Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

🚩 ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ

Όλοι εμείς, γονείς απ’ τα σχο­λεία του Δήμου Και­σα­ρια­νής, με εμπει­ρία και αγω­νι­στι­κή παρου­σία χρό­νων μέσα στη σχο­λι­κή κοι­νό­τη­τα, στέλ­νου­με κάλε­σμα συνερ­γα­σί­ας στα μέλη της Ένω­σής μας μπρο­στά στις εκλο­γές για το νέο Διοι­κη­τι­κό Συμβούλιο.

Είμαστε στο ίδιο μετερίζι όλοι όσοι:

  • Ξέρου­με καλά ότι γονιός δεν είναι μια μονο­με­ρής ιδιό­τη­τα. Απαι­τεί συνε­χή και ολό­πλευ­ρη αφο­σί­ω­ση, σε μια επο­χή σύν­θε­τη και εχθρι­κή για τις νέες οικογένειες.
  • Αγω­νιού­με για το τί μαθαί­νει το παι­δί στο σχο­λείο και σε ποια κοι­νω­νία θα ζήσει.
  • Έχου­με βαθιά πεποί­θη­ση ότι «Όλα τα παι­διά έχουν το ίδιο δικαί­ω­μα στη μόρ­φω­ση και τη ζωή».
  • Θεω­ρού­με ανα­χρο­νι­στι­κό και όχι πρό­ο­δο να βάζει ο γονιός βαθιά το χέρι στην τσέ­πη, να τρέ­χει από το πρωί μέχρι το βρά­δυ για να αντα­πο­κρι­θεί οικο­νο­μι­κά στις εκπαι­δευ­τι­κές δρα­στη­ριό­τη­τες που χρειά­ζε­ται το παι­δί τους.
  • Είμα­στε στα­θε­ρά ενά­ντια στις αντιεκ­παι­δευ­τι­κές πολι­τι­κές, ανε­ξάρ­τη­τα ποια είναι κάθε φορά η κυβέρ­νη­ση. Διεκ­δι­κού­με με μόνο κρι­τή­ριο τις σύγ­χρο­νες ανά­γκες μας και την επι­στη­μο­νι­κή γνώση.
  • Μπή­κα­με μπρο­στά για την ουσια­στι­κή ενη­μέ­ρω­ση των συλ­λό­γων γονέ­ων και την πολύ­μορ­φη δρά­ση που μπο­ρούν να έχουν μέσα σε κάθε σχο­λείο, σε κάθε γειτονιά.
  • Κατα­δι­κά­σα­με τη ναρ­κο­κουλ­τού­ρα που θέλει άβου­λη τη νέα γενιά και τον φασι­σμό, που σπέρ­νει μίσος και φανα­τι­σμό μολύ­νο­ντας τις ψυχές των παι­διών μας. Πήρα­με αντί­στοι­χες πρω­το­βου­λί­ες και στε­ριώ­σα­με επι­κοι­νω­νία με τις μαθη­τι­κές κοινότητες.
  • Πιστεύ­ου­με ότι το ζήτη­μα της ειδι­κής αγω­γής, στην πόλη όπου έδρα­σε η Ρόζα Ιμβριώ­τη (ειδι­κή παι­δα­γω­γός που ίδρυ­σε το πρώ­το ειδι­κό σχο­λείο στην Ελλά­δα, στην Και­σα­ρια­νή , 1935) είναι ζήτη­μα τιμής και πρω­τεύ­ου­σας σημα­σί­ας για το σύνο­λο της σχο­λι­κής κοινότητας.

2019 03 ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ 1

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΜΑΣ!

Η Ένω­ση είναι ένας συλ­λο­γι­κός θεσμός διεκ­δί­κη­σης και ενη­μέ­ρω­σης. Μπο­ρεί και πρέ­πει να εκφρά­ζει ένα γονεϊ­κό κίνη­μα ζωντα­νό, μαζι­κό και οργα­νω­μέ­νο, που συμπο­ρεύ­ε­ται με όσους παλεύ­ουν για τα δικαιώ­μα­τά τους, ενά­ντια στις ανα­χρο­νι­στι­κές επι­λο­γές των κυβερ­νή­σε­ων ΟΟΣΑ και ΕΕ, συγκρού­ε­ται με την λογι­κή της ηττο­πά­θειας και της μοι­ρο­λα­τρί­ας, δίνει το χέρι στον αδύ­να­μο για να σηκω­θεί όρθιος και να παλέψει.

Έχουμε πείρα!

Ο αγώνας και η γνώση μπορεί να αλλάξει τα πράγματα, να δώσει δύναμη στην ελπίδα!

  • Το είδα­με στα μάτια των παι­διών μας στη μάχη που δώσα­με για τις επι­σκευ­ές στα σχο­λεία μας, απέ­να­ντι στις καθυ­στε­ρή­σεις της Περι­φέ­ρειας και της ΚΤΥΠ Α.Ε.
  • Το είδα­με στη δρά­ση της Ομο­σπον­δί­ας Γονέ­ων και των εκπαι­δευ­τι­κών στις κρί­σι­μες μάχες, απέ­να­ντι στην κυβερ­νη­τι­κή εξα­πά­τη­ση περί «κανο­νι­κό­τη­τας» στα σχο­λεία, στη μάχη για την απο­κά­λυ­ψη του νόμου για το Νέο Λύκειο και το απο­κε­ντρω­μέ­νο, αυτό­νο­μο σχο­λείο που κατη­γο­ριο­ποιεί παι­διά και σχολεία.
  • Το είδα­με σε όσους βρή­καν απο­κού­μπι στους συλ­λό­γους για τ οικο­νο­μι­κά προ­βλή­μα­τα, σ’ όσους βρή­καν τις πρώ­τες απα­ντή­σεις σε ζητή­μα­τα εξάρτησης.

Όλοι εμείς οι γονείς, σκε­φτό­μα­στε το «αύριο» των παι­διών μας, κάνου­με όνει­ρα μαζί τους, θέλου­με να τους προ­σφέ­ρου­με ό,τι καλύ­τε­ρο, εφό­δια για το παρόν και το μέλ­λον τους, να γίνουν καλύ­τε­ροι άνθρω­ποι, να βάλουν υψη­λούς στό­χους και να τους κατα­κτή­σουν. Κι όμως συνε­χώς συνα­ντά­με εμπό­δια. Οι ατο­μι­κές λύσεις απο­δεί­χτη­καν φρούδες.

Η μόνη διέξοδος στις αγωνίες και τα όνειρά μας, 

είναι ο Κοινός Συλλογικός Αγώνας!

ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ!

Για όλα όσα αντι­κει­με­νι­κά μπο­ρεί να προ­σφέ­ρει η επι­στή­μη και η τεχνο­λο­γία τον 21ο αιώ­να. Για όσα ορα­μα­τί­στη­καν και οι προη­γού­με­νες γενιές. Για απο­κλει­στι­κά δημό­σιο δωρε­άν ενιαίο 12χρονο σχο­λείο που δεν είναι απλώς ένα σύν­θη­μα. Ο αγώ­νας μας συγκρού­ε­ται με δια­σπα­στι­κές δυνά­μεις, που συκο­φα­ντούν το κίνη­μα, απο­προ­σα­να­το­λί­ζουν τους γονιούς και κλεί­νουν τους Συλ­λό­γους στο μικρό­κο­σμο του κάθε σχολείου.

Η Ένω­ση μπο­ρεί να διεκ­δι­κεί από την Τοπι­κή Διοί­κη­ση, την Κυβέρ­νη­ση και τους υπεύ­θυ­νους φορείς ένα σχολείο:

  • Επαρ­κώς στε­λε­χω­μέ­νο από την έναρ­ξη της σχο­λι­κής χρο­νιάς, με μόνι­μες εργα­σια­κές σχέ­σεις και όλες τις απα­ραί­τη­τες ειδι­κό­τη­τες. Ιδιαί­τε­ρη πρό­βλε­ψη για την ειδι­κή αγωγή.
  • Σύγ­χρο­νο δημό­σιο σχο­λι­κό δίκτυο, που θα υπη­ρε­τεί την ολο­ή­με­ρη λει­τουρ­γία των σχο­λεί­ων, την 2χρονη υπο­χρε­ω­τι­κή προ­σχο­λι­κή αγω­γή, την εργα­στη­ρια­κή εκπαί­δευ­σης, την ειδι­κή αγω­γή κ.ά.
  • Με γεν­ναία κρα­τι­κή χρη­μα­το­δό­τη­ση, με επι­στη­μο­νι­κά καταρ­τι­σμέ­να ενιαία ανα­λυ­τι­κά προ­γράμ­μα­τα και τα απα­ραί­τη­τα βιβλία και λοι­πά επο­πτι­κά μέσα.

Η Ένω­ση μπο­ρεί να είναι το παρά­δειγ­μα  για την ανά­πτυ­ξη μιας ζωντα­νής σχο­λι­κής κοινότητας:

  • Να μελε­τά και να ενη­με­ρώ­νει τους Συλ­λό­γους Γονέ­ων για τις «ανα­διαρ­θρώ­σεις» στην εκπαί­δευ­ση, όπως το νομο­σχέ­διο για το νέο λύκειο. Ένα Λύκειο όλο πιο σκλη­ρό και αντα­γω­νι­στι­κό, που θα οργιά­ζει η παρα­παι­δεία και η ανα­γκαία γενι­κή μόρ­φω­ση θα στα­μα­τά με το ζόρι στην Α Λυκείου.
  • Με δρά­σεις πολι­τι­στι­κές και αθλη­τι­κές για την καλ­λιέρ­γεια αξιών και αρχών στη νέα γενιά, πρω­το­πό­ρας στά­σης ζωής.
  • Να πιά­νει το νήμα του μαθη­τι­κού κινή­μα­τος ενι­σχύ­ο­ντας τον πραγ­μα­τι­κό χαρα­κτή­ρα των 5μελών και 15μελών.
  • Να διευ­ρύ­νει παρεμ­βά­σεις αλλη­λεγ­γύ­ης για τους πιο αδύ­να­μους και θα διεκ­δι­κεί ανά­σες ανακούφισης.
  • Να συν­δέ­ει τη σχο­λι­κή κοι­νό­τη­τα με την γει­το­νιά και τα σύγ­χρο­να κοι­νω­νι­κά διλήμματα.2019 03 ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ 2

 Επι­μέ­λεια  Ομά­δα ¡H.lV.S!

Επι­κοι­νω­νία — [ FaceBook |>1<|-|>2<| ] — Blog

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο