Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

🚩 ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ-ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 🚩 Σημαντική ενίσχυση της «Πανσπουδαστικής»

Με αυξη­μέ­νες δυνά­μεις η «Παν­σπου­δα­στι­κή ΚΣ» μέσα από τις προ­χτε­σι­νές φοι­τη­τι­κές και σπου­δα­στι­κές εκλο­γές ανα­δεί­χτη­κε, για άλλη μια χρο­νιά σε δεύ­τε­ρη δύνα­μη, κατα­γρά­φο­ντας σημα­ντι­κή άνο­δο σε ψήφους και σε ποσο­στό, σε Πανε­πι­στή­μια και ΤΕΙ, κατα­κτώ­ντας νέες πρω­τιές σε Συλ­λό­γους και ολό­κλη­ρα Ιδρύ­μα­τα.

.gif

Όπως σημεί­ω­σε σχε­τι­κά σε δήλω­σή του για τα απο­τε­λέ­σμα­τα το βρά­δυ των εκλο­γών ο Γραμ­μα­τέ­ας του ΚΣ της ΚΝΕ, Νίκος Αμπα­τιέ­λος: «Μέσα στους φοι­τη­τές δυνα­μώ­νει ένα ριζο­σπα­στι­κό ρεύ­μα, κάτι που πρέ­πει να επι­στε­γα­στεί στις εκλο­γι­κές μάχες του επό­με­νου δια­στή­μα­τος με την ισχυ­ρο­ποί­η­ση του ΚΚΕ παντού. Όσοι στή­ρι­ξαν τα ψηφο­δέλ­τια της “Παν­σπου­δα­στι­κής ΚΣ”, αλλά και πολ­λοί ακό­μα που προ­βλη­μα­τί­ζο­νται και αγω­νιούν για το παρόν και το μέλ­λον τους έχουν μεγά­λη ευκαι­ρία: Μπο­ρούν να δώσουν απά­ντη­ση σε κεφά­λαιο και ΕΕ, στις κυβερ­νή­σεις και τα κόμ­μα­τα που την υπη­ρε­τούν και έχουν γρά­ψει το σενά­ριο για τη νέα γενιά, στη­ρί­ζο­ντας τα ψηφο­δέλ­τια του ΚΚΕ στις ευρω­ε­κλο­γές και της “Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης” στις δημο­τι­κές και περι­φε­ρεια­κές εκλο­γές. Ριχνό­μα­στε σε αυτές τις μάχες χωρίς να χάσου­με ούτε λεπτό».

received 1735661429868491

Άνοδος σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ και περισσότερες πρωτιές και αυτοδυναμίες σε Συλλόγους για την «Πανσπουδαστική ΚΣ»

Η συμ­με­το­χή αυξή­θη­κε στα ΤΕΙ κατά 765 ψήφους. Στα πανε­πι­στή­μια ένα μέρος της αύξη­σης της συμ­με­το­χής αφο­ρά στην ενσω­μά­τω­ση των 5 νέων Συλ­λό­γων του Πανε­πι­στη­μί­ου Δυτι­κής Αττι­κής στα πανελ­λα­δι­κά συγκε­ντρω­τι­κά των Πανε­πι­στη­μί­ων. Αυτοί οι Σύλ­λο­γοι έκα­ναν εκλο­γές για πρώ­τη φορά. Οι φοι­τη­τές του Πανε­πι­στη­μί­ου Δυτι­κής Αττι­κής πέρ­σι είχαν ψηφί­σει στους Συλ­λό­γους των ΤΕΙ Αθή­νας και Πειραιά.

Για την ΠΚΣ ξεχω­ρί­ζει η άνο­δος σε μεγά­λα Ιδρύ­μα­τα, όπως στο ΑΠΘ (+4,23%, +416 ψήφοι), στο Πανε­πι­στή­μιο Ιωαν­νί­νων (+4,95%, +177 ψήφους), στο Πανε­πι­στή­μιο Πατρών (ποσο­στό 28,02%, +194 ψήφοι) όπως και η αύξη­ση πανελ­λα­δι­κά στα ΤΕΙ κατά 500 ψήφους και +3,83%.

Η «Παν­σπου­δα­στι­κή ΚΣ» κατα­κτά την πρω­τιά σε μεγά­λα ιδρύ­μα­τα, όπως το ΕΜΠ, το Πανε­πι­στή­μιο Ιωαν­νί­νων, στο ΤΕΙ Θεσ­σα­λί­ας αλλά και σε μεγά­λους Συλ­λό­γους, όπως η Φιλο­σο­φι­κή της Αθή­νας για 3η συνε­χό­με­νη χρονιά.

Στο ΕΚΠΑ η «Παν­σπου­δα­στι­κή ΚΣ» κατέ­γρα­ψε άνο­δο σε ψήφους, ενώ ταυ­τό­χρο­να αυξή­θη­κε η κατα­γρα­φή της ΔΑΠ, αφού η ΔΑΠ συμ­με­τεί­χε στις εκλο­γές των Συλ­λό­γων Νομι­κής και Πολι­τι­κού (πέρ­σι δεν συμ­με­τεί­χε στις εκλο­γές αυτών των Συλ­λό­γων), ενώ φέτος η απο­φα­σι­στι­κή στά­ση των δυνά­με­ων της «Παν­σπου­δα­στι­κής ΚΣ» δια­σφά­λι­σε ότι θα διε­ξα­χθούν σωστά οι εκλο­γές στον Σύλ­λο­γο των ΤΕΦΑΑ.

Συνο­λι­κά στα Πανε­πι­στή­μια, παίρ­νο­ντας υπό­ψη τη δια­φο­ρο­ποί­η­ση όσον αφο­ρά στην ενσω­μά­τω­ση των Συλ­λό­γων του ΠΑΔΑ και του ΤΕΦΑΑ Αθή­νας (φέτος κατα­με­τρή­θη­καν στο απο­τέ­λε­σμα), η «Παν­σπου­δα­στι­κή ΚΣ» κατα­γρά­φει τη μεγα­λύ­τε­ρη άνο­δο σε ψήφους (+1.364).

Aνα­δει­κνύ­ε­ται πρώ­τη δύνα­μη σε 62 Συλ­λό­γους Πανε­πι­στη­μί­ων και ΤΕΙ, 7 περισ­σό­τε­ρους σε σχέ­ση με το 2018. Μάλι­στα σε 37 από αυτούς είναι αυτο­δύ­να­μη.

Για τις άλλες δυνά­μεις

  • Στα αζή­τη­τα έμει­νε, για ακό­μη μία χρο­νιά, η παρά­τα­ξη του ΣΥΡΙΖΑ «Bloco». Κατέ­γρα­ψε 1,36% σε Πανε­πι­στή­μια και 1,53% σε ΤΕΙ, αν και έκα­νε προ­σπά­θεια να κατα­γρα­φεί σε περισ­σό­τε­ρους Συλλόγους.
  • Η ΔΑΠ παρα­μέ­νει στά­σι­μη σε ποσο­στά στα Πανε­πι­στή­μια (-0,14%) και κατα­γρά­φει σημα­ντι­κή μεί­ω­ση σε ποσο­στά (-5,18%) και ψήφους (-200) στα ΤΕΙ. Η «πραγ­μα­τι­κή» άνο­δος της ΔΑΠ στα Πανε­πι­στή­μια ψαλι­δί­ζε­ται, καθώς ένα μεγά­λο κομ­μά­τι αυτής της ανό­δου οφεί­λε­ται στο γεγο­νός ότι η ΔΑΠ συμ­με­τεί­χε και κατα­γρά­φη­κε σε περισ­σό­τε­ρους Συλ­λό­γους. Ενδεικτικά:
  • Το απο­τέ­λε­σμα στον Σύλ­λο­γο Φοι­τη­τών του ΤΕΦΑΑ (ΕΚΠΑ) η ΔΑΠ πήρε 404 ψήφους και κατα­γρά­φε­ται για πρώ­τη φορά μετά από χρόνια.
  • Συμ­με­τεί­χε φέτος στις εκλο­γές της Νομι­κής και του Πολι­τι­κού του ΕΚΠΑ. Στους δύο Συλ­λό­γους η ΔΑΠ πήρε 579 ψήφους.

Η ΠΑΣΠ κατα­γρά­φει άνο­δο σε ψήφους και σε ποσο­στά στα ΤΕΙ, ενώ στα Πανε­πι­στή­μια η αύξη­ση που εμφα­νί­ζει στις ψήφους γίνε­ται «μεί­ω­ση», αν αφαι­ρε­θούν από το πανελ­λα­δι­κό αθροι­στι­κό των Πανε­πι­στη­μί­ων τα απο­τε­λέ­σμα­τα στους 5 νέους Συλ­λό­γους του ΠΑΔΑ.

Πηγές |>[1]<| — |>[2]<|

Επι­μέ­λεια  Ομά­δα ¡H.lV.S!

Επι­κοι­νω­νία — [ FaceBook |>1<|-|>2<| ] — Blog

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο