα­μη της.

Είμα­στε στην πρώ­τη γραμ­μή κάθε αγώ­να για τα προ­βλή­μα­τα που αντι­με­τω­πί­ζου­με καθη­με­ρι­νά, στην οργά­νω­ση και στο δυνά­μω­μα του.

Παλεύ­ου­με για αυτό που είναι πραγ­μα­τι­κά σύγ­χρο­νο και προοδευτικό:

Για τη νέα κοινωνία, το σοσιαλισμό — κομμουνισμό.

6

Η οργή και ο θυμός που νιώ­θουν οι μαθη­τές μπο­ρούν να γίνουν δύνα­μη κρού­σης και ανα­τρο­πής, όταν συνα­ντη­θούν με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ. Οι μαθη­τές έχουν επι­λο­γή, ευκαι­ρία και συμ­φέ­ρον: Να δυνα­μώ­σουν το ΚΚΕ σε όλες τις εκλο­γές που έχου­με μπρο­στά! Να δώσουν δύνα­μη στη δύνα­μη τους.

Γι’ αυτό και οι χιλιά­δες μαθη­τές της Β’ και της Γ’ Λυκεί­ου, που έχουν ένα ακό­μη όπλο στα χέρια τους να ενι­σχύ­σουν αυτόν τον αγώ­να, την πρώ­τη τους ψήφο, δεν αφή­νουν την ευκαι­ρία να πάει χαμέ­νη. Ψηφί­ζουν όπως αγω­νί­ζο­νται όπως παλεύ­ουν για να ζήσουν, να μορ­φω­θούν, να αθλη­θούν και να ψυχα­γω­γη­θούν παρά τα εμπό­δια που συνα­ντά­νε. Ψηφί­ζουν ΚΚΕ!

Για­τί η ψήφος στο ΚΚΕ είναι ψήφος στον αγώ­να των μαθη­τών για το σχο­λείο και την ζωή που τους αξίζει!

Οι μαθη­τές δεν θα κάνουν την χάρη στα κόμ­μα­τα της ΕΕ και του συστή­μα­τος. Δεν θα στη­ρί­ξουν τα κόμ­μα­τα που στη­ρί­ζουν την ΕΕ και την αντι­λαϊ­κή πολι­τι­κή της, αλλά ούτε θα απέ­χουν, δίνο­ντας την ευκαι­ρία να μιλά­νε στο όνο­μα των μαθη­τών, όσοι τους δια­λύ­ουν το παρόν και το μέλ­λον. Οι μαθη­τές κρί­νουν και απο­φα­σί­ζουν με Βάση την ζωή τους. Ξέρουν καλά τους κομ­μου­νι­στές. Από το σχο­λείο, το μάθη­μα, το φρο­ντι­στή­ριο, το γήπε­δο, τη γει­το­νιά. Από την πεί­ρα τους, που σε κάθε μικρό ή μεγά­λο αγώ­να που δίνουν, το ΚΚΕ και η ΚΝΕ είναι οι μόνοι, πραγ­μα­τι­κοί συμπα­ρα­στά­τες τους.

Στις εκλο­γι­κές ανα­με­τρή­σεις του επό­με­νου δια­στή­μα­τος ψηφί­ζου­με και εκλέ­γου­με περισ­σό­τε­ρους κομ­μου­νι­στές και αγω­νι­στές δημάρ­χους και δημο­τι­κούς συμ­βού­λους, περι­φε­ρειάρ­χες και περι­φε­ρεια­κούς συμ­βού­λους, βου­λευ­τές κι ευρωβουλευτές!

7

      πηγή


Βήμα έκφρασης και συζήτησης για χιλιάδες μαθητές

Τα Μαθη­τι­κά μας Φεστι­βάλ είναι μια μεγά­λη ευκαι­ρία χιλιά­δες μαθη­τές να συζη­τή­σουν για όλα τα παρα­πά­νω ζητή­μα­τα. Να ακού­σουν και να μάθουν για το ΚΚΕ και την ΚΝΕ . Να ψαχτούν, να δώσουν τη σωστή απά­ντη­ση στους προ­βλη­μα­τι­σμούς που έχουν, να «συνται­ριά­ξουν» την αγα­νά­κτη­ση και το θυμό που έχουν για ό,τι συμ­βαί­νει με την πρό­τα­ση του ΚΚΕ και να τα μετα­τρέ­ψουν σε δύνα­μη ανα­τρο­πής του συστή­μα­τος που τσα­κί­ζει εμάς και τις οικο­γέ­νειές μας.

Γι’ αυτό, όλοι στη μάχη για την επι­τυ­χη­μέ­νη διε­ξα­γω­γή τους! Ολοι μπο­ρούν να βοη­θή­σουν σε αυτό! Κλει­δί για την επι­τυ­χία των Μαθη­τι­κών Φεστι­βάλ , πέρα από ένα πλού­σιο πρό­γραμ­μα πλαι­σιω­μέ­νο από μαθη­τι­κά συγκρο­τή­μα­τα, αθλη­τι­κές ομά­δες και πολ­λές γεμά­τες φαντα­σία δρα­στη­ριό­τη­τες, είναι η δημιουρ­γία ομά­δων μαθη­τών με τους οποί­ους θα προ­ε­τοι­μά­σου­με μαζί τα Φεστι­βάλ μας. Σε αυτές τις ομά­δες, κάποιοι θα ετοι­μά­σουν κάτι όμορ­φο που θα παρου­σιά­σουν στο Φεστι­βάλ , άλλοι θα βοη­θή­σουν να γίνει γνω­στό σε ακό­μα περισ­σό­τε­ρους μαθη­τές φτιά­χνο­ντας πανό, συμπλη­ρώ­νο­ντας από πολ­λούς μαθη­τές τα φετι­νά μας ερω­τη­μα­το­λό­για, ενώ άλλοι θα προ­ε­τοι­μά­σουν τα αθλη­τι­κά μας τουρ­νουά που προη­γού­νται ή ακο­λου­θούν τα Φεστι­βάλ μας.

Ραντεβού,στα Μαθητικά Φεστιβάλ της ΚΝΕ !


Επι­μέ­λεια  Ομά­δα ¡H.lV.S!

Επι­κοι­νω­νία — [ FaceBook |>1<|-|>2<| ] — Blog

¡H.lV .S 1

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο