Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Σφυροκόπημα μέσα κι έξω από τη Βουλή του αντιλαϊκού κρατικού προϋπολογισμού για την προστασία του λαϊκού εισοδήματος

Την ίδια ώρα που χιλιάδες εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι και νεολαίοι διαδήλωναν χτες στην Αθήνα, (δείτε και εδώ) και σε άλλες πόλεις σε όλη την Ελλάδα (Θεσσαλονίκη, Πάτρα κά -συνεχίζονται και αύριο αύριο Σάββατο 18 Δεκέμβρη τα συλλαλητήρια για την προστασία του λαϊκού εισοδήματος, ενάντια στον αντιλαϊκό κρατικό προϋπολογισμό σε Κοζάνη, Λαμία, Χαλκίδα, Καβάλα και αλλού, τη Δευτέρα 20/12 στη Νάουσα), στη Βουλή –πλην ΚΚΕ η “αντιπαράθεση” περιορίστηκε για τον … καταλληλότερο στην καπιταλιστική ανάπτυξη με τσάκισμα του λαού.

syllalithrio athina 2

Αλ. Παπαρήγα προς ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ: «Είσαστε σαν συγκάτοικοι στην ίδια πολυκατοικία και τσακώνεστε ποιος θα αναλάβει διαχειριστής»

Λεωνίδας Στολτίδης: Μονόδρομος για τον λαό ο αγώνας για να πάρει το τιμόνι των εξελίξεων στα χέρια του

Λιάνα Κανέλλη: “Ψίχουλα για τον λαό -Η κυβέρνηση με τον προϋπολογισμό προβλέπει ανάπτυξη 4,5% και αύξηση του μέσου πραγματικού μισθού 0,2%, γεγονός από το οποίο εύκολα καταλαβαίνει κανείς ποιος είναι ο κερδισμένος και ποιος ο χαμένος, εν μέσω μάλιστα πανδημίας”.

Δ. Κουτσούμπας:
Το μεγαλύτερο όχι στον προϋπολογισμό να το πει ο λαός

Πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Δημήτρη Κουτσούμπα, παραβρίσκεται στο χώρο του συλλαλητηρίου των συνδικάτων και των φορέων στο Σύνταγμα. Μέσα στη βουλή λέμε ένα μεγάλο όχι στο αντιλαϊκό προϋπολογισμό, το μεγαλύτερο όχι πρέπει να το πει ο λαός δυναμώνοντας τους αγώνες του,  τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

«Μέσα στη Βουλή λέμε ένα μεγάλο “όχι” στον αντιλαϊκό προϋπολογισμό. Όμως το μεγαλύτερο “όχι” πρέπει να το πει ο ίδιος ο ελληνικός λαός, δυναμώνοντας τους αγώνες του, τη συμμαχία του, ανατρέποντας τους αρνητικούς συσχετισμούς, ανατρέποντας όλους τους υπηρέτες μιας αδίστακτης εξουσίας.»

Θ. Παφίλης:
Ψευτοκαυγάδες ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ που κινούνται στην ίδια γραμμή

Περισσότερα στο σημερινό Ριζοσπάστη