Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

19-24 Σεπτεμβρίου: 39ο Φεστιβάλ Μικρού Μήκους Δράμας

Με ρεκόρ αιτήσεων συμμετοχής αλλά και το πλουσιότερο διαγωνιστικό μικρού μήκους στην ιστορία του, το 39ο Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας θα διεξαχθεί από τις 19 έως τις 24 Σεπτεμβρίου στα «Ολύμπια» και το Δημοτικό Ωδείο στη Δράμα.

Στη φετινή διοργάνωση θα προβληθούν συνολικά 225 ταινίες από 58 χώρες.

Το Φεστιβάλ Δράμας κλείνει τα 39 του χρόνια και συμπληρώνει 22 χρόνια από τη θέσπιση του διεθνούς του τμήματος, έχοντας για δεύτερη χρονιά φέτος έναν ισχυρό υποστηρικτή: τη Fipresci (Διεθνή Ομοσπονδία Κριτικών Κινηματογράφου), που θα απονείμει το δικό της βραβείο στο Διεθνές Τμήμα του Φεστιβάλ.

Από φέτος η διοργάνωση αποκτά έναν σημαντικό νέο υποστηρικτή: Η Βουλή των Ελλήνων απονέμει το (χρηματικό) βραβείο «Ανθρώπινες Αξίες» σε ταινία του Διεθνούς Τμήματος, αναγνωρίζοντας και τιμώντας έτσι την προσφορά του Φεστιβάλ Δράμας στην ελληνική κοινωνία.

Όπως σημειώνει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ Αντώνης Παπαδόπουλος, «φέτος θα παρουσιάσουμε την πιο πλούσια αλλά και καλύτερη κινηματογραφική παραγωγή των τελευταίων ετών –κι αυτό χωρίς την συμμετοχή των μέχρι πρότινος μεγάλων πυλώνων της ελληνικής κινηματογραφικής παραγωγής (ΕΡΤ, Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου), που όμως, όπως φαίνεται επανακάμπτουν. Το μέλλον προδιαγράφεται πιο αισιόδοξο, ενώ δημιουργείται πια μια νέα γενιά νέων και ικανότατων παραγωγών».

Η φετινή Κριτική Επιτροπή απαρτίζεται από τους :

Πρόεδρος: Ανδρέας Πάντζης, σκηνοθέτης

Μέλη (με αλφαβητική σειρά):

Ρόμπι Εκσιέλ, δημοσιογράφος, κριτικός κινηματογράφου

Νάνσυ Μπινιαδάκη, σκηνοθέτις

Πάνος Παππάς, σκηνοθέτης, παραγωγός

Ανδρέας Σινάνος, διευθυντής φωτογραφίας

Το ρόλο του κριτικού σχολιαστή του φετινού ελληνικού προγράμματος (Grand Temoin) έχει αναλάβει η ιστορικός κινηματογράφου Γιάννα Αθανασάτου.

Στα τέλη Οκτωβρίου (20/10-26/10) το ελληνικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ, οι βραβευμένες ταινίες του διεθνούς και επιλεγμένα προγράμματα θα προβληθούν στο «Τριανόν» στην Αθήνα.