Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Απορρίφθηκε το αίτημα για προσωρινή διαταγή ακύρωσης απολύσεων συνδικαλιστών της Μαλαματίνας

Το Πρω­το­δι­κείο Θεσ­σα­λο­νί­κης απέρ­ρι­ψε σήμε­ρα το αίτη­μα των δύο συν­δι­κα­λι­στών της «Μαλα­μα­τί­νας» που είχαν κατα­θέ­σει για έκδο­ση προ­σω­ρι­νής δια­τα­γής υπέρ τους με ακύ­ρω­ση των απο­λύ­σε­ων τους.

Πρό­κει­ται για τον πρό­ε­δρο του σωμα­τεί­ου εργα­ζο­μέ­νων στη Μαλα­μα­τί­να (και της Πανελ­λα­δι­κής Ομο­σπον­δί­ας Εργα­το­ϋ­παλ­λή­λων Εμφια­λω­μέ­νων Ποτών) Γιάν­νη Φραγ­γί­δη, καθώς και τον προ­έ­δρο του Συν­δι­κά­του Οδη­γών, Πωλη­τών και Βοη­θών Εμφια­λω­μέ­νων Ποτών, Βορεί­ου Ελλά­δος και μέλους του Γενι­κού Συμ­βου­λί­ου του Εργα­του­παλ­λη­λι­κού Κέντρου Θεσ­σα­λο­νί­κης, Άρη Μερ­κε­νί­δη.

Σύμ­φω­να με δημο­σιεύ­μα­τα, το δικα­στή­ριο φέρε­ται να είπε «όχι» στην προ­σω­ρι­νή δια­τα­γή με το σκε­πτι­κό ότι αφού η εται­ρεία τους κατέ­βα­λε μέρος της απο­ζη­μί­ω­σης, δεν συντρέ­χει επεί­γων οικο­νο­μι­κός λόγος.

Η εκδί­κα­ση των ασφα­λι­στι­κών μέτρων των δύο πρώ­ην εργα­ζο­μέ­νων και συν­δι­κα­λι­στών της Μαλα­μα­τί­να ορί­στη­κε για την 1η Νοεμβρίου.

Κατά τη συζή­τη­ση της αιτή­μα­τος προ­σω­ρι­νής δια­τα­γής ο δικη­γό­ρος του σωμα­τεί­ου ζήτη­σε την επα­να­πρό­σλη­ψη των δύο συν­δι­κα­λι­στών. Όπως είπε ο Τάσος Παπαγ­γέ­λου, παρό­τι πρό­κει­ται για συν­δι­κα­λι­στές με τρεις συν­δι­κα­λι­στι­κές ιδιό­τη­τες έγι­νε φανε­ρό από τον δικη­γό­ρο της εργο­δο­τι­κής πλευ­ράς ότι η εργο­δο­σία δεν θέλει να ανα­γνω­ρί­σει το σωμα­τείο ως σωμα­τείο. «Ακού­στη­κε μάλι­στα το πρω­το­φα­νές ότι δεν είναι συν­δι­κα­λι­στές σωμα­τεί­ων για­τί δεν είναι γραμ­μέ­να στο Μητρώο συν­δι­κα­λι­στι­κών οργα­νώ­σε­ων εργα­ζο­μέ­νων (ΓΕΜΙΣΟΕ). Η εργο­δο­σία δηλα­δή που επί 30 χρό­νια υπο­γρά­φει συλ­λο­γι­κή σύμ­βα­ση με το σωμα­τείο λέει ότι τα σωμα­τεία δεν υπάρ­χουν» σημεί­ω­σε ο δικηγόρος .

Αλή­θειες και ψέμα­τα για το λιμό στην Ουκρα­νία, Νίκος Μόττας

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο