Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

100 νεκροί τη μέρα, «ασφυξία» στο ΕΣΥ και η κυβέρνηση μονιμοποιεί… 4.000 ιερείς!!

Μπορεί ΜΕΘ να μην έχουμε, δεκάδες άνθρωποι να πεθαίνουν καθημερινά, το δημόσιο Σύστημα Υγείας να καταρρέει κάτω από το βάρος της επιδημιολογικής κρίσης και η κυβέρνηση να αρνείται πεισματικά να πάρει σοβαρά μέτρα (επίταξη ιδιωτικών κλινικών, κλπ), αλλά ο πρωθυπουργός σε ρόλο «Άη Βασίλη» δίνει «χριστουγεννιάτικα» δωράκια στην Εκκλησία.

Σύμφωνα, λοιπόν, με δημοσιογραφικές πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας η κυβέρνηση ετοιμάζεται να ανακοινώσει τη μονιμοποίηση… 4.000 ιερέων! Ο αριθμός αυτός έρχεται να προστεθεί στις 6.000 που έχουν αναγνωριστεί με νόμο από το 1945 όπως έχει δρομολογηθεί από το καλοκαίρι.

Υπενθυμίζεται ότι περίπου 10.000 κληρικοί μισθοδοτούνται σήμερα από το κράτος και η αναγνώριση των επιπλέον οργανικών θέσεων σημαίνει και την τύποις εξασφάλισή τους.

Την Παρασκευή ο Κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και συμφωνήθηκε η παρουσία του πρωθυπουργού στην έκτακτη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, την Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου, έπειτα από επίσημη πρόκληση της ΔΙΣ.

Όπως αναφέρουν εκκλησιαστικές πηγές είναι η πρώτη φορά που πρωθυπουργός θα συμμετάσχει σε συνεδρίαση της ΔΙΣ η οποία συγκαλείται εκτάκτως γι’ αυτόν τον λόγο.

Μπορεί εύκολα να συμπεράνει κανείς πως για τον κ. Μητσοτάκη και την κυβέρνησή του, η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, η ενίσχυση του δημόσιου Συστήματος Υγείας, η πρόσληψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού είναι ασήμαντες λεπτομέρειες μπροστά στην ικανοποίηση των απαιτήσεων της Εκκλησίας.

Για την κυβέρνηση, ως φαίνεται, το «ζέσταμα» της προεκλογικής της πελατείας είναι σημαντικότερο από την υγεία του λαού…

vivlio mpelogiannis

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο