Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σφυροκόπημα μέσα κι έξω από τη Βουλή του αντιλαϊκού κρατικού προϋπολογισμού για την προστασία του λαϊκού εισοδήματος

Την ίδια ώρα που χιλιά­δες εργα­ζό­με­νοι, αυτο­α­πα­σχο­λού­με­νοι και νεο­λαί­οι δια­δή­λω­ναν χτες στην Αθή­να, (δεί­τε και εδώ) και σε άλλες πόλεις σε όλη την Ελλά­δα (Θεσ­σα­λο­νί­κη, Πάτρα κά ‑συνε­χί­ζο­νται και αύριο αύριο Σάβ­βα­το 18 Δεκέμ­βρη τα συλ­λα­λη­τή­ρια για την προ­στα­σία του λαϊ­κού εισο­δή­μα­τος, ενά­ντια στον αντι­λαϊ­κό κρα­τι­κό προ­ϋ­πο­λο­γι­σμό σε Κοζά­νη, Λαμία, Χαλ­κί­δα, Καβά­λα και αλλού, τη Δευ­τέ­ρα 20/12 στη Νάου­σα), στη Βου­λή -πλην ΚΚΕ η “αντι­πα­ρά­θε­ση” περιο­ρί­στη­κε για τον … καταλ­λη­λό­τε­ρο στην καπι­τα­λι­στι­κή ανά­πτυ­ξη με τσά­κι­σμα του λαού.

syllalithrio athina 2

Αλ. Παπα­ρή­γα προς ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ: «Είσα­στε σαν συγκά­τοι­κοι στην ίδια πολυ­κα­τοι­κία και τσα­κώ­νε­στε ποιος θα ανα­λά­βει δια­χει­ρι­στής»

Λεω­νί­δας Στολ­τί­δης: Μονό­δρο­μος για τον λαό ο αγώ­νας για να πάρει το τιμό­νι των εξε­λί­ξε­ων στα χέρια του

Λιά­να Κανέλ­λη: “Ψίχου­λα για τον λαό ‑Η κυβέρ­νη­ση με τον προ­ϋ­πο­λο­γι­σμό προ­βλέ­πει ανά­πτυ­ξη 4,5% και αύξη­ση του μέσου πραγ­μα­τι­κού μισθού 0,2%, γεγο­νός από το οποίο εύκο­λα κατα­λα­βαί­νει κανείς ποιος είναι ο κερ­δι­σμέ­νος και ποιος ο χαμέ­νος, εν μέσω μάλι­στα πανδημίας”.

Δ. Κουτσούμπας:
Το μεγαλύτερο όχι στον προϋπολογισμό να το πει ο λαός

Πολυ­με­λής αντι­προ­σω­πεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επι­κε­φα­λής τον ΓΓ της ΚΕ του Κόμ­μα­τος, Δημή­τρη Κου­τσού­μπα, παρα­βρί­σκε­ται στο χώρο του συλ­λα­λη­τη­ρί­ου των συν­δι­κά­των και των φορέ­ων στο Σύνταγ­μα. Μέσα στη βου­λή λέμε ένα μεγά­λο όχι στο αντι­λαϊ­κό προ­ϋ­πο­λο­γι­σμό, το μεγα­λύ­τε­ρο όχι πρέ­πει να το πει ο λαός δυνα­μώ­νο­ντας τους αγώ­νες του,  τόνι­σε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

«Μέσα στη Βου­λή λέμε ένα μεγά­λο “όχι” στον αντι­λαϊ­κό προ­ϋ­πο­λο­γι­σμό. Όμως το μεγα­λύ­τε­ρο “όχι” πρέ­πει να το πει ο ίδιος ο ελλη­νι­κός λαός, δυνα­μώ­νο­ντας τους αγώ­νες του, τη συμ­μα­χία του, ανα­τρέ­πο­ντας τους αρνη­τι­κούς συσχε­τι­σμούς, ανα­τρέ­πο­ντας όλους τους υπη­ρέ­τες μιας αδί­στα­κτης εξουσίας.»

Θ. Παφίλης:
Ψευτοκαυγάδες ΝΔ — ΣΥΡΙΖΑ που κινούνται στην ίδια γραμμή

Περισ­σό­τε­ρα στο σημε­ρι­νό Ριζοσπάστη

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο