Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ Λα.Σ για τη στάση της δημοτικής αρχής Καισαριανής στους εργαζόμενους του δήμου

Λίγες μόνο μέρες μετά την ανακοίνωση του σωματείου εργαζομένων του Δήμου Καισαριανής για τις αθλιότητες του δημάρχου Βοσκόπουλου και με τα μαύρα νούμερα της πανδημίας να αυξάνουν δραματικά κάθε μέρα αναδεικνύεται ο ξεχωριστός ρόλος εγκληματικής ανευθυνότητας που έχουν παίξει από την αρχή της πανδημίας οι δημοτικές αρχές που είναι προσκολλημένες στην ίδια πολιτική και τρέφονται με τα ίδια ιδεολογικά πρότυπα

Λαϊκή Συσπείρωση Καισαριανής
Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΥ

ℹ️  Από την πρώτη μέρα ανάληψης καθηκόντων

 • Αμέτρητες φορές έβγαλε χολή για τις διεκδικήσεις των φορέων και τους εκπροσώπους τους, έβαλε εμπόδια στην δράση τους, έφτασε να καλέσει μέχρι και την αστυνομία για τους «επικίνδυνους» γονείς
 • Σκόρπισε τα πενιχρά έσοδα του δήμου στην δημιουργία ενός στρατού μισθωτών συμβούλων, βλέποντας την περιουσία του δήμου ως μπίζνα και τους δημότες ως πελάτες.
 • Πλάσαρε ως νέα τα πιο σάπια και παλιά ήθη και έθιμα, μιλώντας για το τέλος των αγώνων κάνοντας επιστήμη την πολιτική «κυβίσθηση».
 • Η έναρξη της πανδημίας έφερε την δημοτική αρχή μπροστά στα αδιέξοδα της πολιτικής της, με κουρελόχαρτο το περιβόητο σχέδιο πολιτικής προστασίας και την καλοπληρωμένη καμπάνια «ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ» και τα ελάχιστα μέτρα προστασίας να παίρνονται κάτω από την κατακραυγή του κόσμου και όταν τα πράγματα φτάνουν στο «αμήν»

ΤΟ ΑΠΟΚΟΡΥΦΩΜΑ

▪️  Μέχρι στιγμής τα γνωστά επιβεβαιωμένα κρούσματα στις δημόσιες δομές της πόλης, είναι 5 σε σχολεία, 4 σε παιδικούς σταθμούς, 1 στο Γυμναστήριο, 1 στο ΚΕΠ και διαπιστώθηκαν με πρωτοβουλία των ασθενών και όχι κάποιας προληπτικής πολιτικής!
Την τελευταία εβδομάδα επιβεβαιώθηκαν 4 επιπλέον κρούσματα σε εργαζόμενους στο Δημαρχείο, σε χώρο όπου συνωστίζονταν 9 εργαζόμενοι.

▪️  Το θέμα έγινε γνωστό την Πέμπτη 12/11, όταν εργαζόμενη που είχε υποψία ενημέρωσε και παρέμεινε με δική της πρωτοβουλία σε κατ’ οίκον περιορισμό.
Η δημοτική αρχή όμως δεν έκλεισε το τμήμα, δεν προχώρησε σε διενέργεια δωρεάν τεστ στο προσωπικό, αρνήθηκε να καλύψει τα τεστ των συμπτωματικών εργαζόμενων γιατί … δεν υπάρχουν χρήματα!
Εν τω μεταξύ, δημότες έρχονταν σε συναλλαγή και εργαζόμενοι συνέχιζαν να εργάζονται. Ακόμα και η απολύμανση έγινε 2 μέρες μετά, το Σάββατο.
Τα λίγα τεστ έγιναν μόνο κάτω από την διαμαρτυρία των εργαζόμενων, από μονάδα του ΕΟΔΥ, ΜΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑ ΜΕΤΑ!
▪️  Καταγράφηκαν 4! κρούσματα επαληθεύοντας τις ανησυχίες των εργαζόμενων,
ότι δεν αφορά ένα περιστατικό. Πιθανόν να προκύψει και άλλο, καθώς υπάρχουν εργαζόμενοι που δεν ειδοποιήθηκαν για να κάνουν τεστ.
Βεβαίως, σε αντίθεση με την δημοτική αρχή, οι εργαζόμενοι που είχαν συμπτώματα ή την όποια υποψία, έδειξαν υπευθυνότητα. Έκαναν ΑΜΕΣΑ τεστ με δικό τους ΚΟΣΤΟΣ, για να προστατέψουν τους ίδιους και τους συναδέλφους τους!

Το θέμα ήρθε στο δημοτικό συμβούλιο της προηγούμενης Δευτέρας με τον πρόεδρο του Συλλόγου εργαζομένων να απαιτεί με αγωνία να γίνουν τώρα τεστ σε όλους τους εργαζόμενους, να πραγματοποιούνται ανά τακτικά διαστήματα γρήγορα τεστ σε όλο το προσωπικό, βρίσκοντας σύμφωνες όλες τις παρατάξεις πλην της δημοτικής αρχής!

▪️  Ο υπεύθυνος αντιδήμαρχος, στην τοποθέτησή του επέμεινε ότι γίνεται πολύ κακό για το τίποτα, «δημιουργείται αναστάτωση», ενώ «δεν χρειάζεται να το μάθουν όλοι και να λένε ότι “βράζει” ο δήμος».
Ανέφερε ότι δεν έκλεισε το τμήμα γιατί «το πρωτόκολλο (το οποίο καυχιέται ότι το έχει συντάξει…) δεν επιτρέπει να κλείσει ο Δήμος, με ένα κρούσμα».
Απαράδεκτη ήταν και η αναφορά του ονόματος της ασθενούς εργαζόμενης, που την στοχοποίησε ακριβώς επειδή είναι μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων, κατονομάζοντάς την ως την αιτία όλου του προβλήματος.

 • Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ βέβαια ξεπέρασε κάθε προηγούμενη υβρεολογία του όταν είπε με φθόνο στον πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων ότι είναι …η μεγαλύτερη αλητεία αυτός και το συνάφι τουεννοώντας τους συνδικαλιστές.
  Απόλυτα ευθυγραμμισμένος με την λογική της ατομικής ευθύνης, είπε ότι «το κρούσμα έφερε τον κορονοϊό από το σπίτι του». Επέμεινε ότι «έχουμε ένα κρούσμα» και τόλμησε να πει στον πρόεδρο… «μήπως ετοιμάζεις και τα υπόλοιπα κρούσματα;»… «για να κερδίσεις τις εντυπώσεις»;
  Δήλωσε μάλιστα ότι «το τεστ δεν καλύπτει κανέναν», αλλά του ξέφυγε ότι ο ίδιος έκανε τεστ, προφανώς είτε γιατί είχε υποψία είτε για προληπτικούς λόγους. Η πρόληψη όμως δεν αξιολογείται ως προτεραιότητα για τους εργαζόμενους.
  Στο τέλος ήρθε κι η απειλή του προς τον πρόεδρο των εργαζομένων, ως γνήσιος μεγαλο-εργοδότης: «πρόσεξε αν πάθει κάτι κάποιος τελείωσες …».

Και η ανακοίνωση καταγγελία της Λα.Σ. καταλήγει

Καισαριανιώτες, Καισαριανιώτισσες,
Νέοι, εργαζόμενοι, μικροεπαγγελματίες, συνταξιούχοι,

Δεν έχουμε τίποτα καλύτερο να περιμένουμε από αυτή την πολιτική, παρά φτώχεια και θάνατο. Απάντηση στην πολιτική που αφήνει εκτεθειμένο το λαό στην πανδημία, δίνει η ενίσχυση της πάλης για την προστασία της υγείας, της ζωής και των δικαιωμάτων του λαού, με επόμενο σημαντικό σταθμό την απεργία στις 26 Νοέμβρη. 


🔻  ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ LOCK DOWN ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ για τη στάση της δημοτικής αρχής Καισαριανής στους εργαζόμενους του δήμου

«Ο Χικμέτ στην Ελλάδα», του Ηρακλή Κακαβάνη