Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

19η Μαθητική γιορτή 🚩 Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Καισαριανής

Αγαπητοί γονείς,
Η Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Καισαριανής και τα νΔιοικητικά Συμβούλια Γονέων των σχολείων μας, συνδιοργανώνουν κάθε χρόνο τη Μαθητική Γιορτή, με τη βοήθεια εκπαιδευτικών και μαθητών όλων των βαθμίδων στη λήξη του σχολικού έτους. Μια γιορτή που είναι θεσμός για την πόλη μας και συγκεντρώνει πλήθος οικογενειών και εφήβων.
Φέτος, η 19η ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ με τίτλο: «Κάτω από τον ίσκιο του βουνού» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 8 Ιουνίου 2019 και θα είναι αφιερωμένη στο βουνό μας, τον Υμηττό.
Με αφετηρία τη Μονή Καισαριανής, θα μάθουμε για την ιστορία του, για το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, το «Βοτανικό Μονοπάτι», τον αρχαιολογικό χώρο των Ταξιαρχών.
Θα έρθουμε σε επαφή με τον εξοπλισμό και τα οχήματα της Εθελοντικής Δασοπροστασίας του Δήμου μας και να μάθουμε το έργο που επιτελεί όλα αυτά τα χρόνια.
Γήμος Καισαριανής - Κάτω από τον ίσκιο του βουνούΣτόχος μας να αναδείξουμε στους γονείς και τα παιδιά την τεράστια σημασία του βουνού μας,περιβαλλοντική και ιστορική, αλλά και να ενημερώσουμε για τους κινδύνους που διατρέχει το βουνό από τις πυρκαγιές και από την χρόνια συστηματική προσπάθεια επιχειρηματικών και ιδιωτικών συμφερόντων για εμπορική του εκμετάλλευση.
Να αντιληφθούμε σε βάθος, οι νέοι γονείς και η νέα γενιά, πόσο σημαντική είναι η βοήθεια που μπορεί ο καθένας από μας να προσφέρειγια να προστατευθεί αυτό το δημόσιο αγαθό. Η μαθητική γιορτή θα υλοποιηθεί μέσω και της πολύτιμης προσφοράς και βοήθειας των ανθρώπων της Εθελοντικής Δασοπροστασίας του Δήμου μας.
Με σκοπό την αποφυγή κυκλοφοριακής συμφόρησης στο βουνό, ο Δήμος μας παρέχει το λεωφορείο με αφετηρία το Δημοτικό Πάρκινγκ στο στάδιο «Κρητικόπουλος» και προορισμό την Μονή Καισαριανής, που θα είναι και το σημείο συνάντησης.
  • Ώρα αναχώρησης από Δημοτικό Πάρκινγκ: 09:30
  • Ώρα αναχώρησης από Μονή Καισαριανής: 15:00
Εδώ το Link για την ηλεκτρονική συμπλήρωση της αίτησης
  • Για οποιαδήποτε απορία επικοινωνήστε με την Ένωση
19η Μαθητική Γιορτή Αφισα "Κάτω απ' τον ίσκιο του βουνού"
Το ΔΣ της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Καισαριανής