Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

? Κάλεσμα του ΚΚΕ για τις Ευρωεκλογές: Δυνατό «Ναι» στο ΚΚΕ — «Όχι» στην ΕΕ του κεφαλαίου

Η ΚΕ του ΚΚΕ σε κάλε­σμά της στους εργά­τες, εργά­τριες, αγρό­τες, επαγ­γελ­μα­τί­ες, συντα­ξιού­χους, νέους και νέες, για τις Ευρω­ε­κλο­γές του Μαΐ­ου 2019 υπό τον τίτλο “Δυνα­τό “Ναι” στο ΚΚΕ — “Όχι” στην ΕΕ του κεφα­λαί­ου — “Ναι” στην Ελλά­δα και στην Ευρώ­πη του Σοσια­λι­σμού” τονί­ζει ότι “το πραγ­μα­τι­κό δίλημ­μα που τίθε­ται μπρο­στά μας είναι: Θα συνε­χί­σου­με στον αδιέ­ξο­δο δρό­μο που μας έφε­ρε έως εδώ, που απο­δε­δειγ­μέ­να φέρ­νει φτώ­χεια, έντα­ση της εκμε­τάλ­λευ­σης, ανερ­γία, δυσβά­στα­χτα βάρη και χρέη για τον λαό, ανα­σφά­λεια για το αύριο τόσο στην Ελλά­δα όσο και σ’ όλα τα κρά­τη — μέλη της ΕΕ ή θα αντε­πι­τε­θού­με ενά­ντια στην ΕΕ των μονο­πω­λί­ων και στην πολι­τι­κή της, στο κεφά­λαιο και τις κυβερ­νή­σεις του;”

“Μπο­ρού­με να ορθώ­σου­με το ανά­στη­μά μας, να απα­ντή­σου­με στην επί­θε­ση που δέχο­νται από την άρχου­σα τάξη η ζωή και τα δικαιώ­μα­τά μας. Μπο­ρού­με να οργα­νώ­σου­με την αντε­πί­θε­ση μας για απο­δέ­σμευ­ση απ’ την ΕΕ και για να πάρει επι­τέ­λους ο λαός στα χέρια του τα κλει­διά της οικο­νο­μί­ας και το τιμό­νι της εξουσίας.

Μπο­ρού­με να ισχυ­ρο­ποι­ή­σου­με το ΚΚΕ παντού, για να δυνα­μώ­σουν η λαϊ­κή αντί­στα­ση και διεκ­δί­κη­ση, η ελπί­δα, η προ­ο­πτι­κή της πραγ­μα­τι­κής ανατροπής.

Οι λαοί όλων των κρα­τών — μελών της ΕΕ μπο­ρούν και πρέ­πει να βαδί­σουν το δρό­μο της ανα­τρο­πής σε κάθε χώρα, για να ανοί­ξει ο δρό­μος για την Ευρώ­πη του σοσια­λι­σμού” τονί­ζει το ΚΚΕ.

Επι­ση­μαί­νει, μετα­ξύ άλλων, ότι η ΕΕ “ήταν από την ίδρυ­ση της μια αντι­λαϊ­κή, δια­κρα­τι­κή, ιμπε­ρια­λι­στι­κή συμ­μα­χία” η οποία, όπως έχει απο­δει­χθεί “δεν γίνε­ται φιλο­λαϊ­κή και δεν εκδη­μο­κρα­τί­ζε­ται” ενώ “οι αλλα­γές στην πολι­τι­κή της γίνο­νταν πάντα, όπως γίνο­νται και σήμε­ρα, με γνώ­μο­να τα στρα­τη­γι­κά συμ­φέ­ρο­ντα του μεγά­λου κεφα­λαί­ου σε βάρος των λαών”.

Υπο­γραμ­μί­ζει, επί­σης, ότι οι δια­φο­ρε­τι­κές προ­τά­σεις για το μέλ­λον της ΕΕ “έχουν κοι­νό παρα­νο­μα­στή τις συνε­χείς θυσί­ες των λαών”.

Τονί­ζει ότι “το μέλ­λον που μας επι­φυ­λάσ­σουν η ΕΕ, η καπι­τα­λι­στι­κή οικο­νο­μία, είτε σε φάση κρί­σης είτε σε φάση ανά­πτυ­ξης είναι μέλ­λον χωρίς στα­θε­ρή δου­λειά, χωρίς δημό­σιες, δωρε­άν παρε­χό­με­νες σύγ­χρο­νες κοι­νω­νι­κές υπη­ρε­σί­ες δηλα­δή χωρίς ικα­νο­ποί­η­ση των ανα­γκών μας”.

Ανα­φέ­ρει ότι η ΕΕ ως ιμπε­ρια­λι­στι­κή ένω­ση στη­ρί­ζει τη στρα­τη­γι­κή του ΝΑΤΟ, ενι­σχύ­ο­ντας παράλ­λη­λα την επι­θε­τι­κό­τη­τα και τη στρα­τιω­τι­κο­ποί­η­σή της μέσω μέτρων για τη δική της αυτο­τε­λή δρά­ση και προ­σθέ­τει “η πολι­τι­κή της ΕΕ και των κυβερ­νή­σε­ων των κρα­τών — μελών οξύ­νει το προ­σφυ­γι­κό πρόβλημα”.

Το ΚΚΕ υπο­γραμ­μί­ζει ότι “η συνερ­γα­σία του ΣΥΡΙΖΑ με το οπορ­του­νι­στι­κό Κόμ­μα της Ευρω­παϊ­κής Αρι­στε­ράς (ΚΕΑ) και δυνά­μεις της σοσιαλ­δη­μο­κρα­τί­ας, στο όνο­μα ενός «προ­ο­δευ­τι­κού μετώ­που» για τη δήθεν αντι­με­τώ­πι­ση της ακρο­δε­ξιάς και του «νεο­φι­λε­λευ­θε­ρι­σμού», έχει πραγ­μα­τι­κό στό­χο τον εγκλω­βι­σμό του ελλη­νι­κού και των άλλων λαών στην ΕΕ του κεφα­λαί­ου, σε φάσεις που τα γεγο­νό­τα προ­κα­λούν αμφι­σβή­τη­ση της πολι­τι­κής της”.

Ανα­φέ­ρει ότι οι δυνά­μεις που συγκρο­τούν το “προ­ο­δευ­τι­κό μέτω­πο” “δεν είναι αντί­πα­λοι του εθνι­κι­σμού και του φασι­σμού όπως δια­τεί­νο­νται” καθώς “δεν έχουν πρό­βλη­μα να συνερ­γά­ζο­νται και σε κυβερ­νη­τι­κά σχή­μα­τα με ακραί­ες εθνι­κι­στι­κές και νεο­φι­λε­λεύ­θε­ρες δυνά­μεις, όπως έκα­νε ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλά­δα, και άλλα κόμ­μα­τα σε κρά­τη της ΕΕ”, “στη­ρί­ζουν τον αντι­κομ­μου­νι­σμό της ΕΕ που αθω­ώ­νει τον ναζι­σμό, τον φασι­σμό και τον εθνι­κι­σμό” και “στη­ρί­ζουν την πολι­τι­κή ιμπε­ρια­λι­στι­κών επεμ­βά­σε­ων και πολέ­μων με τη συμ­με­το­χή της ΕΕ”.

“Στη χώρα μας, η ναζι­στι­κή εγκλη­μα­τι­κή οργά­νω­ση Χρυ­σή Αυγή είναι γέν­νη­μα του καπι­τα­λι­σμού και αξιο­ποιεί­ται ως δύνα­μη κρού­σης ενά­ντια στο εργα­τι­κό κίνη­μα. Τρο­φο­δο­τή­θη­κε από στρα­τιω­τι­κές και αστυ­νο­μι­κές κρα­τι­κές δυνά­μεις σε συν­θή­κες που η αντι­λαϊ­κή πολι­τι­κή νεο­φι­λε­λεύ­θε­ρων, σοσιαλ­δη­μο­κρα­τι­κών και αυτο­α­πο­κα­λού­με­νων «αρι­στε­ρών» κυβερ­νή­σε­ων προ­κά­λε­σε λαϊ­κή αγα­νά­κτη­ση” τονί­ζει το ΚΚΕ.

Στο Κάλε­σμα της ΚΕ υπο­γραμ­μί­ζε­ται ότι “πραγ­μα­τι­κά προ­ο­δευ­τι­κό είναι η πάλη για τις σύγ­χρο­νες λαϊ­κές ανά­γκες, που στραγ­γα­λί­ζο­νται στη μέγ­γε­νη της καπι­τα­λι­στι­κής οικο­νο­μί­ας, η πάλη για απο­δέ­σμευ­ση από την ΕΕ, ανα­τρο­πή της εξου­σί­ας των καπιταλιστών”.

Προ­σθέ­τει ότι “η μονα­δι­κή καθα­ρή αντί­θε­ση στην ΕΕ, στον ιμπε­ρια­λι­στι­κό της χαρα­κτή­ρα, στο αντερ­γα­τι­κό, αντι­λαϊ­κό της περιε­χό­με­νο μπο­ρεί να εκφρα­στεί μόνο με την ενί­σχυ­ση του ΚΚΕ. Για­τί το ΚΚΕ δεν παλεύ­ει με στό­χο η Ελλά­δα να εντα­χθεί σε μια άλλη ιμπε­ρια­λι­στι­κή συμ­μα­χία ή για μια αλλα­γή νομί­σμα­τος με δια­τή­ρη­ση της καπι­τα­λι­στι­κής εκμετάλλευσης”.

Το ΚΚΕ καλεί το εργα­τι­κό-λαϊ­κό κίνη­μα “να οργα­νώ­σει την αντε­πί­θε­σή του, να αξιο­ποι­ή­σει τις φυγό­κε­ντρες τάσεις της ΕΕ και να συν­δέ­σει την πάλη για απο­δέ­σμευ­ση απ’ την ΕΕ με την πάλη για ανα­τρο­πή της εξου­σί­ας του κεφα­λαί­ου σε κάθε χώρα, για την κοι­νω­νι­κή ιδιο­κτη­σία και τον κεντρι­κό σχε­δια­σμό με την εργα­τι­κή — λαϊ­κή συμ­με­το­χή στα όργα­να διεύ­θυν­σης και εξουσίας”.

Η ΚΕ καλεί σε ενί­σχυ­ση του ΚΚΕ στις ευρω­ε­κλο­γές και σε όλες τις εκλο­γι­κές μάχες, “για­τί πρω­τα­γω­νι­στεί για να δυνα­μώ­σει η πάλη του λαού και να μπουν εμπό­δια στην αντι­λαϊ­κή πολι­τι­κή κάθε αστι­κής κυβέρ­νη­σης, για­τί στέλ­νει μήνυ­μα αντε­πί­θε­σης αισιο­δο­ξί­ας και μαχη­τι­κό­τη­τας σ’ όσους παλεύ­ουν για την ανα­σύ­ντα­ξη του εργα­τι­κού και λαϊ­κού κινή­μα­τος στην Ελλά­δα και σ’ όλη την Ευρώ­πη, για­τί είναι ψήφος κατα­δί­κης της ιμπε­ρια­λι­στι­κής ΕΕ και των κυβερ­νή­σε­ων και των κομ­μά­των που εφάρ­μο­σαν και θα συνε­χί­σουν να εφαρ­μό­ζουν την αντι­λαϊ­κή πολι­τι­κή της, δηλα­δή της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ”.

Υπο­γραμ­μί­ζει ότι το ΚΚΕ “αγω­νί­ζε­ται ενά­ντια στους επι­κίν­δυ­νους ιμπε­ρια­λι­στι­κούς σχε­δια­σμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στα Βαλ­κά­νια και την Ανα­το­λι­κή Μεσό­γειο, που απει­λούν την ειρή­νη και τη στα­θε­ρό­τη­τα των συνό­ρων της περιο­χής και ότι μόνο το ΚΚΕ ενα­ντιώ­νε­ται τόσο στη ΝΑΤΟι­κή συμ­φω­νία των Πρε­σπών όσο και στις εθνι­κι­στι­κές φωνές που θεω­ρούν ότι «η Μακε­δο­νία είναι μία και ελληνική»”.

Τονί­ζει ακό­μα ότι “μόνο το ΚΚΕ απο­τε­λεί συνε­πή αντί­πα­λο της ναζι­στι­κής Χρυ­σής Αυγής, διό­τι αντι­πα­λεύ­ει το σύστη­μα που θρέ­φει και χρειά­ζε­ται το φασι­στι­κό ρεύ­μα. Αντι­πα­λεύ­ει και την κυβέρ­νη­ση του ΣΥΡΙΖΑ που δεν λαμ­βά­νει ούτε καν μέτρα για να τελειώ­σει επι­τέ­λους η δίκη της εγκλη­μα­τι­κής οργάνωσης”.

Το ΚΚΕ σημειώ­νει ότι η Ευρω­κοι­νο­βου­λευ­τι­κή Ομά­δα του μέσα στην Ευρω­βου­λή, μέσα στους χώρους δου­λειάς, σε άμε­ση επι­κοι­νω­νία με μεγά­λο αριθ­μό μαζι­κών οργα­νώ­σε­ων, απο­κά­λυ­ψε και κατα­ψή­φι­σε όλα τα μέτρα που στρέ­φο­νταν κατά των εργα­ζο­μέ­νων, ενώ το ΚΚΕ “προει­δο­ποί­η­σε έγκαι­ρα τον λαό για το ρόλο της ΕΟΚ, της ΕΕ, της Ευρω­ζώ­νης και για τις αντι­δρα­στι­κές κατευ­θύν­σεις που προ­ω­θού­σαν τα ευρω­ε­νω­σια­κά και κυβερ­νη­τι­κά επιτελεία”.

“Η ψήφος στο ΚΚΕ στη­ρί­ζει τον αγώ­να για τη ζωή που μας αξί­ζει. Σημαί­νει “ΝΑΙ” στην πρόοδο.

“ΟΧΙ” στην ΕΕ των μονο­πω­λί­ων — “ΝΑΙ” στον αγώ­να για απο­δέ­σμευ­ση απ’ την ΕΕ, για την ανα­τρο­πή της εξου­σί­ας του κεφα­λαί­ου στην Ελλά­δα και την Ευρώ­πη. Δυνα­τό “ΝΑΙ” στο ΚΚΕ” κατα­λή­γει το κάλε­σμα της ΚΕ.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο