Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αλλες τρεις υποθέσεις βιασμού έγιναν γνωστές μέσα σε λίγες ώρες

Σοκά­ρουν τα αλλε­πάλ­λη­λα περι­στα­τι­κά βια­σμών που βλέ­πουν το φως της δημο­σιό­τη­τας. Και ενώ το πανελ­λή­νιο δεν μπο­ρεί να συνέλ­θει από τη φρι­κώ­δη υπό­θε­ση του Κολω­νού άλλες τρεις υπο­θέ­σεις σεξουα­λι­κής κακο­ποί­η­σης που έλα­βαν χώρα σε Άγιο Παντε­λε­ή­μο­να, Αγρί­νιο και Λιβα­δειά, έγι­ναν γνωστές.

Την Τρί­τη (18/10) η Ελλη­νι­κή Αστυ­νο­μία μέσα σε λίγες ώρες ‑κατό­πιν σχε­τι­κής εισαγ­γε­λι­κής διά­τα­ξης- έδω­σε το στη δημο­σιό­τη­τα τις φωτο­γρα­φί­ες και τα στοι­χεία τεσ­σά­ρων ατό­μων που είχαν κακο­ποι­ή­σει σεξουα­λι­κά ανή­λι­κα. Η δημο­σιο­ποί­η­ση των προ­σω­πι­κών στοι­χεί­ων στο­χεύ­ει στο να δια­πι­στω­θεί εάν οι συλ­λη­φθέ­ντες είχαν ασελ­γή­σει προ­τού απο­κα­λυ­φθεί η δρά­ση τους και σε άλλα ανήλικα.

Οι βιαστές της 17χρονης στη Λιβαδειά

Πρώ­τη χρο­νο­λο­γι­κά δημο­σιο­ποί­η­ση στοι­χεί­ων χθες από την ΕΛ.ΑΣ. ήταν αυτή των βια­στών μιας 17χρονης κοπέ­λας στη Λιβα­δειά από δύο άνδρες, ηλι­κί­ας 26 και 23 ετών αντί­στοι­χα. Οι δύο νεα­ροί από το Κερα­τσί­νι άρχι­σαν να μιλούν μέσω δια­δι­κτυα­κής εφαρ­μο­γής με την ανή­λι­κη από τη Λιβα­δειά, με απο­τέ­λε­σμα να φτά­σουν στο σημείο να κλεί­σουν ραντε­βού για να βρε­θούν από κοντά.

Στη συνέ­χεια ταξί­δε­ψαν μέχρι τη Λιβα­δειά, κανό­νι­σαν ραντε­βού, και όταν βρέ­θη­καν της ζήτη­σαν να συνευ­ρε­θούν ερω­τι­κά. Το κορί­τσι αρνή­θη­κε και τότε οι δύο νεα­ροί φέρο­νται να τη βία­σαν σε ένα χωρά­φι. Στη συνέ­χεια την εγκα­τέ­λει­ψαν εκεί και εξαφανίστηκαν.

Η 17χρονη, σε κατά­στα­ση-σοκ, βρή­κε το κου­ρά­γιο και κατήγ­γει­λε στην Αστυ­νο­μία τον βια­σμό της στις 2 Οκτω­βρί­ου 2022. Οι Αρχές κατά­φε­ραν να ταυ­το­ποι­ή­σουν τους δύο φερό­με­νους βια­στές και οδη­γή­θη­καν στα ίχνη τους. Εντό­πι­σαν τα σπί­τια τους στο Κερα­τσί­νι και εκεί τους πέρα­σαν χειροπέδες.

Σύμ­φω­να με την Ελλη­νι­κή Αστυ­νο­μία, πρό­κει­ται για τους:
— (Επ.) ΖΩΛΗ (Ον.) Νικό­λαο του Εμμα­νου­ήλ και της Χαρί­κλειας, γεν­νη­θέ­ντα την 27η‑5–1996 στην Αθή­να Αττικής.
— (Επ.) ΣΤΕΡΓΙΟΠΟΥΛΟ (Ον.) Ηλία — Μιχα­ήλ του Γεωρ­γί­ου και της Αθη­νάς, γεν­νη­θέ­ντα την 26η‑5–1999 στην Αθή­να Αττικής

Ζώλης Νίκος (αρι­στε­ρά) / Στερ­γιό­που­λος Ηλί­ας (δεξιά)

Ποδοσφαιριστής Γ’ Εθνικής ασέλγησε σε 4χρονο αγόρι στο Αγρίνιο

Tην ίδια ώρα, σοκα­ρι­στι­κές είναι οι απο­κα­λύ­ψεις που έρχο­νται στο φως της δημο­σιό­τη­τας και για την υπό­θε­ση του 28χρονου ποδο­σφαι­ρι­στή που ασελ­γού­σε σε 4χρονο αγο­ρά­κι στο Αγρίνιο.
Πρό­κει­ται για τον Δημή­τρη Κρα­βα­ρί­τη, ποδο­σφαι­ρι­στή στη Γ’ Εθνι­κή, στον οποίο έχει ασκη­θεί ποι­νι­κή δίω­ξη για διε­νέρ­γεια γενε­τή­σιων πρά­ξε­ων σε ανήλικο.

Όπως ανα­φέ­ρουν τοπι­κά ΜΜΕ, ήταν το καλο­καί­ρι του 2021 όταν ο πατέ­ρας του παι­διού κατήγ­γει­λε στην Υπο­διεύ­θυν­ση Ασφά­λειας Αγρι­νί­ου την 52χρονη μητέ­ρα του ποδο­σφαι­ρι­στή, αλλά και τον ίδιο για κακο­ποί­η­ση του τετρά­χρο­νου γιου του. Η γυναί­κα ήταν η μπέι­μπι σίτερ του παι­διού και γι’ αυτόν τον λόγο ο 28χρονος γιος της είχε εύκο­λη πρό­σβα­ση στο αγοράκι.

Έτσι όπως απο­κα­λύ­φθη­κε η ντα­ντά μητέ­ρα έκα­νε πλά­τες στον 28χρονο ποδο­σφαι­ρι­στή για να ασελ­γεί στον 4χρονο αγο­ρά­κι στο Αγρίνιο.

Πρό­κει­ται για τον Δημή­τρη Κρα­βα­ρί­τη, ποδο­σφαι­ρι­στή στη Γ’ Εθνική

63χρονος στον Άγιο Παντελεήμονα ασελγούσε σε ανήλικα αγοράκια

Μια ακό­μα υπό­θε­ση που προ­κα­λεί ανα­τρι­χί­λα είναι αυτή του 63χρονου από τον Άγιο Παντε­λε­ή­μο­να που φέρε­ται να ασέλ­γη­σε σε δύο αγό­ρια, ηλι­κί­ας 7 και 8 ετών.

Πρό­κει­ται για τον Νικό­λαο Γού­βα­λη, ο οποί­ος συνε­λή­φθη στις 9/10 και στον οποίο ασκή­θη­κε ποι­νι­κή δίω­ξη για βια­σμό με παθό­ντα ανή­λι­κο, γενε­τή­σιες πρά­ξεις με ανή­λι­κο ένα­ντι αμοι­βής, με παθό­ντα που δεν συμπλή­ρω­σε τα 12 έτη, κατά συρ­ροή και κατ’ εξα­κο­λού­θη­ση, και οπλοφορία.

Νικό­λα­ος Γούβαλης

Δραπετσώνα βίαζε την ανήλικη κόρη από τα 11 της

Τέλος, μια ακό­μα σοκα­ρι­στι­κή υπό­θε­ση βια­σμού ανή­λι­κου παι­διού είδε χθες το φως της δημο­σιό­τη­τας, καθώς ένας 54χρονος συνε­λή­φθη για τον βια­σμό της 14χρονης κόρης του.

Αστυ­νο­μι­κοί της Υπο­διεύ­θυν­σης Προ­στα­σί­ας Ανη­λί­κων συνέ­λα­βαν έναν 54χρονο άνδρα, που κατη­γο­ρεί­ται ότι βία­ζε συστη­μα­τι­κά την ίδια του την κόρη. Η φρι­κια­στι­κή υπό­θε­ση, λάμ­βα­νε χώρα στην περιο­χή της Δρα­πε­τσώ­νας, με το 14χρονο σήμε­ρα κορί­τσι να βιώ­νει σιω­πη­λά τον εφιάλ­τη της κακο­ποί­η­σης στα χέρια του πατέ­ρα της από το 2019, όταν ήταν μόλις 11 ετών.

Oι αρχές προ­χώ­ρη­σαν στη σύλ­λη­ψη του άνδρα, έπει­τα από καταγ­γε­λία που έγι­νε την περα­σμέ­νη Δευ­τέ­ρα, όταν ο 54χρονος φέρε­ται να έδει­ρε την πρώ­ην σύντρο­φό του και μάνα του 14χρονου κορι­τσιού, η οποία και τον κατήγ­γει­λε για ενδο­οι­κο­γε­νεια­κή βία και στην πορεία τον κατήγ­γει­λε και το ανή­λι­κο κορί­τσι για το βιασμό.

Σύμ­φω­να με πλη­ρο­φο­ρί­ες η μητέ­ρα του παι­διού βρί­σκε­ται σε διά­στα­ση με τον 54χρονο.

Σε βάρος του συλ­λη­φθέ­ντα έχει σχη­μα­τι­στεί δικο­γρα­φία για βια­σμό ανή­λι­κου, γενε­τή­σιες πρά­ξεις με ανή­λι­κο κάτω των 14 ετών και για γενε­τή­σιες πρά­ξεις με συγ­γε­νι­κό πρό­σω­πο κατ’

εξα­κο­λού­θη­ση.

Αλή­θειες και ψέμα­τα για το λιμό στην Ουκρα­νία, Νίκος Μόττας

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο