Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

«Πες μου ότι σου κάνουν bullying…» (ΒΙΝΤΕΟ)

Δεν χρειά­ζε­ται ένα παι­δί να είναι στο σχο­λείο για να δεχθεί εκφο­βι­σμό. Δυστυ­χώς, λόγω της παν­δη­μί­ας και των αμέ­τρη­των ωρών που περ­νούν στο δια­δί­κτυο, τα παι­διά βρί­σκο­νται καθη­με­ρι­νά αντι­μέ­τω­πα με τον κίν­δυ­νο του δια­δι­κτυα­κού εκφο­βι­σμού (cyberbullying ).

«Το Χαμό­γε­λο του Παι­διού» προ­σπα­θώ­ντας να ανα­δεί­ξει το αυξα­νό­με­νο πρό­βλη­μα δημιούρ­γη­σε το video «Πες μου ότι σου κάνουν Bullying” για να δώσει στα παι­διά που βιώ­νουν αυτή τη φρί­κη μία διέ­ξο­δο. Τους καλεί να επι­κοι­νω­νή­σουν άμε­σα με τη Γραμ­μή SOS 1056 ή με το Chat 1056 http://bit.ly/chat1056 (24 ώρες καθη­με­ρι­νά και δωρε­άν, ανώ­νυ­μα), όπου απα­ντούν ψυχο­λό­γοι και κοι­νω­νι­κοί λει­τουρ­γοί για να βρουν μαζί τον τρό­πο να στα­μα­τή­σει να τους πονά­ει η κατά­στα­ση που βιώνουν.

Η ιδέα και τα λόγια του video προ­έρ­χο­νται από τους μαθη­τές-εθε­λο­ντές του Οργα­νι­σμού «To Χαμό­γε­λο του Παι­διού» τους YouSmilers που προ­σπα­θούν να δώσουν την πραγ­μα­τι­κή διά­στα­ση του φαι­νο­μέ­νου με λόγια σκλη­ρά που όμως, δυστυ­χώς, απο­τε­λούν μέρος της ζωής κάποιων παιδιών.

Το video δημιουρ­γή­θη­κε στο πλαί­σιο της σχο­λι­κής καμπά­νιας «Μίλα Τώρα» https://milatora, η οποία είναι εγκε­κρι­μέ­νη από το Υπουρ­γείο Παι­δεί­ας και Θρη­σκευ­μά­των και πραγ­μα­το­ποιεί­ται για 8η συνε­χή χρο­νιά, καλώ­ντας σχο­λεία και μαθη­τές από όλη την Ελλά­δα να στεί­λουν το δικό τους μήνυ­μα ενά­ντια στον σχο­λι­κό εκφοβισμό.

Μοι­ρα­στεί­τε το video με όλα τα παι­διά για να γνω­ρί­ζουν ότι υπάρ­χει τρό­πος να στα­μα­τή­σουν να πονάνε.

Παρα­μύ­θι: Το γαϊ­τα­νά­κι της φιλί­ας, της Ανθής Παρασκευοπούλου

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο