Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

20 Ιούνη: Παγκόσμια Ημέρα Μεταναστών

Χιλιάδες οι νεκροί στα καραβάνια της μεγάλης φυγής, σπαρμένοι στις πεδιάδες και στα βουνά, στις θάλασσες και στα ποτάμια, στα ερημοτόπια και στις ακτές. Ανατριχιαστικά τα νούμερα των νεκρών, μα ποτές μας δε θα μάθουμε πόσοι πραγματικά χάθηκαν (και χάνονται) σε αυτό το ταξίδι της προσφυγιάς. Εκατοντάδες χιλιάδες οι διωγμένοι από τον τόπο τους που προσπαθούν να περάσουν τις πύλες μιας άλλης εκμεταλλευτικής χώρας. Εκατομμύρια οι εξαθλιωμένοι μετανάστες στοιβαγμένοι σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, αποθήκες, πάρκα, πλατείες… Και οι πιο τυχεροί, εύκολα θύματα εκμετάλλευσης  στη νέα πατρίδα. Φθηνό και αναλώσιμο εργατικό δυναμικό.

Το Ατέχνως εκφράζει την αλληλεγγύη του στους χιλιάδες εγκλωβισμένους πρόσφυγες στη χώρα μας. Σ’ ένα κόσμο που ανακυκλώνει με τον πλέον καταστροφικό τρόπο τα αδιέξοδά του, όπου εκατομμύρια ανθρώπων κατακρημνίζονται σε αβύσσους δυστυχίας και ολέθρου, η μαχητική αλληλεγγύη προς τους πρόσφυγες – θύματα του ιμπεριαλισμού και του πολέμου και προς τους μετανάστες – προλετάριους των τριτοκοσμικών εσχατιών της κεφαλαιοκρατίας συνιστά έμπρακτη αντίσταση στον ρατσισμό και τον εθνικισμό-φασισμό, στο σύστημα του κοινωνικού ανταγωνισμού και της ταξικής εκμετάλλευσης, αποτελεί κρίσιμο τρόπο διαφύλαξης της ανθρώπινης υπόστασής μας, διατήρησης της ελπίδας ότι η γενικευμένη αποκτήνωση δεν είναι αναπόφευκτη, ότι ένας κόσμος καθολικής συντροφικότητας είναι εφικτός. Γιατί αν χαθεί αυτή η ελπίδα, δε θ’ απομείνει τίποτε άλλο από την κυνική υποταγή στους κυρίαρχους κανόνες ενός πολέμου όλων εναντίον όλων!

Το Ατέχνως με συνεχείς αναρτήσεις του προσπαθεί να ενισχύσει το κίνημα αλληλεγγύης, να αναδείξει τις ευθύνες τν κυβερνήσεων στην αντιμετώπιση των εγκλωβισμένων στη χώρα προσφύγων και να αναδείξει τις αιτίες του προβλήματος.

Τις σχετικές αναρτήσεις μας μπορείτε να τις δείτε ΕΔΩ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο