Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

🚩 3+1 έμειναν …📌 Καμία επανάπαυση! 📌 Καλό κόκκινο βόλι

Οι ώρες που έμει­ναν μέχρι το βρά­δυ της Κυρια­κής, που κλεί­νουν οι κάλ­πες, είναι μετρη­μέ­νες. Και κάθε ώρα που περ­νά­ει πρέ­πει να είναι μια «κερ­δι­σμέ­νη ώρα» για το ΚΚΕ, μια ώρα που αξιο­ποιεί­ται ώστε να φτά­σει πια πλα­τιά και πιο στο­χευ­μέ­να το κάλε­σμα για να βγει από τις εκλο­γές πιο ισχυ­ρό το Κόμ­μα.

📌 Γιατί αυτή θα είναι η δύναμη του λαού την επόμενη μέρα 📌

✔️  Αυτές τις ώρες, που είναι ώρες ευθύ­νης για όλους μας, δεν χωρά­ει καμία επα­νά­παυ­ση σε μέλη και φίλους του ΚΚΕ, κανέ­νας εφη­συ­χα­σμός. Με την ορμή και τη δύνα­μη που μας δίνει η χτε­σι­νή μεγά­λη κεντρι­κή προ­ε­κλο­γι­κή συγκέ­ντρω­ση του ΚΚΕ στην Αθή­να και μακριά από κάθε λογι­κή πως «ό,τι κάνα­με κάνα­με μέχρι σήμε­ρα», τώρα πρέ­πει να εξα­ντλή­σου­με όλα τα περι­θώ­ρια για να κερ­δί­σου­με έστω και τη μία ψήφο ακόμα.
✔️  Χωρίς να χανό­μα­στε στα πολ­λά, τώρα πρέ­πει να φτά­σου­με με ακό­μα περισ­σό­τε­ρους στο «διά ταύ­τα», στο «γι’ αυτό ψηφί­ζω ΚΚΕ», ακό­μα κι αν κάποιοι έχουν επι­μέ­ρους επι­φυ­λά­ξεις με το Κόμ­μα. Τώρα πρέ­πει να εξα­ντλη­θούν όλα τα περι­θώ­ρια για να μην πάει καμιά ψήφος χαμέ­νη, από όλο αυτόν τον κόσμο που συνα­ντά­με και που, αν και μέχρι πρό­σφα­τα έκα­νε άλλες πολι­τι­κές επι­λο­γές, συμ­φω­νεί ότι είναι ανα­γκαίο ένα ισχυ­ρό ΚΚΕ. Αυτό σημαί­νει ότι πρέ­πει να φτά­σουν ακό­μα πιο πλα­τιά τα ψηφο­δέλ­τια του Κόμ­μα­τος, μαζί με τα προ­πα­γαν­δι­στι­κά μας υλι­κά. Και προ­φα­νώς με τον «Ριζο­σπά­στη», που δίνει επι­χει­ρή­μα­τα της τελευ­ταί­ας στιγ­μής, απα­ραί­τη­τα σε κόσμο για να δώσει μαχη­τι­κή απά­ντη­ση στα ψευ­το­δι­λήμ­μα­τα και την πόλω­ση των ημερών.
✔️  Οι συζη­τή­σεις με τον εργα­τό­κο­σμο, με λαϊ­κούς ανθρώ­πους όλες αυτές τις μέρες δεί­χνουν ότι σημα­ντι­κό τμή­μα τους δεν έχει ακό­μα κατα­στα­λά­ξει, ταλα­ντεύ­ε­ται, ακού­ει με καλή προ­αί­ρε­ση το κάλε­σμα που τους απευ­θύ­νει το Κόμ­μα, τους προ­βλη­μα­τί­ζουν οι δυσκο­λί­ες της επό­με­νης μέρας. Συνε­πώς, τις επό­με­νες ώρες, μέχρι και το βρά­δυ της Κυρια­κής, κρί­νο­νται πάρα, μα πάρα πολ­λά. Γι’ αυτό πρέ­πει με αισιο­δο­ξία και σιγου­ριά να δου­λέ­ψου­με άνθρω­πο τον άνθρω­πο, ώστε να υπερ­νι­κη­θούν οι μπα­μπού­λες που σηκώ­νει ο ΣΥΡΙΖΑ, προ­κει­μέ­νου να εγκλω­βί­σει για μια ακό­μα φορά αρι­στε­ρούς, αγω­νι­στές, ριζο­σπά­στες που δεν τον εμπι­στεύ­ο­νται και έχουν αγα­να­κτή­σει με την πολι­τι­κή του. Να γίνει ξεκά­θα­ρο ότι ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ σημαί­νει άφε­ση αμαρ­τιών, είναι ψήφος που δεν θα αξιο­ποι­η­θεί στην αντί­στα­ση και στον αγώ­να ενά­ντια στην επό­με­νη αντι­λαϊ­κή κυβέρ­νη­ση της ΝΔ αλλά σε δικομ­μα­τι­κά παι­χνί­δια στή­ρι­ξης της αντι­λαϊ­κής πολι­τι­κής, είναι επι­λο­γή χρε­ο­κο­πη­μέ­νη. Οτι σήμε­ρα αυτό που κρί­νε­ται για το λαό είναι η δύνα­μη που θα πάρει το ΚΚΕ από τις κάλ­πες. Είναι σχε­δόν δεδο­μέ­νο ότι η επό­με­νη Βου­λή θα «σφύ­ζει» από μνη­μο­νια­κά κόμ­μα­τα έτοι­μα να τα βρουν με κάθε είδους συν­δυα­σμό την επό­με­νη μέρα, ενώ έδρες διεκ­δι­κούν δύο ακρο­δε­ξιά — φασι­στι­κά μορφώματα.

📌 Επομένως, το ποσοστό του ΚΚΕ, η άνοδός του θα είναι η μόνη που θα μετράει στο μετερίζι της οργάνωσης της λαϊκής πάλης, θα είναι η μόνη που θα επιστρέψει στους εργαζόμενους, στην αντίσταση και την αντεπίθεσή τους 📌

✔️  «Καμία επα­νά­παυ­ση» σημαί­νει επί­σης ότι υπάρ­χουν ακό­μα περι­θώ­ρια, αυτές τις τελευ­ταί­ες ώρες, για τον καθέ­να που δεν έχει εξα­σφα­λί­σει το πώς θα φτά­σει μέχρι το εκλο­γι­κό του τμή­μα. Υπάρ­χει ακό­μα χρό­νος για να κατα­νι­κη­θούν εμπό­δια, να εξα­σφα­λι­στούν άδειες από τη δου­λειά, εισι­τή­ρια, ομα­δι­κές μετα­κι­νή­σεις. Το παρά­δειγ­μα των εκα­το­ντά­δων Ελλή­νων μετα­να­στών από το εξω­τε­ρι­κό, που χωρίς να λογα­ριά­ζουν χρό­νο, κόπο και κόστος ετοι­μά­ζο­νται να «κατέ­βουν» στην Ελλά­δα για να ψηφί­σουν το ΚΚΕ, είναι χαρα­κτη­ρι­στι­κό τού πώς μπο­ρούν να ξεπε­ρα­στούν δυσκο­λί­ες μέχρι και την τελευ­ταία στιγ­μή, ώστε να μην πάει ούτε μια ψήφος χαμένη.

📌 Πανστρατιά για τη μεγάλη μάχη λοιπόν. Κάνουμε τη νύχτα μέρα, δεν εφησυχάζουμε, δίνουμε όλοι τον καλύτερό μας εαυτό για να πάει όσο πιο ψηλά γίνεται το ΚΚΕ 📌

📌 Καλό βόλι 📌


Λες: Πολύ και­ρό αγω­νί­στη­κες. Δεν μπο­ρείς άλλο πια ν’ αγωνιστείς.
✔️  Άκου λοι­πόν: Είτε φταις είτε όχι: Σαν δε μπο­ρείς άλλο να παλέ­ψεις, θα πεθάνεις.
Λες: Πολύ και­ρό ήλπι­ζες. Δεν μπο­ρείς άλλο πια να ελπί­ζεις. Ήλπι­ζες τi; Πως ο αγώ­νας θα ‘ναι εύκολος;
✔️  Δεν είν’ έτσι. Η θέση μας είναι χει­ρό­τε­ρη απ’ όσο νόμιζες.
Είναι τέτοια που: Αν δεν κατα­φέ­ρου­με το αδύ­να­το Δεν έχου­με ελπίδα.
Αν δεν κάνου­με αυτό που κανείς δεν μπο­ρεί να μας ζητή­σει Θα χαθούμε.
✔️  Οι εχθροί μας περι­μέ­νουν να κουραστούμε.
Όταν ο αγώ­νας είναι στην πιο σκλη­ρή καμπή του.
Οι αγω­νι­στές έχουν την πιο μεγά­λη κούραση.
✔️  Οι κου­ρα­σμέ­νοι, χάνουν τη μάχη.

[ Μπ. Μπρέχτ ]


Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο