Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

«Τα κέρδη τους – Οι νεκροί μας! Βαδίζουμε στον δρόμο της ανατροπής!»

🔻  ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2021
Στις 6 Μάη η πρώτη απεργιακή απάντηση στο αντεργατικό νομοσχέδιο!
Ώρα με την ώρα φουσκώνει το απεργιακό κύμα από συνδικαλιστικές οργανώσεις

🔻  Στις 10 π.μ. στο Σύνταγμα
η απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα.
Στις 10.30 π.μ. στη Θεσσαλονίκη

2021 Οι νεκροί μας – τα κέρδη τους βαδίζουμε στο δρόμο της ανατροπής

«Τα κέρδη τους – Οι νεκροί μας! Βαδίζουμε στον δρόμο της ανατροπής!»: Με το σύνθημα αυτό, Σωματεία, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα σε όλη τη χώρα παίρνουν θέση στο απεργιακό μέτωπο για την Εργατική Πρωτομαγιά, προκηρύσσοντας απεργία στις 6 Μάη (αφού φέτος η Πρωτομαγιά συμπίπτει με το Μ. Σάββατο) και σχεδιάζοντας πολύμορφη δράση για την επιτυχία της.

Θυμίζουμε ότι την περασμένη Δευτέρα η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ, υλοποιώντας τον σχεδιασμό της κυβέρνησης και σε μια προσπάθεια να μην κουνηθεί «φύλλο», ανακοίνωσε μέρα «εορτασμού» την Τρίτη του Πάσχα, απορρίπτοντας την πρόταση συνδικάτων και συνδικαλιστών από τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα για κοινή μέρα απεργιακού αγώνα την 6η Μάη, ενάντια στο νομοσχέδιο – έκτρωμα της κυβέρνησης για τα Εργασιακά.
Μάλιστα, οι εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ επιτέθηκαν στα συνδικάτα και τις κινητοποιήσεις τους χαρακτηρίζοντάς τα «γελοία», τα κατηγόρησαν για «διασπορά του ιού», ενώ έκαναν και τους ανήξερους για το νομοσχέδιο της 10ωρης απλήρωτης δουλειάς, που έρχεται τον επόμενο μήνα και κάθε μέρα παρουσιάζει ο υπουργός Εργασίας στα κανάλια και τις εφημερίδες.

Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η συμπαιγνία κυβέρνησης – ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ για την υπονόμευση της Εργατικής Πρωτομαγιάς, ξεσηκώθηκε ένα απεργιακό «ντόμινο» με τις αποφάσεις συνδικαλιστικών οργανώσεων για απεργία στις 6 Μάη, παίρνοντας την υπόθεση του αγωνιστικού εορτασμού στα χέρια τους, να διαδέχονται η μία την άλλη.Πρωτομαγιά 2021

ℹ️  Ήδη είναι εκατοντάδες οι συνδικαλιστικές οργανώσεις που αποφάσισαν απεργία για τις 6 Μάη, μετατρέποντας τη μέρα αυτή σε αγωνιστικό σταθμό για την κλιμάκωση της πάλης αν η κυβέρνηση τολμήσει να φέρει το νομοσχέδιο με τις «ανατροπές του αιώνα»

Στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 10.30 π.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου. Τα Σωματεία Οικοδόμων και Εργαζομένων στα Δομικά Υλικά και τις Κατασκευές Νομού Θεσσαλονίκης, Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις Παραγωγής Επισιτιστικών Προϊόντων Κεντρικής Μακεδονίας, Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου & Εργαζομένων Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Κεντρικής Μακεδονίας, Γραφικών Τεχνών Τύπου – Χάρτου Κεντρικής Μακεδονίας και Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων Νομού Θεσσαλονίκης καλούν τα εργατικά σωματεία και τους συλλόγους της πόλης να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής και να πλαισιώσουν τη συγκέντρωση, τονίζοντας τον ουσιαστικό χαρακτήρα της επετείου. Οπως αναφέρουν, οργανώνουν τον απεργιακό αγώνα, «κόντρα σε λογικές αποστράτευσης, εκφυλισμού και …αναψυχής που προσπαθεί να επιβάλει ο εργοδοτικός κυβερνητικός συνδικαλισμός, με πρώτη και καλύτερη την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ που επεκτείνει τις πασχαλινές αργίες με την απόφαση για 4 Μάη».

Φουσκώνει διαρκώς το απεργιακό κύμα

«Τώρα πρέπει να σημάνει συναγερμός σε όλα τα συνδικάτα, σε όλη την εργατική τάξη», τονίζει το Εργατικό Κέντρο Πάτρας και καλεί σε απεργία στις 6 Μάη και συγκέντρωση στις 10.30 π.μ., έξω από τα γραφεία του.

 • Απόφαση για κήρυξη απεργίας την Πέμπτη 6 Μάη έλαβε το Εργατικό Κέντρο Αρτας και συγκαλεί σύσκεψη εργαζομένων το Σάββατο 17 Απρίλη, στις 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο.
 • Αντίστοιχα το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων καλεί σε ανοιχτή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου τη Δευτέρα 19 Απρίλη, στις 7 μ.μ. μπροστά στην Περιφέρεια, με θέματα την οργάνωση της Πρωτομαγιάτικης απεργίας στις 6 Μάη.
 • Η απεργιακή συγκέντρωση του ΕΚ Θεσπρωτίας θα γίνει στις 10 π.μ., στην πλατεία Δημαρχείου, ενώ την Τετάρτη 21 Απρίλη καλεί σε σύσκεψη, στις 6 μ.μ., στα Πλατάνια.
 • Απεργία προκήρυξε το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου και καλεί σε συγκέντρωση στις 6 Μάη, στις 10.30 π.μ., στην κεντρική πλατεία. Στο πλαίσιο της προετοιμασίας της, θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη 21 Απρίλη, στις 6.30 μ.μ., στα γραφεία του, σχεδιάζει εκδηλώσεις και εξορμήσεις στους χώρους δουλειάς, ενώ την Τετάρτη 5 Μάη καλεί σε εκδήλωση στην κεντρική πλατεία της πόλης.
 • Αποφάσεις για απεργία στις 6 Μάη πήραν το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου, το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς – Ιθάκης και το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας – Βόνιτσας.
 • Η Ομοσπονδία Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΟΕΦΣΕΕ) με ομόφωνη απόφαση καλεί τα σωματεία και τους εργαζόμενους του κλάδου να πάρουν μέρος στην απεργία και τις εκδηλώσεις που θα οργανωθούν σε όλες τις πόλεις της χώρας. Απεργιακή απόφαση έχει πάρει και η Ομοσπονδία Οικοδόμων.
 • Με νέες κινητοποιήσεις την Τρίτη 20 Απρίλη συνεχίζουν οι εργαζόμενοι σε Τουρισμό – Επισιτισμό και τα σωματεία τους τον αγώνα για να επιστρέψουν όλοι στη δουλειά, με όλα τα εργασιακά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα, με μέτρα προστασίας της υγείας τους, ενώ παράλληλα προετοιμάζουν τη συμμετοχή τους στην απεργία της Πρωτομαγιάς στις 6 Μάη.
 • Μέρα κινητοποιήσεων οργανώνουν την Πέμπτη 22 Απρίλη τα κλαδικά σωματεία στο Εμπόριο που δραστηριοποιούνται στην Αττική, με συγκέντρωση στη 1 μ.μ. στο υπουργείο Εργασίας και παρεμβάσεις σε χώρους δουλειάς. Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας έχει προκηρύξει στάση εργασίας (12 μ. έως 4 μ.μ.) για τη συγκεκριμένη μέρα.
 • Στη Θεσσαλονίκη, η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων, στο πλαίσιο της μέρας πανελλαδικής δράσης, την Πέμπτη 22/4, προγραμματίζει παρεμβάσεις σε μεγάλα καταστήματα της πόλης.
 • Στο πλαίσιο της μέρας δράσης, το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αχαΐας (ΣΕΙΥΠ) προχωρά σε συγκέντρωση στις 6 μ.μ. στην Πάτρα (Αγίου Νικολάου και Μαιζώνος).
 • Με στάσεις εργασίας και συνελεύσεις σε εργοτάξια, περιοδείες και εξορμήσεις, εκδηλώσεις στις γειτονιές προετοιμάζει την απεργία το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, ενόψει της 6ης Μάη, ενώ καλεί και σε σύσκεψη σε ανοιχτό χώρο στα γραφεία του (Βερανζέρου 1, πλ. Κάνιγγος, 2ος όρ.) τη Δευτέρα 19 Απρίλη, στις 6 μ.μ. με θέμα την κλαδική ΣΣΕ και το πλαίσιο διεκδικήσεων.

Διαδικτυακή σύσκεψη Συνδικάτων της Ευρώπης με θέμα «Δυναμώνουμε τον αγώνα της εργατικής τάξης για υγεία – ζωή – δικαιώματα, ενάντια στην επίθεση και την καταστολή ΕΕ – κυβερνήσεων – εργοδοτών», οργανώνει το ΠΑΜΕ την Τρίτη 20 Απρίλη.
«Απέναντι στην κοινή επίθεση ΕΕ – κυβερνήσεων – εργοδοτών είναι ανάγκη να γίνουν νέα βήματα στον συντονισμό των αγωνιστικών Συνδικάτων της Ευρώπης με κοινές πρωτοβουλίες και δράσεις για την ενδυνάμωση του αγώνα για υγεία – ζωή – δικαιώματα», σημειώνει το ΠΑΜΕ.

Κατάθεση στεφανιών την 1η Μάη

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ θα καταθέσει στεφάνια το Σάββατο 1η Μάη στο Πολυτεχνείο και στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής. Το ΠΑΜΕ καλεί τα συνδικάτα της Αττικής να δώσουν μαζικό «παρών» στις 11 π.μ., στο Σκοπευτήριο και να τιμήσουν «τους νεκρούς του Σικάγου, της πρώτης Πρωτομαγιάς το 1924, το Μάη του ’36, τους 200 κομμουνιστές της Καισαριανής».
Στη συνέχεια θα κατατεθούν στεφάνια στον ιστορικό χώρο του Πολυτεχνείου (Πατησίων).