Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Παρέμβαση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπα για το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών: “Αραμπάδες με καρούλια ραπανάκια & μαρούλια”

Σε συνέ­χεια του ρεπορ­τάζ από την παρέμ­βα­σης του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημή­τρη Κου­τσού­μπα, στη συζή­τη­ση επί της πρό­τα­σης της ΝΔ για τη σύστα­ση Προ­α­να­κρι­τι­κής Επι­τρο­πής σε βάρος του Ν. Παπ­πά για το ζήτη­μα των τηλε­ο­πτι­κών αδειών, όπου ανέ­δει­ξε πως για τον λαό και τα προ­βλή­μα­τά του δεν είναι αυτό που επεί­γει σήμε­ρα, ενώ αντί­θε­τα τέτοιου είδους συζη­τή­σεις θεω­ρού­νται «οξυ­γό­νο» από το αστι­κό πολι­τι­κό σύστημα,

Δ. Κου­τσού­μπας: Το έγκλη­μα που γίνε­ται στην υγεία, στο βωμό του κέρ­δους, ούτε ξεχνιέ­ται, ούτε παρα­γρά­φε­ται (VIDEO)

Παρα­θέ­του­με ανα­λυ­τι­κά την ομι­λία του:

«Κυρί­ες και κύριοι βουλευτές,

Παρα­κο­λου­θώ­ντας από το πρωί τη σημε­ρι­νή συζή­τη­ση στη Βου­λή μου ήρθε στο νου ένα ποί­η­μα σου­ρε­α­λι­στι­κό, που λέγα­με στα παι­δι­κά μας χρό­νια πολύ παλιά.

Αρα­μπά­δες και καρούλια
ραπα­νά­κια και μαρούλια
μια παντό­φλα στο κρεβάτι,
βάσα­να που ‘χει η αγάπη
ωραία που ‘ναι η Λιβαδειά
χωρίς καμιά αιτία”.

Τόση ψυχε­δέ­λεια!

Την ώρα που η παν­δη­μία έχει χτυ­πή­σει “κόκ­κι­νο”, την ώρα που τα ρεκόρ σπά­νε το ένα μετά το άλλο σε κρού­σμα­τα και σε δια­σω­λη­νω­μέ­νους, την ώρα που το δημό­σιο σύστη­μα Υγεί­ας έχει καταρ­ρεύ­σει και το ιδιω­τι­κό όχι μόνο δεν επι­τάσ­σε­ται, αλλά κάνει και χρυ­σές δου­λειές από πάνω, την ώρα που επι­βάλ­λο­νται νέα σού­περ μνη­μό­νια, τι πιο βολι­κό, τι πιο απο­προ­σα­να­το­λι­στι­κό από μια συζή­τη­ση για τη σύστα­ση μιας ακό­μη Προ­α­να­κρι­τι­κής Επιτροπής…

Έχου­με χάσει το μέτρη­μα τα τελευ­ταία χρόνια.

Πλεί­στες όσες Προ­α­να­κρι­τι­κές, Εξε­τα­στι­κές Επι­τρο­πές, που συστή­νο­νται, που προ­σφέ­ρουν θέα­μα και που στο τέλος απλά συγκα­λύ­πτουν τις βαθύ­τε­ρες αιτί­ες της δια­πλο­κής των δια­φό­ρων αστι­κών κομ­μά­των με τα διά­φο­ρα επί­σης οικο­νο­μι­κά και επι­χει­ρη­μα­τι­κά συμφέροντα.
Αλή­θεια, αυτό που επεί­γει σήμε­ρα είναι μια ακό­μη τέτοια Προανακριτική;

Για τον λαό και τα προ­βλή­μα­τά του σίγου­ρα όχι.

Ωστό­σο, για τις εκά­στο­τε κυβερ­νή­σεις, για το αστι­κό πολι­τι­κό σύστη­μα, συζη­τή­σεις σαν τη σημε­ρι­νή, θεω­ρού­νται και “οξυ­γό­νο”, για να κρύ­βουν την άθλια πραγ­μα­τι­κό­τη­τα και για να συντη­ρούν μια απο­προ­σα­να­το­λι­στι­κή διπο­λι­κή αντιπαράθεση.
Για αυτήν καθε­αυ­τή τη συγκρό­τη­ση Προ­α­να­κρι­τι­κής Επι­τρο­πής έχει ήδη τοπο­θε­τη­θεί ο ειση­γη­τής μας, οι βου­λευ­τές μας.
Η θέση του ΚΚΕ είναι ότι η πρό­τα­ση της ΝΔ δεν τεκ­μη­ριώ­νε­ται με τα μέχρι τώρα στοι­χεία, που είναι σε γνώ­ση των κομ­μά­των. Βεβαί­ως, θα μπο­ρού­σε στη Βου­λή να συστα­θεί μια Εξε­τα­στι­κή Επι­τρο­πή ώστε να διε­ρευ­νη­θούν όλες οι πτυ­χές της υπό­θε­σης και οι ευθύ­νες που απορ­ρέ­ουν για πολι­τι­κά πρό­σω­πα και πρώ­ην υπουργούς.

Σε κάθε περίπτωση για το ΚΚΕ είναι ξεκάθαρο. Όλες, μα όλες οι κυβερνήσεις, ανάμεσα σε αυτές και του ΣΥΡΙΖΑ, όπως τώρα της ΝΔ, προσπαθούν να παίξουν πολιτικά παιχνίδια με τα ΜΜΕ, με τους μεγαλοεπιχειρηματίες που ελέγχουν την ενημέρωση.

Φυσι­κά, για πολ­λά χρό­νια ο χώρος αυτός ήταν προ­νο­μια­κό πεδίο τόσο της ΝΔ όσο και του ΠΑΣΟΚ. Κι εν πολ­λοίς εξα­κο­λου­θεί να είναι.

Ο ΣΥΡΙΖΑ προ­σπά­θη­σε να μπει στο παι­χνί­δι των Μέσων Ενη­μέ­ρω­σης, επι­χει­ρώ­ντας μια ανα­δια­νο­μή της πίτας ανά­με­σα πάλι σε μεγά­λα επι­χει­ρη­μα­τι­κά συμ­φέ­ρο­ντα, με νέα τζά­κια δίπλα στα παλιά, και μάλι­στα σε μια χρο­νι­κή στιγ­μή που το παλιό ιδιο­κτη­σια­κό καθε­στώς των Μέσων Ενη­μέ­ρω­σης είχε φτά­σει σε τέλ­μα, εξαι­τί­ας και της δεκα­ε­τούς οικο­νο­μι­κής κρίσης.
Ανα­κά­τε­μα της τρά­που­λας και απο­τύ­πω­ση των νέων συσχε­τι­σμών στο επι­χει­ρη­μα­τι­κό πεδίο, αυτή ήταν η ουσία και ο βαθύ­τε­ρος σκο­πός του νόμου Παπ­πά και του δια­γω­νι­σμού για τις άδειες.
Και δεν ήταν φυσι­κά η προ­στα­σία του αγα­θού της ενη­μέ­ρω­σης ή το να πλη­ρώ­σουν οι κανα­λάρ­χες για τις άδειες.

Και είμα­στε σίγου­ροι ότι η τότε κυβέρ­νη­ση του ΣΥΡΙΖΑ έκα­νε προ­σπά­θεια να διευ­κο­λύ­νει επι­χει­ρη­μα­τί­ες που ήταν εκεί­νη την περί­ο­δο κοντά σε αυτήν.
Δεν είναι τυχαίο, μάλι­στα, ότι μετά τον δια­γω­νι­σμό ξεκί­νη­σαν οι εκπτώ­σεις προς τους μεγα­λοϊ­διο­κτή­τες για το αντί­τι­μο που έπρε­πε να κατα­βά­λουν, ότι υπήρ­ξαν ευνοϊ­κές ρυθ­μί­σεις για άλλες δρα­στη­ριό­τη­τές τους και τελι­κά εν μέσω παν­δη­μί­ας ήρθε η κυβέρ­νη­ση τώρα της ΝΔ να τους χαρί­σει βέβαια ολό­κλη­ρη την ετή­σια δόση της τάξης των 3,5 εκατ. ευρώ, για την ακρί­βεια 3.400.000 ευρώ. Τους βάζε­τε να κατα­βά­λουν και 50 χιλιά­δες. Μην είστε τόσο σκληροί!
Τους χαρί­ζε­τε χρή­μα­τα που θα μπο­ρού­σαν να αξιο­ποι­η­θούν για τη στή­ρι­ξη του δημο­σί­ου συστή­μα­τος Υγεί­ας, για τα σχο­λεία, για μέσα μετα­φο­ράς, για να στη­ρι­χθούν εργα­ζό­με­νοι, για να καλυ­φθούν άλλες επεί­γου­σες ανά­γκες και πολ­λά προ­βλή­μα­τα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, λοι­πόν, που σήμε­ρα δια­μαρ­τύ­ρε­ται για την κατά­στα­ση στον τομέα της ενη­μέ­ρω­σης, έχει βάλει φαρ­διά πλα­τιά την υπο­γρα­φή του σε αυτό το τηλε­ο­πτι­κό τοπίο.

Για­τί κι αυτός παρέ­δω­σε την ενη­μέ­ρω­ση στα μεγά­λα συμφέροντα.

Όταν ψηφι­ζό­ταν ο νόμος Παπ­πά και εμείς σας λέγα­με ότι δεν μπο­ρεί να υπάρ­χει πραγ­μα­τι­κή, αντι­κει­με­νι­κή ενη­μέ­ρω­ση όταν αυτή είναι στα χέρια των μεγά­λων επι­χει­ρη­μα­τιών, τότε εσείς είχα­τε καβα­λή­σει το καλά­μι και τι μας λέγα­τε; Και μάλι­στα, επί λέξει; “Τα κανά­λια είναι σπορ για μεγά­λα πορ­το­φό­λια”(!!!) λέγατε.

Να τα χαί­ρε­στε, κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, τα μεγά­λα πορτοφόλια!

Για­τί τα μεγά­λα πορ­το­φό­λια, την ενη­μέ­ρω­ση θα την οργα­νώ­σουν με βάση τα δικά τους οικο­νο­μι­κά, πολι­τι­κά, επι­χει­ρη­μα­τι­κά συμ­φέ­ρο­ντα και με βάση την πολύ­μορ­φη δια­πλο­κή κυρί­ως, που επι­διώ­κουν κάθε φορά να έχουν με το πολι­τι­κό σύστη­μα και με τα κυβερ­νη­τι­κά κόμματα.
Απλά για­τί δεν μπο­ρεί να απο­σπά­ται η ενη­μέ­ρω­ση, ως αγα­θό και δικαί­ω­μα και όχι ως εμπό­ρευ­μα ‑όπως είναι σήμε­ρα- από το ποιος έχει την ιδιο­κτη­σία των μέσων ενημέρωσης.
Όπως, επί­σης τότε, όταν σας λέγα­με ότι δεν υπάρ­χουν ασφα­λι­στι­κές δικλεί­δες, για να υπάρ­χει έστω σε αυτό το πλαί­σιο μια στοι­χειώ­δης πολυ­φω­νία, εσείς τι κάνατε;
Ψηφί­ζα­τε μαζί με τη Νέα Δημο­κρα­τία, το ΚΙΝΑΛ
τη σύν­θε­ση του Εθνι­κού Συμ­βου­λί­ου Ραδιο­τη­λε­ό­ρα­σης το οποίο σήμε­ρα ‑το λένε πλέ­ον σχε­δόν όλοι εδώ μέσα- είναι ένα δια­κο­σμη­τι­κό στοι­χείο σε όλη αυτή την ασυ­δο­σία, σε όλη αυτή την αυθαι­ρε­σία των καναλαρχών.

Μας λέτε βέβαια: Ναι, αλλά για πρώ­τη φορά πλή­ρω­σαν οι καναλάρχες…
Και λοι­πόν; Πλή­ρω­σαν ένα πολύ μικρό αντί­τι­μο σε σχέ­ση με τα υπερ­κέρ­δη που έχουν. Σιγά μην ξοδεύ­τη­καν δηλα­δή κιό­λας εδώ που τα λέμε.
Όμως, αλή­θεια, εσείς πόσο κοστο­λο­γεί­τε το αγα­θό της ενη­μέ­ρω­σης; Πόσο κοστο­λο­γεί­ται ο μιντια­κός αυταρ­χι­σμός που ζού­με σήμε­ρα και που πάει χέρι — χέρι με την κατα­στο­λή και τον αυταρ­χι­σμό; Πόσο κοστο­λο­γεί­ται η μονο­φω­νία της κυρί­αρ­χης πολι­τι­κής ιδε­ο­λο­γί­ας; Πόσο κοστο­λο­γεί­ται η πλύ­ση εγκε­φά­λου, η χει­ρα­γώ­γη­ση, ο απο­κλει­σμός κομ­μά­των, όπως το ΚΚΕ, που μόνι­μα και στα­θε­ρά δεν εκπρο­σω­πεί­ται στα κανά­λια, σύμ­φω­να με τα επί­ση­μα στοι­χεία του ΕΣΡ και μάλι­στα άσχε­τα με το ποια είναι η κυβέρνηση;

Μην παριστάνετε λοιπόν τις αθώες περιστερές! Είστε συνυπεύθυνοι όλοι! Μαζί, ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ για τη σημερινή κατάντια.

Γι’ αυτό και δεν συζη­τά­τε ούτε για το συγκε­κρι­μέ­νο ζήτη­μα την ουσία του. Καη­μός σας είναι να κάνε­τε τα κοκο­ρά­κια εδώ μέσα για να μπερ­δεύ­ε­τε τον κόσμο.

Άλλα όμως είναι τα κρίσιμα ζητήματα, κυρίες και κύριοι βουλευτές.

Οι ώρες, οι μέρες, είναι πολύ κρί­σι­μες με την παν­δη­μία που πλήτ­τει τον ελλη­νι­κό λαό. Είναι κρί­σι­μο να παρ­θούν μέτρα προ­στα­σί­ας παντού, ιδιαί­τε­ρα στους χώρους δου­λειάς, να τρέ­ξει ο εμβο­λια­σμός του πλη­θυ­σμού με πρό­σβα­ση σε όλα τα δια­θέ­σι­μα εμβό­λια, να θωρα­κι­στεί το δημό­σιο σύστη­μα, να προ­χω­ρή­σε­τε στην επί­τα­ξη των μεγά­λων ιδιω­τι­κών νοσοκομείων.

Θα σας το ξανα­πού­με: Είναι αδια­νό­η­το και εγκλη­μα­τι­κό αυτή τη στιγ­μή να αρνεί­στε πει­σμα­τι­κά την επί­τα­ξη των μεγά­λων ιδιω­τι­κών κλι­νι­κών. Είναι αδια­νό­η­το και εγκλη­μα­τι­κό οι επι­χει­ρη­μα­τί­ες της Υγεί­ας να συνε­χί­ζουν να θησαυ­ρί­ζουν πάνω στη ζωή, πάνω στον πόνο χιλιά­δων ανθρώ­πων. Κι αυτό το έγκλη­μα στο βωμό του κέρ­δους ούτε ξεχνιέ­ται ούτε παραγράφεται.

Κατα­νο­ού­με την αδυ­να­μία σας να στη­ρί­ξε­τε με πει­στι­κά επι­χει­ρή­μα­τα την άρνη­σή σας να επι­τά­ξε­τε τον ιδιω­τι­κό τομέα. Αφή­στε όμως κατά μέρος την κοροϊδία.

Για­τί, τι άλλο από κοροϊ­δία είναι αυτό που λέει ο υπουρ­γός σας απα­ντώ­ντας στο αίτη­μα της επίταξης;
“Την περί­ο­δο αυτή ‑λέει- το Εθνι­κό Σύστη­μα Υγεί­ας στη χώρα είναι ένα. Και είναι ενιαίο. Μια Υγειο­νο­μι­κή Περι­φέ­ρεια, ένα μεγά­λο νοσο­κο­μείο. Ο δημό­σιος τομέ­ας, ο ιδιω­τι­κός τομέ­ας, οι Ένο­πλες Δυνά­μεις με τις υγειο­νο­μι­κές δομές που έχουν, έχουν ενώ­σει τις δυνά­μεις τους προ­κει­μέ­νου να αντι­με­τω­πί­σου­με με επι­τυ­χία όλοι μαζί την παν­δη­μία”. Αυτά είπε…

Σοβα­ρά μιλά­τε; Θέλε­τε να μας πεί­τε ότι ο ιδιω­τι­κός τομέ­ας έχει δια­θέ­σει υπο­δο­μές, ότι έχει δια­θέ­σει το προ­σω­πι­κό του στην αντι­με­τώ­πι­ση της πανδημίας;
Ώρα είναι να μας πεί­τε ότι το κάνει και αφι­λο­κερ­δώς. Ότι έχει στα­μα­τή­σει να θησαυ­ρί­ζει ακό­μα και μέσα στην πανδημία!!!

Για πεί­τε μας, λοι­πόν; Αφού το σύστη­μα είναι ένα και ενιαίο, όπως λέτε: Τώρα που ο “Ερυ­θρός”, ο οποί­ος δια­θέ­τει μία από τις καλύ­τε­ρες νευ­ρο­λο­γι­κές μονά­δες που κάνουν θρομ­βό­λυ­ση, ανα­γκαία παρέμ­βα­ση για τα εγκε­φα­λι­κά, βγή­κε εκτός εφη­με­ρί­ας, πού πηγαί­νουν τώρα αυτά τα περι­στα­τι­κά; Μήπως πηγαί­νουν στο “Metropolitan” το οποίο δια­φη­μί­ζει ότι έχει εξει­δι­κευ­μέ­νη μονά­δα και Μονά­δα Αυξη­μέ­νης Φρο­ντί­δας για θρομ­βό­λυ­ση; Ποιον κοροϊ­δεύ­ε­τε, λοιπόν;
Μήπως, ακό­μα, θέλε­τε να μας πεί­τε σε ποιο ιδιω­τι­κό νοσο­κο­μείο, μιας και ο “Ερυ­θρός” μετα­τρά­πη­κε σε Covid, θα κάνουν τη θερα­πεία τους οι ασθε­νείς με σκλή­ρυν­ση κατά πλάκας;Έχουμε υπό­ψη μας την ανα­κοί­νω­ση της Συντο­νι­στι­κής Επι­τρο­πής Αγώ­να Ανα­πή­ρων που σημειώ­νει ότι “μια σει­ρά χρό­νια πάσχο­ντες ενη­με­ρώ­θη­καν από τα δημό­σια νοσο­κο­μεία πως στα­μα­τούν οι θερα­πεί­ες τους. Χαρα­κτη­ρι­στι­κή περί­πτω­ση οι 150 ασθε­νείς με σκλή­ρυν­ση κατά πλά­κας που στα­μά­τη­σαν τις θερα­πεί­ες τους στον «Ερυ­θρό Σταυρό»”.

Παρό­μοια προ­βλή­μα­τα προ­κα­λεί και η ανα­στο­λή λει­τουρ­γί­ας του Ιατρεί­ου Επι­λη­ψί­ας στο “Γεν­νη­μα­τάς”.

Θέλε­τε να μας πεί­τε τι γίνε­ται με τις θερα­πεί­ες για ασθε­νείς με άλλα σοβα­ρά νοσήματα;

Για όσους έχουν ανα­βά­λει χει­ρουρ­γεία, ιατρι­κά ραντε­βού, εξε­τά­σεις σοβα­ρές που χρειά­ζε­ται και έγκαι­ρη διάγνωση;

Βέβαια, για να μη σας αδι­κή­σου­με, ο υπουρ­γός σας με τα περί “ενιαί­ου τομέα, δημό­σιου και ιδιω­τι­κού”, περι­γρά­φει τη στρα­τη­γι­κή σας στην Υγεία.
Πως μέσα από την “ενιαία λει­τουρ­γία δημό­σιου και ιδιω­τι­κού τομέα” θα βγαί­νουν κερ­δι­σμέ­νοι οι μεγά­λοι επι­χει­ρη­μα­τι­κοί όμι­λοι στην Υγεία.
Τέτοιο δημό­σιο σύστη­μα Υγεί­ας θέλε­τε. Εμπο­ρευ­μα­το­ποι­η­μέ­νο, υπο­βαθ­μι­σμέ­νο, για να κάνουν χρυ­σές δου­λειές οι έμπο­ροι της Υγεί­ας είτε κλεί­νο­ντας δου­λειές με το Δημό­σιο, είτε που­λώ­ντας ακρι­βά τις υπη­ρε­σί­ες Υγεί­ας στις ιδιω­τι­κές δομές.

Γι’ αυτό έχε­τε ξαμο­λή­σει ορι­σμέ­νους για να επι­τί­θε­νται στους αγω­νι­στές συν­δι­κα­λι­στές υγειονομικούς.

Πότε σας προ­σφέ­ρουν τις υπη­ρε­σί­ες τους ως παπα­γα­λά­κια κάποιοι, πότε ως λαγοί:

“Μετά την παν­δη­μία, η στιγ­μή της κυβέρ­νη­σης για τολ­μη­ρή μεταρ­ρύθ­μι­ση στην Υγεία”, λέει ο γνω­στός σας παπα­γά­λος, γνω­στός και μη εξαι­ρε­τέ­ος. Δηλα­δή: Πώς θα κερ­δί­ζουν ακό­μα περισ­σό­τε­ρα οι όμι­λοι της ιδιω­τι­κής Υγείας.
Αυτό θα είναι το περιε­χό­με­νο της όποιας μεταρ­ρύθ­μι­σης της Υγεί­ας, αυτό άλλω­στε είναι το δήθεν απο­τέ­λε­σμα της αρμο­νι­κής συνύ­παρ­ξης δημό­σιου με τον ιδιω­τι­κό τομέα που όλοι κάνα­τε σημαία της πολι­τι­κής σας σ’ αυτό το κρί­σι­μο διά­στη­μα αυτόν τον τομέα.
Ό,τι και να κάνε­τε, εσείς και τα παπα­γα­λά­κια σας, όλος ο λαός γνω­ρί­ζει πως οι νοσο­κο­μεια­κοί για­τροί με την Ομο­σπον­δία τους δίνουν τη μάχη για να σωθούν ανθρώ­πι­νες ζωές, για αυτό απο­κα­λύ­πτουν και τις εγκλη­μα­τι­κές ευθύ­νες σας.

Αύριο απο­λύ­ε­ται ο πρό­ε­δρος του Συλ­λό­γου Εργα­ζο­μέ­νων του Νοσο­κο­μεί­ου “Άγιος Σάβ­βας”, Κώστας Κατα­ρα­χιάς. Είναι ο μονα­δι­κός επι­κου­ρι­κός για­τρός σε όλη τη χώρα που δεν πήρε παρά­τα­ση της σύμ­βα­σής του μέχρι τον Οκτώ­βριο. Αυτή την ώρα που το σύστη­μα έχει ανά­γκη από προ­σλή­ψεις, εσείς κάνε­τε απο­λύ­σεις και μάλι­στα εκδι­κη­τι­κές απο­λύ­σεις. Πάρ­τε το χαμπά­ρι. Δεν θα κλεί­σε­τε το στό­μα στους νοσο­κο­μεια­κούς γιατρούς.

Βλέ­πε­τε ότι ακό­μα και ο μαζι­κός εμβο­λια­σμός αργεί πολύ για να είναι πραγ­μα­τι­κά μαζι­κός, για να επι­τευ­χθεί η πολυ­πό­θη­τη ανοσία.
Κι όμως αν είχα­τε ακού­σει το ΚΚΕ που από την πρώ­τη στιγ­μή πρό­τει­νε: Άμε­ση πρό­σβα­ση σε όλα τα δια­θέ­σι­μα εμβό­λια διε­θνώς, που κρί­νο­νται ασφα­λή, που κρί­νο­νται απο­τε­λε­σμα­τι­κά βεβαί­ως, έτσι ώστε να εξα­σφα­λι­στεί η επάρ­κεια, να επι­τευ­χθεί έγκαι­ρα ο μαζι­κός εμβο­λια­σμός του πλη­θυ­σμού, σήμε­ρα τα πράγ­μα­τα θα ήταν διαφορετικά!

Τώρα τι κάνε­τε; Ροκα­νί­ζε­τε απλά χρό­νο πολύ­τι­μο, έρμαιο της Ευρω­παϊ­κής Επι­τρο­πής, συμ­με­τέ­χο­ντας έτσι στον σκλη­ρό εγκλη­μα­τι­κό αντα­γω­νι­σμό μετα­ξύ των δια­φό­ρων ομί­λων του Φαρ­μά­κου, που στοι­χί­ζει όμως σε ανθρώ­πι­νες ζωές.

Κυρί­ες και κύριοι, Ένα ακό­μα ζήτημα:
Τα όσα ακού­με λίγες μέρες μετά τη Σύνο­δο Κορυ­φής της ΕΕ και τη συνο­μι­λία του πρω­θυ­πουρ­γού με το νέο πρό­ε­δρο των ΗΠΑ προ­κα­λούν θυμη­δία, για­τί γέλιο δεν βγαί­νει μέσα σε εξε­λί­ξεις πραγ­μα­τι­κά πολύ επι­κίν­δυ­νες. Πολύ περισ­σό­τε­ρο δεν επι­τρέ­πουν τις υπερ­φί­α­λες εκτι­μή­σεις της κυβέρνησης.
Τι έδει­ξε η Σύνο­δος Κορυ­φής και η κοι­νή δήλω­ση των “27” για τις σχέ­σεις ΕΕ — Τουρ­κί­ας; Ότι η ΕΕ καθο­ρί­ζει τη στά­ση της στα παζά­ρια που εξε­λίσ­σο­νται με βάση τα συμ­φέ­ρο­ντα των δικών της ευρω­παϊ­κών μονο­πω­λί­ων και την προ­ώ­θη­ση της στρα­τη­γι­κής της σχέ­σης με την Τουρκία.
Όποια άλλη ερμη­νεία, όποια άλλη εκτί­μη­ση, ανή­κει στη σφαί­ρα της φαντα­σί­ας και όχι στην πραγματικότητα.

Όλα τα κόμ­μα­τα του ευρω­α­τλα­ντι­κού τόξου έχουν εκτε­θεί ανεπανόρθωτα.

Καλ­λιέρ­γη­σαν κι αυτή τη φορά ψεύ­τι­κες προσ­δο­κί­ες για τον ρόλο της ΕΕ, υπερ­φί­α­λες εκτι­μή­σεις για τις “κυρώ­σεις”, οι οποί­ες ουσια­στι­κά έχουν μετα­τρα­πεί σε “μπα­λά­κι του πινγκ πονγκ” που μετα­τί­θε­ται από τρί­μη­νο σε τρίμηνο.
Στα θέμα­τα της εμπλο­κής της Ελλά­δας στους σχε­δια­σμούς του ΝΑΤΟ, της ΕΕ, των ΗΠΑ υπάρ­χει από­λυ­τη, αδιά­ψευ­στη σύμπλευ­ση της κυβέρ­νη­σης με την αξιω­μα­τι­κή αντι­πο­λί­τευ­ση, αλλά και άλλα κόμ­μα­τα του ευρω­α­τλα­ντι­κού τόξου.

  • Για την εμπλο­κή της Ελλά­δας στα σφα­γεία τους δεν σηκώ­νει τους τόνους. Επι­κρα­τεί μία ιδιό­τυ­πη ομερτά.
  • Όλοι σας λέτε ότι αυτή η εμπλο­κή απο­τε­λεί “ασπί­δα” για τον λαό και τη χώρα.
  • Είναι μεγά­λο ψέμα. Απο­τε­λεί μόνο “πηγή” νέων μεγά­λων κινδύνων.
  • Αυτό επι­βε­βαιώ­νε­ται και από τη συνο­μι­λία του Έλλη­να πρω­θυ­πουρ­γού με τον πρό­ε­δρο των ΗΠΑ.
  • Οι αμε­ρι­κα­νι­κές ανα­φο­ρές για τον ρόλο της Ελλά­δας στην Ανα­το­λι­κή Μεσό­γειο, στα Δυτι­κά Βαλ­κά­νια, στη Μαύ­ρη Θάλασ­σα συν­δέ­ο­νται με την όξυν­ση των αντα­γω­νι­σμών των ΗΠΑ με τη Ρωσία και την Κίνα, αλλά και με την προ­ε­τοι­μα­σία της συνεκ­με­τάλ­λευ­σης στο Αιγαίο, στην Ανα­το­λι­κή Μεσό­γειο, προς όφε­λος των αμε­ρι­κα­νι­κών και ευρω­παϊ­κών ενερ­γεια­κών ομίλων.
  • Σημα­το­δο­τούν την επι­κίν­δυ­νη εμπλο­κή της Ελλά­δας σε αυτούς τους σχε­δια­σμούς, με σήμα κατα­τε­θέν αυτής της εμπλο­κής τον ανα­βαθ­μι­σμέ­νο ρόλο της βάσης της Σού­δας και των δεκά­δων άλλων νέων βάσε­ων που μετα­τρέ­πουν τη χώρα και τον λαό μας σε στόχο.

Και μην κάνε­τε πως δεν καταλαβαίνετε.

Ούτε εσείς της κυβέρ­νη­σης, ούτε εσείς του ΣΥΡΙΖΑ, που μάλι­στα τολ­μά­τε να παρου­σιά­ζε­τε και σαν “πρό­ο­δο” το σφι­χτα­γκά­λια­σμα με τους φονιά­δες του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, με τις επι­διώ­ξεις τους από τη Μέση Ανα­το­λή έως τα Βαλ­κά­νια και τα σύνο­ρα με τη Ρωσία.

Με δεδο­μέ­νο τον ομο­λο­γη­μέ­νο στό­χο των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, αλλά και της ΕΕ να δια­τη­ρη­θεί η Τουρ­κία με κάθε κόστος στη Δύση, τις σας έμει­νε να λέτε για να εφη­συ­χά­ζε­τε; Κάτι στο­χευ­μέ­νες διαρ­ρο­ές του τύπου “Αν χρεια­στείς κάτι είμαι εδώ να βοηθήσω”…

Αγγί­ζει τα όρια της τηλε­φω­νι­κής φάρ­σας όταν ο καθέ­νας ξέρει ότι η βοή­θεια των ΗΠΑ όλα αυτά τα χρό­νια είναι:

  • Η νομι­μο­ποί­η­ση των απα­ρά­δε­κτων διεκ­δι­κή­σε­ων της Τουρ­κί­ας στο Αιγαίο και την Ανα­το­λι­κή Μεσόγειο.
  • Η νομι­μο­ποί­η­ση του στρα­τού κατο­χής στην Κύπρο και
  • ότι οι τόνοι βοή­θειας που έχουν εξά­γει οι ΗΠΑ στα Βαλ­κά­νια, στη Βόρεια Αφρι­κή, στη Μέση Ανα­το­λή ισο­πέ­δω­σαν ολό­κλη­ρες χώρες σπέρ­νο­ντας θάνα­το και προσφυγιά.

Ο λαός και μνήμη έχει, και κριτήριο έχει.

Κατα­λα­βαί­νει ότι αυτή η εμπλο­κή της χώρας σε τέτοια επι­κίν­δυ­να σχέ­δια, για κάποιους λίγους μυρί­ζει κέρ­δη και επεν­δύ­σεις, αλλά για τον ελλη­νι­κό λαό μυρί­ζει παρα­πέ­ρα οικο­νο­μι­κή κρί­ση, πολε­μι­κές εμπλο­κές, προ­σφυ­γιά, προ­βλή­μα­τα, αβεβαιότητα.

Όλα αυτά, λοι­πόν, απα­σχο­λούν τον ελλη­νι­κό λαό, την ελλη­νι­κή νεο­λαία και όχι το “εδώ παπάς, εκεί παπάς πού είναι ο παπάς” που ακού­με επα­να­λαμ­βα­νό­με­να εδώ μέσα σήμερα».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο